Színház

Design Management Díjat kapott a Radnóti Színház

2021.10.08. 16:00
Ajánlom
A kitüntetés történetében először díjaztak színházat, az elismerést a Radnóti Színház több éves munkája eredményeként vehette át. A teátrum életében a designmenedzsment nem csupán innovatív termékeket és közvetlenül mérhető sikereket jelent, hanem az elemek mentén felépített brandet is.

A színház sikere nem csupán a szakmai munkán, társadalmi szerepvállaláson és érzékenyítésen múlik, fontos szerepet játszik benne az intézmény arculata és kommunikációja is, vagyis a designfókuszú szemlélet.

„Számunkra a design egyfajta párbeszéd: a tartalom és a vizuális nyelvhasználat folyamatos diskurzusa, egymást kiegészítve.

Nyelv és kiterjedés, egyfajta vizuális lenyomata annak, hogy mi ma a Radnóti.

A designnak támogató szerepe van abban, hogy az előadásaink, az alkotó munkánk kiteljesedjen, kitűnjön.” – mondta a teátrum igazgatója, Kováts Adél.

A friss, kortárs szemléletű, ugyanakkor időtálló arculat egyaránt jelen van a színház homlokzatán, média felületein, szóróanyagain, valamint éves kiadványában, a Radnóti Magazinban is. Mindemellett a színház folyamatosan törekszik a közvetlen és személyes kapcsolattartásra a közönséggel.

A díjazott arculathoz az elmúlt öt évben számos alkotó és partner járul hozzá: a Radnóti Színház kreatív csapatán, Kováts Adélon, Schaffler Saroltán és Szijártó Ádámon túl a designhoz hozzájárult a Mitte Communications és Misetics Mátyás, valamint Csízik Balázs, Tóth Andrej, Valló Berta, Rádóczy Bálint, Dobos Tamás, Máté Balázs, Bácsi Róbert László, Yann Baillieul, Fónagy Dóra, Kiss Melinda és Rádóczi Zsuzsi, illetve Báthory Orsolya és Másik Szőke András.

Fejléckép: Tóth Andrej, Schaffler Sarolta, Kováts Adél, Szijártó Ádám és Lovas Rozi a díjjal (fotó: Mohai Balázs)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.
Színház

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Klasszikus

TITOK a Pannon Filharmonikusokkal

A társulat új évadában arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi a TITOK? A Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata már elérhető, áprilisban pedig Pécsett is meghirdetik új évaduk programját.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.