Színház

Egyszer fent, egyszer lent

2014.02.03. 10:00
Ajánlom
2008-ban mutatta be a Pinceszínház az azóta is nagy érdeklődésnek örvendő Libikóka című produkcióját. Játsszon a Fidelióval, és legyen ott február 18-án az előadáson és az azt követő közönségtalálkozón!

A kanadai szerző, William Gibson kétszereplős darabja a szerelem örök dilemmáit állítja a középpontba, a romantikus komédiáknál megszokott nézőpontnál kivételesen realistább módon.  Egy férfi és egy nő egymásra találásának számtalan boldog vagy gyötrelmes fordulata lehet. Egy dolog azonban közös minden szerelemben - és nincs ez másképp Jerry és Gittel történetében sem -; a párkapcsolat valójában az érzelmek mérleghintája, férfi és nő folyamatos törekvése a közös élet megteremtésére.

Az ellenállhatatlanul humoros és szívmelengető előadást Verebes István rendezte. Alkotótársai voltak Faragó Zsuzsa dramaturg, Gittel szerepében Dobó Kata, Jerry szerepében pedig Szervét Tibor.

A Fidelio Színházi Est keretében február 18-án, a Libikóka előadást követően - körülbelül 21 órától - közönségtalálkozón lesz alkalmuk találkozni az alkotókkal. A beszélgetésen részt vesz Verebes István rendező, valamint az előadás két szereplője Dobó Kata és Szervét Tibor is. A moderátor Várhegyi András lesz.

Amennyiben 2014. február 14-én 16 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, lehetősége lesz partnerével együtt részt venni a Libikóka február 18-i előadásán a Pinceszínházban.

Kérdésünk: Dobó Katát a "francia évadban" egy új bemutatóban is láthatjuk. Melyik ez az előadás?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Lányával, Norával zenél Fischer Iván a Fesztiválzenekar új évadában

A Budapesti Fesztiválzenekar bejelentette új évadát, amelynek fénypontjába Monteverdi Orfeója kerül Fischer Iván befejezésével.
Zenés színház

Miért írt új befejezést az Orfeóhoz Fischer Iván?

Valami nem stimmel Monteverdi Orfeójával. Fischer Iván több mint negyven éve ezt érzi, és most tett is érte, hogy ne így legyen: új befejezést írt hozzá. Hogy miért volt erre szükség?
Klasszikus

5 zongoraművész, aki megmutatta, mit jelent a női energia a színpadon

Tudta, hogy Schumann felesége egymaga is zenetörténetet csinált? És hogy Fischer Annie véreskezű diktátorral is szóba állt, hogy megmentse egy ismerősét? Összeszedtünk néhányat a legvagányabb és legbátrabb zongoraművésznők közül.
Tánc

Magyar versenyzőknek is szurkolhatunk a New York-i Balettverseny döntőjében

Ma kezdődött a Valentina Kozlova International Ballet Competition döntője New Yorkban, amelyen egy táncos, egy koreográfus és egy zsűritag is képviseli hazánkat.
Könyv

Hallgassa meg a Grecsó Krisztián új regényében előforduló zenéket!

Az író Vera című regénye az 1980-as évek elején Szegeden játszódik, a kiadó egy lejátszási listával tette még átélhetőbbé a könyv atmoszféráját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház Íliász

Földrészeken átívelő Íliász maraton az Ódry Színpadon

Éjszakába nyúló Íliász-felolvasást tartanak az Ódry Színpadon pénteken. A mintegy 12 órásra tervezett esemény, ahhoz az 59 ország részvételével zajló világméretű Homérosz-olvasáshoz csatlakozik, amelyet a lyoni École Normale Supérieure kezdeményezésére szerveztek meg.
Színház hír

Berlinben áll színpadra Orosz Ákos

Német nyelvű előadásban szerepel a Vígszínház színművésze. Az Ein Erinnerungstück című darab arról szól, hogyan traumatizálják személyiségünket a huszadik század eseményei mind a mai napig.
Színház világnap

Ma a bábszínházakat ünnepeljük

Új bemutatóval, jubileumi előadással és nyílt próbával ünnepli a bábszínházi világnapot a Budapest Bábszínház március 21-én. A Mire gondol Alma? című új előadás a 3 év alattiakat szólítja meg.
Színház ajánló

Murakami mágikus története, a Kafka a tengerparton a Nemzeti Színházban

Murakami Haruki világhírű, Kafka a tengerparton című regényéből készült szinpadi adaptációt mutat be a Vörösmarty Színház 2019. április 5-én a Nemzeti Színházban. A valóság, a képzelet és az idő határmezsgyéjén játszódó előadás rendezője Szikora János.
Színház ajánló

Ne rejtőzz el!

Irodalmi Kávéházunk adott otthont Fekete Réka Thália önálló estjének. Az előadás ebben az esetben méltón tükrözte Réka színes személyiségét, bájos lényét.