Színház

Diák rádiójáték pályázat

2010.02.15. 19:30
Ajánlom
Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorával együttműködésben rádiójáték pályázatot hirdet a középiskolás, valamint az egyetemista korosztály számára.

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorával együttműködésben rádiójáték pályázatot hirdet a középiskolás, valamint az egyetemista korosztály számára. A pályázat célja e speciális színházi műfaj megismertetése, népszerűsítése, egyben ifjú tehetségek felfedezése a műfaj számára.

Tartalmi és formai követelmények

A pályázatnak nincs megszabott műfaji követelménye: egyaránt nevezhető rádiómonológ vagy sokszereplős, fordulatos drámai mű akusztikus megvalósítása. Előnyben részesítjük az eredeti alkotások rádiószínházi feldolgozását, de lehet pályázni ismert szépirodalmi művek adaptációjával is. A pályázóknak figyelembe kell venniük a műfaj sajátosságait: a rádiójáték az adott történetet kizárólag emberi hangok, zörejek és zenei effektusok segítségével meséli el.

A rádiójáték időtartama maximum 20 perc lehet. A hangfelvételen a mű szerzője, címe és egyéb alkotói is jelenjenek meg konferálás formájában.

Technikai feltételek

A pályaműveket CD-n kell beküldeni, amely tartalmazza a rádiójáték

- hanganyagát,

- a szövegkönyvet, illetve

- a kitöltött jelentkezési lapot (letölthető az ode.szinhaz.org weboldalról).

A hangfelvétel kívánatos tulajdonságai

- sztereofonikus vagy térhatású keverés,

- audio vagy wav formátum,

- 128 kilobites, 44100 Hz-es mintavételezéssel.

(Ezek a technikai feltételek bármely számítógép vagy laptop hangrögzítő programjával beállíthatóak.)

A rádiójátékok elbírálását Solténszky Tibor, a Magyar Rádió Rádiószínházának vezetője végzi. A pályázathoz kapcsolódóan vele folytatott beszélgetés január 19-én hangzott el a Madártávlat és békaperspektíva műsorában (adásidő 18.00-19.30 között), amely letölthető a blog.tilos.hu/madartavlat/ weboldalról.

A pályamunkákat az Országos Diákszínjátszó Egyesület postacímére várjuk: 1085 Budapest, Horánszky utca 11.

Beküldési határidő: 2010. április 30.

Eredményhirdetés május második felében, amiről a pályázókat elektronikus levélben értesítjük. A legértékesebb pályaművek bemutatási lehetőséget nyernek a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorában, illetve a Pécsi Országos Színházi Találkozó Nyílt Fórumán.

További információ Pap Gábortól kérhető a gabor.papesz@freemail.hu címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Vizuál

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Kovács Patrícia százötvenszer a Játékszínben

A Legyen a feleségem! című produkció 150. előadását ünnepelte a Játékszín május 23-án. Edward Taylor vígjátékát öt éve mutatták be.
Színház tao

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Színház ajánló

Például Te…

…lehetnél a szerelmem. A József Attila Színház Irodalmi Kávéházának idei, utolsó önálló estje Holczinger Szandra zenés szerelemkeresése volt egy részben.
Színház átrium

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Színház jótékonyság

Színházjeggyel segíthetünk a nehéz sorsú gyerekeknek

Az Orlai Produkciós Iroda számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás. Színházjegy akciójukkal most a Pitypang Gyermekotthon lakóinak nyújtanak segítséget. A cél: a gyerekek balatoni nyaraltatása.