Színház

Címszerepben áll színpadra Benedek Miklós

2022.04.08. 14:10
Ajánlom
Fia halála után úgy tűnt, soha többé nem áll színpadra Benedek Miklós, most viszont mégis címszerepben látható a József Attila Színházban.

A Rózsavölgyi Szalon Hárman a padon című előadása után a színész Spiró György Az imposztorának Bogusławskijaként mutatkozik be, partnerei pedig többek között Nemcsák Károly, Zöld Csaba, Pikali Gerda és Horváth Sebestyén Sándor lesznek.

A dráma középpontjában egy pályája alkonyán lévő nagy színészegyéniség áll, aki úgy érzi, hogy eljárt felette az idő. Üzleti megfontolásból azonban mégis elvállal egy szerepet az orosz megszállás alatt lévő lengyel népességű városban, Vilnában.

A készülő Tartuffe próbái látszólag rendben zajlanak, ám ahogy kezd összeállni a darab, Bogusławskit mintha kicserélték volna: újra régi fényében tündököl.

Az új erőre kapó művész pedig onnantól folyamatosan meglepetéseket okoz a környezetének.

Az imposztor Spiró György Ikszek című regénye alapján íródott, melyet a kétszeres Kossuth-díjas magyar színész, rendező és színházigazgató, Major Tamás számára írt.

277782800_5183520261692547_9174720738985703053_n-095213.jpg

Lábodi Ádám és Nemcsák Károly Az imposztorban (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

Szereplők:

Bogusławski: Benedek Miklós
Każyński, Direktor: Nemcsák Károly
Rogowski: Zöld Csaba
Kamińska: Pikali Gerda
Kamiński: Horváth Sebestyén Sándor
Skibińska: Szabó Gabi
Skibiński: Ujréti László
Hrehorowiczówna: Vándor Éva
Pięknowska: Kovalik Ágnes
Rybak: Lábodi Ádám
Niedzielski: Újvári Zoltán
Damse: Fekete Gábor
Chodżko, kritikus: Quintus Konrád
Gubernátor: Kaszás Géza
Ügyelő: Fila Balázs
Díszletező: Lukács Dániel
Kellékes: Kiss Gábor
Súgónő: Molnár Zsuzsanna
Titkárnő: Jónás Andrea
Adjutáns: Brunczlík Péter

Rendező: Bagó Bertalan

Az imposztor április 9-től látható a József Attila Színházban. További információ az alábbi oldalon érhető el.

Fejléckép: Benedek Miklós Az imposztorban (fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház)

„A színpad éltetőelem” – 75 éves Benedek Miklós

Kapcsolódó

„A színpad éltetőelem” – 75 éves Benedek Miklós

Fia halála után úgy tűnt, nem áll többé színpadra, most viszont újra játszik a 75 éves Benedek Miklós. Az Orlai Produkció előadásában Egri Márta és Gálvölgyi János partnereként lesz látható, míg a József Attila Színházban az Imposztor címszerepében lép színpadra.

József Attila Színház

A József Attila Színház 1956 szeptemberében nyílt meg a Váci úton. Az azóta eltelt hatvan évben komoly változásokon ment át mind az épület-, mind a színház társulata, repertoárja. Évadaink összeállításakor arra törekszünk, hogy értékteremtő előadásaink egyszerre szórakoztassanak és elgondolkodtassanak.  Kínálatunkban elsősorban emberi-polgári értékeket felmutató színművek, vígjátékok és zenés darabok szerepelnek. E sokszínűség mellett mindig kiemelt fontossággal bírt beavató színházi programunk, ami a tizenéveseket szólítja meg. A Gaál Erzsébet Stúdióban egy alternatív színházi gondolatot, underground szellemiséget igyekszünk meghonosítani.

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Klasszikus

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.
Könyv

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi elismeréseit

2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.
Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Klasszikus

Elhunyt Cser László hegedűművész

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagjától Gál-Tamási Mária hegedűművész búcsúzott a zenekar közösségi oldalán, és megható sorokkal idézte fel mindazt a támogatást, amit az együttes a muzsikustól kapott.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.
Színház ajánló

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bábfesztivált Békéscsabán

Öt nap alatt tizennyolc társulat húsz előadása mutatkozik be június 22. és 26. között a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.
Színház magazin

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Színház hír

Klasszikusok új köntösben – hat bemutatót tart a jövő évadban a József Attila Színház

A következő szezon műsorán a drámák és a vígjátékok mellett a zenés színház kedvelői számára is kínál újdonságokat a József Attila Színház, a Made in Hungáriából ízelítőt is kaphattak a sajtó képviselői.
Színház hír

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.