Színház

Boross Martin és Tóth Péter közösen pályázza meg a Trafó vezetői posztját

2023.11.14. 14:45
Ajánlom
Tóth Péter és Boross Martin kérdőívben várja a szakma és a közönség visszajelzéseit, amelyeket figyelembe fognak venni a pályázatírás során. Csapatuk összetételéről további részletekkel december elején jelentkeznek.

„Úgy döntöttem, hogy elindulok csapatommal a Trafó vezetői posztjára kiírt pályázaton. Egy régi kollégámat és barátomat, Tóth Pétert hívtam magam mellé a menedzser igazgatói posztra, mert mind a ketten hiszünk a »tandem« rendszerben, ahol művészeti koncepcióval kapcsolatos feladatok és a stratégiai, ügyvezetői felelősségi körök elválnak egymástól” – jelentette be Facebook-oldalán Boross Martin. A Junior Prima-díjas dramaturg, színház- és filmrendező kitért rá,

az elmúlt hetekben egy olyan csapat megszervezésén dolgoztak, akik elkötelezettek a kortárs- és független művészetek iránt, és tenni is akarnak érte.

Hozzátette, a csapat összetételéről legkésőbb a pályázat benyújtását követően, december elején osztanak meg részleteket.

„Már most van egy erős víziónk, és a részletek kitalálása napról-napra újabb és újabb inspiráló, egyben komoly téttel bíró kérdések elé állítanak minket.

Már az önmagában óriási felelősség és kihívás, hogy egy 25 éves, fogalommá vált intézménynek a jövőjéről gondolkodunk

– hangsúlyozta a művész.

Kitért arra is, friss szemléletmóddal, újragondolt működési struktúrával, következetes kurátori elvek mentén szeretnének létrehozni egy új modellt a Trafó falain belül, amellett, hogy megőrzik a legnagyobb értékeit, és mindazt, amit a nézőknek és a szakmának az intézmény jelent: „Egy progresszív, iránymutató, interdiszciplináris műhelynek, ami garancia a magas művészi színvonalra, de közben egy inkluzív, nyitott és demokratikus tér is.”

Boross bejegyzésében egyúttal közzétett egy kérdőívet is, amelyet november 19. estig lesz elérhető. Mint mondta, szeretnének párbeszédet nyitni és meghallgatni mindazokat, akikért a színház van, a közönséget, az alkotókat és a szakmát egyaránt.

Hiszünk benne, hogy a Trafó mindenkié, ezért a nyitás és a kifelé figyelés gesztusát már a pályázatírás folyamata során szeretnénk gyakorolni

– írta.

Felhívta a figyelmet, a kérdőív nem reprezentatív, de bíznak benne, hogy számukra is új meglátások, igények és szempontok merülhetnek fel a visszajelzések alapján, amelyeket mind figyelembe vehetnek a pályázatírás során.

A kérdőív ezen a linken érhető el.

Fejléckép: Boross Martin és Tóth Péter (Fotó/Forrás: Dömölky Dániel / Wikipedia; Jegy.hu)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.
Jazz/World

A Zene ünnepe a Francia Intézetben

A Zene ünnepe címmel műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én, pénteken a budapesti Francia Intézetben. Az esemény ingyenes.
Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Színház

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjévelegyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Színház hír

Bocsárdi László nyerte a legjobb rendező díját az Országos Színházi Találkozón

A kaposvári Csiky Gergely Színházban megrendezett seregszemlén mások mellett Zsigmond Emőke, Karácsony Gergely, if. Vidnyánszky Attila és Tokai Andrea is elismerést vehetett át.
Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.
Színház interjú

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.