Színház

Design Management Díjat kapott a Radnóti Színház

2021.10.08. 16:00
Ajánlom
A kitüntetés történetében először díjaztak színházat, az elismerést a Radnóti Színház több éves munkája eredményeként vehette át. A teátrum életében a designmenedzsment nem csupán innovatív termékeket és közvetlenül mérhető sikereket jelent, hanem az elemek mentén felépített brandet is.

A színház sikere nem csupán a szakmai munkán, társadalmi szerepvállaláson és érzékenyítésen múlik, fontos szerepet játszik benne az intézmény arculata és kommunikációja is, vagyis a designfókuszú szemlélet.

„Számunkra a design egyfajta párbeszéd: a tartalom és a vizuális nyelvhasználat folyamatos diskurzusa, egymást kiegészítve.

Nyelv és kiterjedés, egyfajta vizuális lenyomata annak, hogy mi ma a Radnóti.

A designnak támogató szerepe van abban, hogy az előadásaink, az alkotó munkánk kiteljesedjen, kitűnjön.” – mondta a teátrum igazgatója, Kováts Adél.

A friss, kortárs szemléletű, ugyanakkor időtálló arculat egyaránt jelen van a színház homlokzatán, média felületein, szóróanyagain, valamint éves kiadványában, a Radnóti Magazinban is. Mindemellett a színház folyamatosan törekszik a közvetlen és személyes kapcsolattartásra a közönséggel.

A díjazott arculathoz az elmúlt öt évben számos alkotó és partner járul hozzá: a Radnóti Színház kreatív csapatán, Kováts Adélon, Schaffler Saroltán és Szijártó Ádámon túl a designhoz hozzájárult a Mitte Communications és Misetics Mátyás, valamint Csízik Balázs, Tóth Andrej, Valló Berta, Rádóczy Bálint, Dobos Tamás, Máté Balázs, Bácsi Róbert László, Yann Baillieul, Fónagy Dóra, Kiss Melinda és Rádóczi Zsuzsi, illetve Báthory Orsolya és Másik Szőke András.

Fejléckép: Tóth Andrej, Schaffler Sarolta, Kováts Adél, Szijártó Ádám és Lovas Rozi a díjjal (fotó: Mohai Balázs)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Jürgen Flimm

A neves színházi és operarendezőt, a Salzburgi Ünnepi Játékok és a Berlini Állami Opera egykori vezetőjét február 4-én, életének nyolcvankettedik évében érte a halál.
Jazz/World

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Vizuál

Dürertől Picassón át Damien Hirstig – A grafika történetének hatszáz évét öleli fel a bécsi Albertina három új kiállítása

Három kiállítását is a grafikának szenteli a bécsi Albertina: a Dürer.Munch.Miró című tárlat már látogatható, februárban nyílik az Andy Warhol bis Damien Hirst című kiállítás, márciusban pedig Picasso műveit mutatják be.
Klasszikus

44 formációból választották ki a legjobbakat a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen

A megmérettetés január 30. és február 5. között zajlott a Zeneakadémia Weiner Kuratóriuma támogatásával és a Kamarazene Tanszék szervezésében, a legjobbakat három kategóriában díjazták.
Plusz

„A jövő itt van és sose lesz vége!” – így született a legendás Mocskos idők című Európa Kiadó-dal

Az Európa Kiadó énekes-gitárosát, Menyhárt Jenőt kérdeztük arról, hogyan született az egyik leghíresebb daluk, amely A besúgó című sorozat főcímdalaként vált még népszerűbbé egy új generáció körében.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Bécsig kell annak menni, aki színpadon akarja látni a Meseország mindenkié című mesekönyvet

Pille Tamás színművész miután többször próbálkozott sikertelenül magyarországi színházakban színre vinni a hazánkban komoly politikai purparlét kiváltó mesekötetet, végül egy magyar nyelven játszó bécsi teátrumban talált partnert a színrevitelhez.
Színház magazin

„Soha nem kellett méltatlan dolgot elvállalnom” – Moór Marianna 80 éves

Bakfisként 8750 kislány közül választották ki egy filmfőszerepre, amit több mint harminc filmes alakítás és száznál is több színházi bemutató követett. Moór Marianna életműve gazdag és teljes. A színésznő február 5-én tölti be a 80. életévét.
Színház magazin

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Színház hír

A STEREO AKT kulturális műhelyt és közösségi teret nyit

A független alkotócsoport a VIII. kerületben talált otthonra. A jövőben alkotóműhelyként és befogadóhelyként is üzemelő STEREO Művház átalakítása még javában tart: az első ütem befejezéséhez közösségi támogatási kampányt indítottak. 
Színház ajánló

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.