Színház

Egy előadás, ami függővé tesz – ősbemutatót tartott a Rózsavölgyi Szalon

2021.06.29. 12:00
Ajánlom
Június 28-án mutatta be a Rózsavölgyi Szalon Jérôme Tonnerre drámáját, az Intim vallomásokat. A Magyarországon most először látható darab egy nagy játszma, amelyben egy idő után már kétséges, hogy valójában ki is irányítja a helyzeteket.

Az alapszituáció egyszerű: adott egy pénzügyi tanácsadó, Dr. William Faber, aki egyfajta családi örökségként kapta hivatását, de tulajdonképpen az egész életét – a szülei házában él és az apja munkáját folytatja. Ráadásul a magánéletében sem túl sikeres, házassága is zátonyra futott.

Szürke hétköznapjait egy ismeretlen nő kavarja fel, aki összetéveszti őt a szomszéd pszichológussal, és vele osztja meg zavaros életének legféltettebb titkait.

William elhallgatja a tévedést Anna elől, és belemegy a kétes kimenetelű játszmába.

Az érzelmes thriller egy ponton két ember intim vallomásává válik, amelyben a férfi és a nő egyre több titkot oszt meg egymással, felszínre törnek örömeik és fájdalmaik, titkolt szorongásaik és bonyolult családi kapcsolataik.

MOL_9665copy_resize-101004.jpg

Intim vallomások a Rózsavölgyi Szalonban (Fotó/Forrás: Molnár Miklós / Rózsavölgyi Szalon)

A vallomások hatására különös függőség alakul ki közöttük, találkozásaik pedig furcsa rituálévá válnak. A helyzet akkor válik átláthatatlanná, amikor William úgy dönt, hogy átmegy a szomszédba tanácsot kérni az igazi pszichológustól, Dr. Monnier-től. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy kicsoda az olykor fel-feltűnő Mulonné.

Az előadás rendezője Sipos Vera, szereplői Pál András, Bánfalvi Eszter, Mertz Tibor és Sipos Vera

Az Intim vallomások legközelebb június 29-én, július 19-én és 23-án látható a Rózsavölgyi Szalonban. Jegyek az alábbi oldalon válthatók.

Fejléckép: Intim vallomások (fotó: Molnár Miklós / Rózsavölgyi Szalon)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10+1 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Tárlatvezetések, komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, táncelőadások, kézműves foglalkozások és még táncház is vár minket a 2022-es Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttünk 10+1 helyszínt, amelyet semmiképp sem érdemes kihagyni június 25-én. 
Vizuál

Bereményi Géza belemegy a játékba

Élvezetes, szerethető és szívet melengető portréfilm lett a Bereményi kalapja, amelyet elsősorban az irónia hat át, mintsem a túlzott komolyság és drámaiság. Mindazonáltal szép, őszinte pillanatoknak is szemtanúi lehetünk a napjaink egyik legnagyobb alkotójáról szóló filmben.
Klasszikus

Schiff András kapta az idei Bach-medált

A Lipcse városa által 2003-ban alapított díjat Johann Sebastian Bach műveinek kimagasló interpretációjáért ítélték oda Schiff Andrásnak. Korábban többek között Gustav Leonhardt, Sir John Eliot Gardiner, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt vagy Robert Levin munkásságát ismerték el a díjjal.
Klasszikus

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Klasszikus

Baráth Emőke ad barokk koncertet a Müpában

Az évad művésze cím idei birtokosa, a nemzetközi hírű szoprán, Baráth Emőke a historikus zene egyik legkiemelkedőbb formációjával, a Fabio Biondi vezette Europa Galante zenekarral ad koncertet június 28-án.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Újraértelmezett Shakespeare-drámák a nyári fesztiválokon

A Magyar Mozgókép Fesztivál „Legjobb tévésorozat” kategóriájának győztese, a drámaíró műveit feldolgozó Shakespeare/37 meghívást kapott három fesztivál programjába is, így a rövid epizódok láthatóak lesznek a Kolorádó Fesztiválon, a Bánkitó Fesztiválon és az Ördögkatlan Fesztiválon is.
Színház galéria

Így néz ki most a felújítás alatt álló debreceni Csokonai Színház – GALÉRIA

2020 szeptemberében megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása, és a színház valamennyi belső terét érinti. Ilyen nagymértékű átalakításra az elmúlt 30 évben nem volt példa a teátrumban, amely a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit a nézők előtt.
Színház hír

A Proton Színház alapító előadása is látható lesz idén nyáron

Mundruczó Kornél Frankenstein-terv rendezése mellett a Winterreise előadással is találkozhat a hazai közönség.
Színház interjú

Bebújósdi – Beszélgetés Felvidéki Judittal

Huszonkilenc év alatt harmincöt tévéfilmet, tévéjátékot, portréfilmet és dokumentumfilmet készített, de forgatott irodalmi műsorokat és sorozatokat is a Magyar Televíziónak. Rendezett színházban, majd hosszú csend következett. Felvidéki Judit, Balázs Béla-díjas filmrendező tizenhat év után újra színházban rendez, ami jó alkalom volt a beszélgetésre, és egy kis múltidézésre is.
Színház ajánló

Apor Vilmosról készített darabot Dér András

Nagyszabású történelmi ősbemutató látható a Gyulai Várszínházban július 1-jén és 2-án. A két háború közötti legendás hírű gyulai apátplébános, majd győri püspökként vértanúhalált halt Apor Vilmos életéről szóló darabot Mindenkinek mindene címmel Dér András írta a Gyulai Várszínház felkérésére, és ő is rendezi.