Színház

Dupláznak a Budai Komédiások

2020.10.16. 15:30
Ajánlom
A Budai Komédiások társulata a Figurina Bábszínház épületében, a Retek utca 17. szám alatt kezdte meg működését 2020 októberében. A társulat arra törekszik, hogy derűs színfoltja legyen a fővárosi kulturális életnek.

Október végén két bemutatóra is készül a társulat. Akik zenés, könnyed kávéházi hangulatra vágynak, azok a Szimplán egy duplát! című, Zerkovitz Béla-slágereket felvonultató élőzenés produkciónál nem is találhatnának jobbat.

Az előadásban felcsendülnek többek között az Asszonykám adj egy kis kimenőt, a Hulló falevél, vagy éppen a Kár itt minden dumáért

ismert dallamai Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett előadásában, Pille Tamás rendezésében. Az alkotógárdához koreográfusként csatlakozik Cortés Sebastián és zenei munkatársként Szilassy Nelly. Az október 24-i bemutatót a hónapban még két előadás követi 26-án és 29-én, valamint novemberben további három alkalommal (13-án, 24-én és 25-én) kerül színpadra az orfeumi est.

MajorfalviBalintTeglasMarton-AZOTSZORSZULETETTFIU-BudaiKomediasok-AfototFabianNikolettkeszitette4-143516.jpg

Majorfalvi Bálint és Téglás Márton Az ötször született fiúban (Fotó/Forrás: Fábián Nikolett / Budai Komédiások)

Október 30-án aztán egy igazi egyfelvonásos „színházi kámedi” mutatkozik be. Az ötször született fiúban két színész több mint egy tucat szerepet ölt magára, betekintést engedve egy fiktív színházi próbafolyamatba. A nevetés garantált, ráadásul a produkció ősbemutatónak mondható, hiszen a két szereplő – Majorfalvi Bálint és Téglás Márton – írja és rendezi is az előadást, ami a bemutatót követően október 31-én, novemberben pedig további két estén (14-én és 26-án) lesz látható.

Jegyek valamennyi előadásra online válthatók a jegy.hu felületén, de érdemes követni a Budai Komédiások facebook oldalát is, ahol a társulattal kapcsolatos legfrissebb információkról olvashatnak az érdeklődők. A Társulat készséggel áll rendelkezésre e-mailben is, ahol az előadásokkal kapcsolatos kérdésekre és a járványügyi intézkedésekről is választ kaphatnak a nézők.

Támogatott tartalom

Fejléckép: Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett a Szimplán egy duplát! című előadásban (fotó: Takács Ildikó)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Meghalt Josef Abrhám, a Kórház a város szélén Blažej doktora

Az egyik legnépszerűbb cseh színész nyolcvankét éves volt. Bár rengeteg tévéjátékban és filmben játszott, legtöbben a Kórház a város szélén című legendás sorozat Blažej doktoraként emlékeznek rá - adta hírül az ujszo.com szlovák hírportál. 
Könyv

Visszatér a Városmajorba a Margó Fesztivál

Június 9-12. között, az Ünnepi Könyvhéttel egy időben, a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált, ahol többek közt Nádas Péterrel, Tóth Krisztinával, Romsics Ignáccal, Bereményi Gézával, Péterfy Borival, Zoltán Gáborral és az Alkalmáté Truppal is találkozhatunk.
Vizuál

100 éve lappangó remekműveket árverez el a Virág Judit Galéria

A 25 éves Virág Judit Galéria jubileumi aukcióján Rippl-Rónai József, Vaszary János és Kádár Béla kivételesen értékes alkotása is kalapács alá kerülnek. Mindhárom festmény eddig magángyűjteményekben rejtőzött. A művek két héten át ingyenesen megtekinthetők a Falk Miksa utcai galériában. 
Plusz

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Vizuál

Jobbnál jobb filmekkel jön az Artmozik éjszakája

Premier előtti vetítések és az elmúlt évek legjobb filmjei várják a filmrajongókat az idei Artmozik éjszakáján, május 20-án késő délutántól másnap hajnalig, öt fővárosi moziban. Ezúttal is filmről filmre vándorolhatunk a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozik között.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Klasszikusok új köntösben – hat bemutatót tart a jövő évadban a József Attila Színház

A következő szezon műsorán a drámák és a vígjátékok mellett a zenés színház kedvelői számára is kínál újdonságokat a József Attila Színház, a Made in Hungáriából ízelítőt is kaphattak a sajtó képviselői.
Színház hír

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.
Színház gyász

Meghalt Josef Abrhám, a Kórház a város szélén Blažej doktora

Az egyik legnépszerűbb cseh színész nyolcvankét éves volt. Bár rengeteg tévéjátékban és filmben játszott, legtöbben a Kórház a város szélén című legendás sorozat Blažej doktoraként emlékeznek rá - adta hírül az ujszo.com szlovák hírportál. 
Színház hír

Szentivánéji álom a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Május első hétvégéjén a gubancos szerelmek és a hatalmas fémgolyók játszották a főszerepet a Horváth Csaba által rendezett Szentivánéji álom című előadásban.
Színház interjú

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.