Színház

"Bukással” kezd a Centrál Színház

2015.09.15. 09:12
Ajánlom
Díjnyertes brit komédiával nyitja nyolcadik évadát a Centrál Színház. A Ma este megbukunk című darabot, amelyet a londoni előadás rendezője állít színpadra, szeptember 27-én mutatják be Budapesten.

A darab, amelynek eredeti címe The Play That Goes Wrong, egy éve nyitott a West Enden, és idén elnyerte a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat. A darabot a Centrál Színházban replikaként állítja színpadra a londoni előadás rendezője, Mark Bell és kreatív csapata.

A Függöny fel! című darabhoz hasonlóan a Ma este megbukunk-ban is egy menthetetlen társulat igyekszik bemutatni egy klasszikus angol krimit, ám az este katasztrófába torkollik. Ami elromolhat, az elromlik, ami összeomolhat, az összeomlik, ami tönkremehet, az tönkremegy, így az eredmény egy Monty Python-szerű komédia Ágoston Katalin, Botos Éva, Cserna Antal, Janicsek Péter, Katona László, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán előadásában.

A Centrál Színházban az idei évadban még két nagyszínpadi bemutatót tartanak kerül Puskás Tamás rendezésében. Októberben kezdődnek a próbái, és december 5-én lesz a bemutatója Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékának, amelynek főszerepében Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Simon Kornél lesz látható. Edward Albee Nem félünk a farkastól című színművének próbái pedig január elején kezdődnek, a premier március 5-én lesz. A főszerepet Básti Juli és Rudolf Péter játssza majd.

Várhatóan jövő nyáron mutatják be George Bernard Shaw, Alan Jay Lerner és Frederick Loewe My fair lady című musicaljét, amelynek próbáit május 19-én kezdik meg Alföldi Róberttel és Tompos Kátyával a főszerepben, és amelyet már a következő évadban, 2016 szeptemberétől láthat majd a Centrál Színházban a közönség.

A Centrálból a Vígszínházhoz szerződött Szilágyi Csenge szerepeit Kakasy Dóra veszi át, kivéve a Black Comedyt, amelyet Szilágyi Csenge tovább játszik. Az idei évadtól ugyanakkor a Centrál Színház csapatát erősíti Básti Juli, Mészáros András és Rudolf Péter is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Színház interjú

„Nevetsz, de közben akár sírhatnál is” – Interjú Vida Péterrel

Június 22-én, Az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadással nyitja meg színházi idényét a Kultkikötő, ami egyben a darab ősbemutatója lesz. A „monoKRÓM KÁDdráma” főszerepét Vida Péter alakítja.
Színház poszt 2018

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Színház magazin

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Színház gyász

Elhunyt Paudits Béla

Szerda délután a kórház intenzív osztályán érte a halál a 68 éves színészt.