Színház

Együtt - Művészek a lovasterápiáért

2009.12.11. 12:48
Ajánlom
A Paci Doki Alapítvány ingyenes lovasterápiás fejlesztést nyújt szellemi és mozgásszervi fogyatékos gyermekek számára. Az alapítványt számos művész támogatja; a téliesítéshez szükséges összeg előteremtéséért szervezett koncertre Sárik Péter zongorista-zeneszerző és Szervét Tibor színművész toborozta a fellépőket.

A Paci Doki Alapítvány ingyenes lovasterápiás fejlesztést nyújt szellemi és mozgásszervi fogyatékos gyermekek számára Csemőn egy tanyán. A fejlesztő munka hatékonyságához elengedhetetlen, hogy a terápia folyamatos legyen, ezért szükséges a fedeles foglalkoztató megépítése, ahol rossz idő esetén, és a téli időszakban is folytatódhatna a terápiás munka.
Az Alapítvány támogatására, és a fedeles foglalkoztató megépítésére született meg az Együtt - Művészek a lovasterápiáért koncert szervezésének gondolata. Domina Imre és önkéntes segítői munkája a magyar zenei élet számos neves személyét indította arra, hogy produkcióikkal Együtt támogassák az Alapítványt.

A fellépők listája önmagáért beszél:

Bíró Eszter, Falusi Mariann, Fassang László, Gerendás Péter, Gerendás Dániel, Hodek Dávid, Horgas Eszter, Lang Györgyi, Palya Bea, Pély Barna, Presser Gábor, Sárik Péter és zenekara, Terecskei Rita, Unicum Laude Énekegyüttes, Zorán.

Sárik Péter, a kiváló jazz zongorista és zeneszerző az este zenei rendezője. Az ő, és Szervét Tibor hívószavára érkező művészek az este során saját produkciókat, valamint néhány különleges duettet adnak majd elő a felújított Budapesti Kongresszusi Központban.

Az este házigazdái: Hegyi Barbara és Novák Péter.

A jótékonysági koncert a karácsonyi időszak különleges eseménye, ahol a segítő szándék találkozik az emlékezetes élmény lehetőségével. A jegyet vásárlók a Paci Doki Alapítványt, a beteg gyermekek ingyenes lovasterápiáját támogatják, miközben varázslatos élménnyel ajándékozzák meg őket a fellépő művészek.

További információk az Alapítvány munkájáról és a koncertről: www.pacidoki.hu

2009. december 16. 19:00 - Budapesti Kongresszusi Központ - Jótékonysági Koncert a Paci Doki Alapítvány javára

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.