Színház

"Bukással” kezd a Centrál Színház

2015.09.15. 09:12
Ajánlom
Díjnyertes brit komédiával nyitja nyolcadik évadát a Centrál Színház. A Ma este megbukunk című darabot, amelyet a londoni előadás rendezője állít színpadra, szeptember 27-én mutatják be Budapesten.

A darab, amelynek eredeti címe The Play That Goes Wrong, egy éve nyitott a West Enden, és idén elnyerte a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat. A darabot a Centrál Színházban replikaként állítja színpadra a londoni előadás rendezője, Mark Bell és kreatív csapata.

A Függöny fel! című darabhoz hasonlóan a Ma este megbukunk-ban is egy menthetetlen társulat igyekszik bemutatni egy klasszikus angol krimit, ám az este katasztrófába torkollik. Ami elromolhat, az elromlik, ami összeomolhat, az összeomlik, ami tönkremehet, az tönkremegy, így az eredmény egy Monty Python-szerű komédia Ágoston Katalin, Botos Éva, Cserna Antal, Janicsek Péter, Katona László, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán előadásában.

A Centrál Színházban az idei évadban még két nagyszínpadi bemutatót tartanak kerül Puskás Tamás rendezésében. Októberben kezdődnek a próbái, és december 5-én lesz a bemutatója Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékának, amelynek főszerepében Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Simon Kornél lesz látható. Edward Albee Nem félünk a farkastól című színművének próbái pedig január elején kezdődnek, a premier március 5-én lesz. A főszerepet Básti Juli és Rudolf Péter játssza majd.

Várhatóan jövő nyáron mutatják be George Bernard Shaw, Alan Jay Lerner és Frederick Loewe My fair lady című musicaljét, amelynek próbáit május 19-én kezdik meg Alföldi Róberttel és Tompos Kátyával a főszerepben, és amelyet már a következő évadban, 2016 szeptemberétől láthat majd a Centrál Színházban a közönség.

A Centrálból a Vígszínházhoz szerződött Szilágyi Csenge szerepeit Kakasy Dóra veszi át, kivéve a Black Comedyt, amelyet Szilágyi Csenge tovább játszik. Az idei évadtól ugyanakkor a Centrál Színház csapatát erősíti Básti Juli, Mészáros András és Rudolf Péter is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Online színházi közvetítések Shakespeare születésnapja alkalmából

Április 23-án William Shakespeare születésnapjára, és halálának ugyanerre a napra eső évfordulójára emlékezik a színházi világ. A Pannonia Entertainment online csatornáján két legautentikus Shakespeare-színház: a Royal Shakespeare Company és a Globe Színház egy-egy előadásának felvételével tisztelegnek a világhírű drámaíró előtt.
Vizuál

Élő koncertélmény online a Zsolnay Negyedből

Egyedülálló koncertekkel jelentkezik a pécsi Zsolnay Negyed, amely április 21-től a nézők otthonába varázsolja a kulturális fesztiválok hangulatát.
Színház

Stumpf István visszalépett, elmaradt az SZFE-s vita

A magyar egyetemi polgárság április közepén beszélgetéssorozatot indított Infosztrájk címmel, hogy választ kapjon a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre. A négynapos programsorozat meghívott vendégei között volt Stumpf István is, aki az esemény előtt egy nappal mondta vissza a részvételt.
Klasszikus

A 100 éve született Cziffra György előtt tiszteleg Balázs János

Először lép a hazai közönség elé ImprovisArt című szólóestjével Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, aki koncertjével az improvizációra épülő romantikus hagyományt szeretné megidézni.
Vizuál

Haditudósítói felvételekből nyílt kiállítás Budapesten

A Budapest Fotó Fesztivál részeként megnyílt kültéri tárlaton az 1941 és 1944 közötti időszak felvételei láthatóak, a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum ezzel emlékezik Magyarország II. világháborúba lépésének 80. évfordulójáról.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Végső búcsút vettek Törőcsik Maritól

Április 22-én a család szűk körben búcsúzott a Nemzet Színészétől – tudatta a Nemzeti Színház.
Színház hír

Az egészségügyi dolgozókért kampányol a Radnóti Színház

Kétnapos adománygyűjtő akciót szervez az egészségügyi dolgozók számára a Radnóti Színház, a kezdeményezéshez a Líra Csoport és az eSzínház is csatlakozott.
Színház hír

Díjat alapít a FESZ Lengyel Anna emlékére

A vándordíjat az előző évad legnagyobb társadalmi hatással bíró produkciója kaphatja, első alkalommal 2022-ben adják át.
Színház hír

Broadway-plakátokkal segítik a színházi szféra talpra állását

Április elején Paul Rudnick darabjával megnyitott a Broadway egyik színháza, a Broadway Care/Equity Fights AIDS nevű nonprofit szervezet pedig ismét akciót indított a kulturális szektor megsegítésére.
Színház hír

Stumpf István visszalépett, elmaradt az SZFE-s vita

A magyar egyetemi polgárság április közepén beszélgetéssorozatot indított Infosztrájk címmel, hogy választ kapjon a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre. A négynapos programsorozat meghívott vendégei között volt Stumpf István is, aki az esemény előtt egy nappal mondta vissza a részvételt.