Színház

Caragiale: Farsang

2010.08.14. 13:15
Ajánlom
A Kuli-Sokk Társulat pörgős és koncentrálásra ösztönző előadása kiszabadult a Trafóból a Szigetre.

A mozdulatlan színészek csak pár perc múlva kezdenek mozogni a zenére, akkor is kicsit különösen. Majd elkezdődik a játék, és az összes rigolyás karakter megismerteti magát. A borbélyműhelyben mindig valakinek el kell bújnia, mert a szeretői féltékenység üldözőbe vette az ismeretlen Bibikét, és a segédinas feladata kezelni mestere ügyeit, nehogy világraszóló botrány legyen belőle.

A jelmezes farsangi bálon tovább folytatódik a hajsza, de az álarcok cseréjével alaposan összegubancolódnak a szálak.
Végül mindenki boldogan megtalálja üldözöttjét, és a helyzet rendeződését az jelenti, hogy a szeretők is visszatérhetnek megszokott kerékvágásukba.

"Lehet-e tréfálni? Igen és nem. Lehet - ha egészséges emberekkel van dolgod. Nem lehet - ha betegekkel. Lehet - vidám és kedélyes emberekkel. Nem lehet - mogorvákkal és búvalbéleltekkel. Lehet - szellemes emberekkel. Nem lehet - butákkal."

2010. augusztus 12. 21:00
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2010

A Kuli-Sokk Társulat előadása
Szerző: Caragiale, Ion Luca
Rendező: Beczásy Áron
Zene: Zsoldos Bálint

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Színház lázár kati

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.