Színház

Együtt - Művészek a lovasterápiáért

2009.12.11. 12:48
Ajánlom
A Paci Doki Alapítvány ingyenes lovasterápiás fejlesztést nyújt szellemi és mozgásszervi fogyatékos gyermekek számára. Az alapítványt számos művész támogatja; a téliesítéshez szükséges összeg előteremtéséért szervezett koncertre Sárik Péter zongorista-zeneszerző és Szervét Tibor színművész toborozta a fellépőket.

A Paci Doki Alapítvány ingyenes lovasterápiás fejlesztést nyújt szellemi és mozgásszervi fogyatékos gyermekek számára Csemőn egy tanyán. A fejlesztő munka hatékonyságához elengedhetetlen, hogy a terápia folyamatos legyen, ezért szükséges a fedeles foglalkoztató megépítése, ahol rossz idő esetén, és a téli időszakban is folytatódhatna a terápiás munka.
Az Alapítvány támogatására, és a fedeles foglalkoztató megépítésére született meg az Együtt - Művészek a lovasterápiáért koncert szervezésének gondolata. Domina Imre és önkéntes segítői munkája a magyar zenei élet számos neves személyét indította arra, hogy produkcióikkal Együtt támogassák az Alapítványt.

A fellépők listája önmagáért beszél:

Bíró Eszter, Falusi Mariann, Fassang László, Gerendás Péter, Gerendás Dániel, Hodek Dávid, Horgas Eszter, Lang Györgyi, Palya Bea, Pély Barna, Presser Gábor, Sárik Péter és zenekara, Terecskei Rita, Unicum Laude Énekegyüttes, Zorán.

Sárik Péter, a kiváló jazz zongorista és zeneszerző az este zenei rendezője. Az ő, és Szervét Tibor hívószavára érkező művészek az este során saját produkciókat, valamint néhány különleges duettet adnak majd elő a felújított Budapesti Kongresszusi Központban.

Az este házigazdái: Hegyi Barbara és Novák Péter.

A jótékonysági koncert a karácsonyi időszak különleges eseménye, ahol a segítő szándék találkozik az emlékezetes élmény lehetőségével. A jegyet vásárlók a Paci Doki Alapítványt, a beteg gyermekek ingyenes lovasterápiáját támogatják, miközben varázslatos élménnyel ajándékozzák meg őket a fellépő művészek.

További információk az Alapítvány munkájáról és a koncertről: www.pacidoki.hu

2009. december 16. 19:00 - Budapesti Kongresszusi Központ - Jótékonysági Koncert a Paci Doki Alapítvány javára

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

8 kirándulóhely a Balaton körül, ahová elmehetsz idén nyáron

A hazai turizmus idén késve ébredezik. Miközben a legnépszerűbb célpontokat ellepik a látogatók, érdemes a kevésbé ismert helyszíneket is felkeresni. Összegyűjtöttünk néhány balatoni kirándulóhelyet, hogy legyen miből válogatni.
Plusz

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Színház hír

„A sietség oka nehezen érthető” – A Színház- és Filmművészeti Egyetem közleménye

Közleményben reagált a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése az intézménnyel kapcsolatos törvénytervezetre. Mint írják, bíznak benne, hogy az egyetem és a fenntartó érdekei közösek.
Színház ajánló

Művészek saját otthonában játszódnak a Madách Színház online bemutatói

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Kovács Lotti és Szemenyei János szereplésével tart élő bemutatósorozatot a Madách Színház az interneten.
Színház hír

A héten már személyesen próbálnak a Nemzeti Színház művészei – Évadot hirdetett Vidnyánszky Attila

A jövő évad kilenc bemutatója között szerepel az Ivanov Szász János rendezésében, Az ajtó a norvég Eirik Stubo színrevitelében, valamint a Rómeó és Júlia, amelyet Vidnyánszky Attila rendez.
Színház hír

Nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata

Négy év kihagyás után választottak új tagokat a Halhatatlanok Társulatába. A szakmai kuratórium ajánlása után végül a közönség szavazata döntött.