Színház

"Bukással” kezd a Centrál Színház

2015.09.15. 09:12
Ajánlom
Díjnyertes brit komédiával nyitja nyolcadik évadát a Centrál Színház. A Ma este megbukunk című darabot, amelyet a londoni előadás rendezője állít színpadra, szeptember 27-én mutatják be Budapesten.

A darab, amelynek eredeti címe The Play That Goes Wrong, egy éve nyitott a West Enden, és idén elnyerte a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat. A darabot a Centrál Színházban replikaként állítja színpadra a londoni előadás rendezője, Mark Bell és kreatív csapata.

A Függöny fel! című darabhoz hasonlóan a Ma este megbukunk-ban is egy menthetetlen társulat igyekszik bemutatni egy klasszikus angol krimit, ám az este katasztrófába torkollik. Ami elromolhat, az elromlik, ami összeomolhat, az összeomlik, ami tönkremehet, az tönkremegy, így az eredmény egy Monty Python-szerű komédia Ágoston Katalin, Botos Éva, Cserna Antal, Janicsek Péter, Katona László, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán előadásában.

A Centrál Színházban az idei évadban még két nagyszínpadi bemutatót tartanak kerül Puskás Tamás rendezésében. Októberben kezdődnek a próbái, és december 5-én lesz a bemutatója Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékának, amelynek főszerepében Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Simon Kornél lesz látható. Edward Albee Nem félünk a farkastól című színművének próbái pedig január elején kezdődnek, a premier március 5-én lesz. A főszerepet Básti Juli és Rudolf Péter játssza majd.

Várhatóan jövő nyáron mutatják be George Bernard Shaw, Alan Jay Lerner és Frederick Loewe My fair lady című musicaljét, amelynek próbáit május 19-én kezdik meg Alföldi Róberttel és Tompos Kátyával a főszerepben, és amelyet már a következő évadban, 2016 szeptemberétől láthat majd a Centrál Színházban a közönség.

A Centrálból a Vígszínházhoz szerződött Szilágyi Csenge szerepeit Kakasy Dóra veszi át, kivéve a Black Comedyt, amelyet Szilágyi Csenge tovább játszik. Az idei évadtól ugyanakkor a Centrál Színház csapatát erősíti Básti Juli, Mészáros András és Rudolf Péter is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Így buliztak régen a sztárok az Oscaron

Közeledik az idei Oscar díjátadó, felkészülésnek megmutatjuk, ki kivel mulatott vagy épp sutyorgott a szünetekben az ötvenes évektől a kilencvenesig. Galéria!
Klasszikus

Megszólalt az ELTE Zenei Tanszékének vezetője a pénzelvonás kapcsán

Múlt héten jelent meg az a közlemény, amelyből kiderült, hogy az ELTE BTK-t érintő 250 millió forintos forrásmegvonás miatt szeptembertől nagyon nehéz lesz megoldani a zongora- és a magánének-oktatást a Zenei Tanszéken. A Fidelio kérdéseire Bodnár Gábor tanszékvezető válaszolt.
Vizuál

Bálványozta a közönség, bolondokházában végezte – 175 éve született Munkácsy Mihály

Stílusát romantikus realizmusnak nevezik, amelyre nem hatottak lényegesen a modern festészeti irányzatok. Első sikerét 1869-ben aratta Az ásító inas című képpel, amelynek témáját saját korábbi életéből vette.
Jazz/World

Borbély Mihály: "Pénzért vagy egoizmusból nincs értelme zenélni"

A több hangszeren és műfajban jártas Borbély Mihály minden zenei és emberi szituációban az átjárhatóságot kutatja. Legközelebb A népzene ünnepén hallhatjuk őt február 23-án a Müpában, tavasszal pedig új jazzlemezét is bemutatja saját formációjával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

A társulat kérdéseiről – a közös ügyektől a közügyekig

A Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat sorozatának vendégei februárban a társulatról beszélgettek. A meghívottak, Kováts Adél, Göttinger Pál és Molnár Áron tapasztalatainak, nézőpontjainak megismeréséből és helyenkénti ütköztetéséből izgalmas kép rajzolódott ki a társulatokat illető lehetőségekről, külső és belső elvárásokról.
Színház ajánló

Mennyiért szülnél, anyuci? – új bemutató a FÉMben

Miklós Zsófiával és Kolnai Kovács Gergellyel a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Fém című abszurd drámáját: Miről álmodik a fiatal? Hírnévről, vagy családról?
Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.