Színház

Egyszer fent, egyszer lent

2014.02.03. 10:00
Ajánlom
2008-ban mutatta be a Pinceszínház az azóta is nagy érdeklődésnek örvendő Libikóka című produkcióját. Játsszon a Fidelióval, és legyen ott február 18-án az előadáson és az azt követő közönségtalálkozón!

A kanadai szerző, William Gibson kétszereplős darabja a szerelem örök dilemmáit állítja a középpontba, a romantikus komédiáknál megszokott nézőpontnál kivételesen realistább módon.  Egy férfi és egy nő egymásra találásának számtalan boldog vagy gyötrelmes fordulata lehet. Egy dolog azonban közös minden szerelemben - és nincs ez másképp Jerry és Gittel történetében sem -; a párkapcsolat valójában az érzelmek mérleghintája, férfi és nő folyamatos törekvése a közös élet megteremtésére.

Az ellenállhatatlanul humoros és szívmelengető előadást Verebes István rendezte. Alkotótársai voltak Faragó Zsuzsa dramaturg, Gittel szerepében Dobó Kata, Jerry szerepében pedig Szervét Tibor.

A Fidelio Színházi Est keretében február 18-án, a Libikóka előadást követően - körülbelül 21 órától - közönségtalálkozón lesz alkalmuk találkozni az alkotókkal. A beszélgetésen részt vesz Verebes István rendező, valamint az előadás két szereplője Dobó Kata és Szervét Tibor is. A moderátor Várhegyi András lesz.

Amennyiben 2014. február 14-én 16 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, lehetősége lesz partnerével együtt részt venni a Libikóka február 18-i előadásán a Pinceszínházban.

Kérdésünk: Dobó Katát a "francia évadban" egy új bemutatóban is láthatjuk. Melyik ez az előadás?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Igazi Angyal volt” – Emlékezések Kurtág Mártára

Fischer Iván és Keller András a Slipped Disc hasábjain búcsúztak a múlt héten elhunyt zongoraművésznőtől, Kurtág György alkotótársától.
Vizuál

Rekordok dőltek a Virág Judit Galéria árverésén

Kádár Béla Concertina című festménye 110, valamint Schönberger Armand Abszintivók című festménye 85 millió forintos eladási árával életműrekordot döntött a Virág Judit Galéria őszi árverésén.
Klasszikus

Ilyen érzés volt egyetlen európaiként hallgatni a Concerto Budapest koncertjét Kínában

Szürreális és tanulságos élmény volt, de emlékezetes volt az este Fucsouban a zenekar azon tagjai számára is, akik a koncert előtt egy vörös szőnyegen sétáltak Jackie Chan-nel.
Klasszikus

Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére

Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok.
Klasszikus

Íme a februári Beethoven-maraton teljes programja!

Forradalmi, látnoki, zseni – a klasszikus zene örök csillagát, Ludwig van Beethovent ünneplik a Müpa, a BFZ és a magyar zenei élet legmeghatározóbb muzsikusai 2020. február 2-án, a zeneszerző születésének 250. évfordulóján. Az igazi fanatikusok 11 órán át hallgathatják a zeneszerző-óriás műveit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Fűtsd magad kultúrával novemberben is! - Megjelent az új Fidelio

Az ingyenes programmagazin novemberi számában az aktuális eseménynaptár mellett interjút találsz többek között Elek Ferenc és Wunderlich József színművészekkel, Takács-Nagy Gábor karmesterrel, Gryllus Dániellel, a Kaláka alapítójával és Bodzsár Márk filmrendezővel. Lapozzon bele online!
Színház hír

Elhunyt Tóth-Máthé Miklós író, színművész

Életének 84. évében, vasárnap Debrecenben elhunyt Tóth-Máthé Miklós József Attila-díjas író, színművész.
Színház ajánló

Aldo Nicolai: Hárman a padon

Színmű - A Szolnoki Szigligeti Színház előadása a Pesti Vigadóban.
Színház ajánló

Monodráma az 56-os hős költőről

Gérecz Attila költő, 1956-os hős történetét adja elő október 23-án, a Vígszínház Házi Színpadán Orosz Ákos. Csuja László rendezővel egy olyan pesti srác lélekrajzát vitték színre, akit a hatalom nem tudott megtörni.
Színház ajánló

To be, or not to be - Benedict Cumberbatch Hamletként tér vissza az Urániába

Decemberben újra látható az Uránia történetének egyik legnépszerűbb színházi közvetítése, a londoni Barbican Színház Hamlet előadása, főszerepben Benedict Cumberbatch-csel.