Színház

Design Management Díjat kapott a Radnóti Színház

2021.10.08. 16:00
Ajánlom
A kitüntetés történetében először díjaztak színházat, az elismerést a Radnóti Színház több éves munkája eredményeként vehette át. A teátrum életében a designmenedzsment nem csupán innovatív termékeket és közvetlenül mérhető sikereket jelent, hanem az elemek mentén felépített brandet is.

A színház sikere nem csupán a szakmai munkán, társadalmi szerepvállaláson és érzékenyítésen múlik, fontos szerepet játszik benne az intézmény arculata és kommunikációja is, vagyis a designfókuszú szemlélet.

„Számunkra a design egyfajta párbeszéd: a tartalom és a vizuális nyelvhasználat folyamatos diskurzusa, egymást kiegészítve.

Nyelv és kiterjedés, egyfajta vizuális lenyomata annak, hogy mi ma a Radnóti.

A designnak támogató szerepe van abban, hogy az előadásaink, az alkotó munkánk kiteljesedjen, kitűnjön.” – mondta a teátrum igazgatója, Kováts Adél.

A friss, kortárs szemléletű, ugyanakkor időtálló arculat egyaránt jelen van a színház homlokzatán, média felületein, szóróanyagain, valamint éves kiadványában, a Radnóti Magazinban is. Mindemellett a színház folyamatosan törekszik a közvetlen és személyes kapcsolattartásra a közönséggel.

A díjazott arculathoz az elmúlt öt évben számos alkotó és partner járul hozzá: a Radnóti Színház kreatív csapatán, Kováts Adélon, Schaffler Saroltán és Szijártó Ádámon túl a designhoz hozzájárult a Mitte Communications és Misetics Mátyás, valamint Csízik Balázs, Tóth Andrej, Valló Berta, Rádóczy Bálint, Dobos Tamás, Máté Balázs, Bácsi Róbert László, Yann Baillieul, Fónagy Dóra, Kiss Melinda és Rádóczi Zsuzsi, illetve Báthory Orsolya és Másik Szőke András.

Fejléckép: Tóth Andrej, Schaffler Sarolta, Kováts Adél, Szijártó Ádám és Lovas Rozi a díjjal (fotó: Mohai Balázs)

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Klasszikus

Lájkszámot a vérképleletbe

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.
Zenés színház

Traumatikus elbeszélések

Vajda Gergely Fuharosok című, Esterházy Péter regényéből készült operáját és George Benjamin Into the Little Hill című művét játszották egyetlen este, október 21-én a Liszt Ünnepen, a Müpában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Életünk képei a Jurányi Házban

Pass Andrea legújabb drámája, a Finálé egy kilencéves kisfiú, Pál Berci rejtélyes halála és egy legendás sztárpedagógus, Káldi Helga bukása köré szerveződik. A történetben képzelet és valóság széttört mozaikdarabokként keverednek össze és alakítanak ki egy alternatív igazságot a Jurányi Ház színpadán.
Színház ajánló

El Kazovszkij díszlet- és jelmeztervei az OSZMI-ban

Ismeretterjesztő sorozatot indított az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, melyben a színháztörténeti gyűjtemény egy-egy darabját mutatják be. November 5-én EL Kazovszkij színházi vonatkozású munkáit ismerhetik meg az érdeklődők.
Színház ajánló

Kurázsi mama a Jurányiban küzd a túlélésért

A Narratíva társulat 2019-ben bemutatott előadása, a Kurázsi és gyerekei október 26-án látható a Jurányi Házban.
Színház gyász

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Színház ajánló

Új bemutatóval ünnepli Szakonyi Károlyt a Rózsavölgyi Szalon

Október 26-án, Szakonyi Károly 90. születésnapján mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a drámaíró A hatodik napon című darabját, melyet Dicső Dániel rendező és Hárs Anna dramaturg bújtatott modern köntösbe.