Színház

Eddig 9,7 millió forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház gyűjtésén

2022.11.18. 13:25
Ajánlom
A színház az előcsarnokban felállított dicsőségtáblával mondott köszönetet annak a csaknem százötven adományozónak, akiknek köszönhetően az intézmény január folyamán már biztosan nyitva maradhat.

Ahogyan korábban megírtuk, a Miskolci Nemzeti Színház a növekvő energiaárak miatt a közönséghez fordult, adománygyűjtést szerveztek, hogy az idén kétszázadik évfordulóját ünneplő teátrumnak ne zárt ajtók mögül, közönség nélkül kelljen megemlékeznie a jeles alkalomról.

A MINap Online beszámolója alapján

november közepéig 9.781.401 forint adomány gyűlt össze, amely már elegendő ahhoz, hogy a színház januárban is működhessen.

Azoknak az adományozóknak, akik hozzájárultak nevük közzétételéhez, a színház dicsőségtáblát állított, amelyen már közel 150 név szerepel.

Béres Attila színházigazgató köszönetet mondott a támogatóknak: „A legfontosabb üzenet ebben az, hogy ennek a városnak van a legcsodálatosabb közönsége. Ilyen színházértő és -szerető közönség sehol Magyarországon nincs, mint itt.

Miskolc polgárai tényleg szívügyüknek érzik a színházat. Ez egyben nyilván felelősség is a színház mindenkori vezetőjének, de ez egy nagyon jóleső felelősség.

Elmondása szerint bíznak benne, hogy a közönség továbbra is támogatja az intézményt, és decemberben újabb névtáblákat avathatnak.

A Miskolci Nemzeti Színház továbbra is várja a támogatásokat. Az adománygyűjtésről itt érhető el információ.

Fejléckép: A Miskolci Nemzeti Színház színpada (forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

„Ha az első bezár, annak súlya lesz az egész magyar kultúrára nézve” – Gyűjtést szervez a fennmaradásért a Miskolci Nemzeti Színház

Kapcsolódó

„Ha az első bezár, annak súlya lesz az egész magyar kultúrára nézve” – Gyűjtést szervez a fennmaradásért a Miskolci Nemzeti Színház

A növekvő energiaárak az élet minden területén éreztetik hatásukat, a téli hónapokban a különböző kulturális intézmények is eddig nem látott kihívásokkal néznek szembe. A jövőre 200 éves Miskolci Nemzeti Színház mindent megtesz, hogy nyitva maradhasson, ehhez pedig a közösség összefogását kéri.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Szerb győzelem, magyar második hely a Bartók Világversenyen

A 24 éves Veljko Nenadić kapta az első díjat a 2022-ben komponistáknak meghirdetett megmérettetés gálaestjén, műve szerepel majd a jövő évi, hegedűsöknek szóló forduló választható darabjai között is. A második díjat Thomas Kornél kapta.
Vizuál

Ifjúsági nagydíjat nyert Tallinnban Szakonyi Noémi Veronika filmje

A nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel a Hat hét című film, amely a tallinni zsűri indoklása szerint sikeresen megtalálta a fiatalság hangját, a rendező munkája pedig elképesztően empatikus. További két magyar alkotást is méltattak a rangos Észak-Európai seregszemlén.
Plusz

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance Oscar-díjas énekes-dalszerzője

63 éves korában elhunyt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője – számolt be róla a BBC News.Az amerikai színésznő és énekesnő az 1980-ban bemutatott Fame című film főcímdalával is sikert aratott, de sokan ismerték meg a Flashdance című produkció dalszerző-énekeseként is.
Vizuál

„Mindig rólunk van szó” – Hegedűs D. Géza a Néprajzi Múzeum kiállításáról

Európa egyik legkorszerűbb múzeumépülete, az idén felavatott Néprajzi Múzeum első, időszaki kiállítása a Megérkeztünk című tárlat. A legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig Hegedűs D. Géza színművész „kalauzolja” a látogatókat audio idegenvezetés formájában.
Klasszikus

Andrés Orozco-Estrada lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is felcsendül a Budapesti Fesztiválzenekar és a kolumbiai sztárkarmester, Andrés Orozco-Estrada decemberi koncertjein.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bíró Kriszta, Módri Györgyi, Ilyés Róbert és Végh Péter kapja idén az Aase-díjat

A legjobb színpadi epizodistáknak járó elismerést még Gobbi Hilda alapította 1987-ben. A díjakat, más kitüntetésekkel együtt, december 12-én adják át az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben.
Színház ajánló

Az öröm útját járhatjuk be a székesfehérvári színház adventi kiállításán

Via Lucis – A feltámadás, az öröm és a világosság útja címmel nyílt meg Párkányi Raab Péter és Sárba Katalin fotográfus fotókiállítása advent első vasárnapján a Vörösmarty Színházban. Az eseményen az aulában lévő adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására is sor került, majd megkezdődött a X. Újszövetség Maraton.
Színház hír

Megszűnik a Színház folyóirat nyomtatott kiadása

Az 55. évfolyamában járó folyóirat nyomtatott kiadása a szerkesztőség kezdeményezésére és a Színház Alapítvány kuratóriumának jóváhagyásával a 2022. decemberi számmal megszűnik, hamarosan megújult online felülettel jelentkeznek.
Színház ajánló

Egy ízig-vérig családtörténet a József Attila Színházban

Milyen egy jó családregény? Érzelmes és szórakoztató. Szabó Magda drámája pont ilyen. Az utóbbi tíz év talán legnagyobb szabású prózai előadása december 10-én érkezik a József Attila Színház színpadára, Molnár Zsuzsanna és Nemcsák Károly főszereplésével.
Színház hír

Hangot adni a néma fájdalomnak – Gyűjtést szerveznek a Minden negyedik című előadás támogatására

A befolyt összegből a Manna Produkció perinatális gyászról szóló előadását filmre rögzítenék, hogy az előadás minél több emberhez eljuthasson. A felajánlásokat az adjukossze.hu oldalon várják.