Színház

Elindult a Városmajori Színházi Szemle közönségszavazása

2021.09.14. 16:30
Ajánlom
Véget ért az idei Színházi Szemle a Városmajori Szabadtéri Színpadon, augusztus 25. és szeptember 9. között hat vidéki és határon túli város hat előadása mutatkozott be a szakmai zsűri és a közönség előtt.

A szemle lezárultával elindult a közönségszavazás, melyen a szervezők a nyár kedvenc előadását keresik. A nézők szeptember 16-ig szavazhatnak kedvenc előadásaikra.

A Színházi Szemlét a Szigligeti Színház Napnyugat Expressz című előadása nyitotta augusztus 25-én, a Matei Vișniec drámájából készült előadásban Kelet és Nyugat találkozott, a színpadra varázsolva egy távoli ország egzotikumát és a világhírű Orient Expresszet.

A Budaörsi Latinovits Színház a Figaro házasságával érkezett a Városmajorba: Alföldi Róbert rendezése egyszerre eleveníti fel Beaumarchais világát, miközben a mára reflektál. Egy jóval sötétebb világot vetített a nézők elé a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátéka, az Ünnep, amely egy félrecsúszott születésnap történetét meséli el.

Tiszteletét tette a „világ legpechesebb embere is a Szabadkai Népszínház jóvoltából,

a Fekete Péter Mezei Zoltán rendezte. A Szegedi Nemzeti Színház és az Újvidéki Színház koprodukciója, a Parasztopera szintén megrázó képet fest a társadalomról: a vérfertőzés, gyilkosság és eltitkolt utódlás kérdése állt a darab középpontjában.

A Színházi Szemlét a Mohácsi testvérek Farsang avagy ez is mekkora tahó! című előadása zárta, amely a szerzőpárosra jellemző humorral tárta a közönség elé egy dupla szerelmi háromszög bonyodalmait.

A Városmajori Színházi Szemle előadásaira az alábbi oldalon lehet szavazni.

Fejléckép: a Színházi Szemle előadása (montázsképek forrása: Városmajori Szabadtéri Színpad)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.
Színház

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Klasszikus

TITOK a Pannon Filharmonikusokkal

A társulat új évadában arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi a TITOK? A Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata már elérhető, áprilisban pedig Pécsett is meghirdetik új évaduk programját.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.
Színház hír

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.