Színház

Együtt - Művészek a lovasterápiáért

2009.12.11. 12:48
Ajánlom
A Paci Doki Alapítvány ingyenes lovasterápiás fejlesztést nyújt szellemi és mozgásszervi fogyatékos gyermekek számára. Az alapítványt számos művész támogatja; a téliesítéshez szükséges összeg előteremtéséért szervezett koncertre Sárik Péter zongorista-zeneszerző és Szervét Tibor színművész toborozta a fellépőket.

A Paci Doki Alapítvány ingyenes lovasterápiás fejlesztést nyújt szellemi és mozgásszervi fogyatékos gyermekek számára Csemőn egy tanyán. A fejlesztő munka hatékonyságához elengedhetetlen, hogy a terápia folyamatos legyen, ezért szükséges a fedeles foglalkoztató megépítése, ahol rossz idő esetén, és a téli időszakban is folytatódhatna a terápiás munka.
Az Alapítvány támogatására, és a fedeles foglalkoztató megépítésére született meg az Együtt - Művészek a lovasterápiáért koncert szervezésének gondolata. Domina Imre és önkéntes segítői munkája a magyar zenei élet számos neves személyét indította arra, hogy produkcióikkal Együtt támogassák az Alapítványt.

A fellépők listája önmagáért beszél:

Bíró Eszter, Falusi Mariann, Fassang László, Gerendás Péter, Gerendás Dániel, Hodek Dávid, Horgas Eszter, Lang Györgyi, Palya Bea, Pély Barna, Presser Gábor, Sárik Péter és zenekara, Terecskei Rita, Unicum Laude Énekegyüttes, Zorán.

Sárik Péter, a kiváló jazz zongorista és zeneszerző az este zenei rendezője. Az ő, és Szervét Tibor hívószavára érkező művészek az este során saját produkciókat, valamint néhány különleges duettet adnak majd elő a felújított Budapesti Kongresszusi Központban.

Az este házigazdái: Hegyi Barbara és Novák Péter.

A jótékonysági koncert a karácsonyi időszak különleges eseménye, ahol a segítő szándék találkozik az emlékezetes élmény lehetőségével. A jegyet vásárlók a Paci Doki Alapítványt, a beteg gyermekek ingyenes lovasterápiáját támogatják, miközben varázslatos élménnyel ajándékozzák meg őket a fellépő művészek.

További információk az Alapítvány munkájáról és a koncertről: www.pacidoki.hu

2009. december 16. 19:00 - Budapesti Kongresszusi Központ - Jótékonysági Koncert a Paci Doki Alapítvány javára

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Vizuál

Pedro Almodóvar elkészítette élete legszemélyesebb filmjét

Élet és film szétválaszthatalanul összegabalyodik Pedro Almodóvar legújabb alkotásában. Egy héttel a cannes-i bemutató után itthon is látható a Fájdalom és dicsőség Antonio Banderas és Penelope Cruz főszereplésével. Kritika.
Vizuál

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.
Klasszikus

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Vizuál

Leonardo da Vinci figyelemzavaros és hiperaktív volt, és egyszerre volt ez áldás és átok életében

Legalábbis egy újabb kutatás szerint, amely a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) magyarázza Leonardo állandó halogatását.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Önazonos művész és önazonos ember – Székely Gábor 75

Major Tamás rendezőszakos tanítványaként végzett, a szolnoki színház, a Nemzeti Színház, a Katona József Színház és az Új Színház előadásai kapcsán fűződnek nevéhez jelentős színházi teljesítmények. Május 26-án ünnepli 75. születésnapját Székely Gábor.
Színház ajánló

Kovács Patrícia százötvenszer a Játékszínben

A Legyen a feleségem! című produkció 150. előadását ünnepelte a Játékszín május 23-án. Edward Taylor vígjátékát öt éve mutatták be.
Színház tao

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Színház ajánló

Például Te…

…lehetnél a szerelmem. A József Attila Színház Irodalmi Kávéházának idei, utolsó önálló estje Holczinger Szandra zenés szerelemkeresése volt egy részben.
Színház átrium

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.