Színház

Elindult a Városmajori Színházi Szemle közönségszavazása

2021.09.14. 16:30
Ajánlom
Véget ért az idei Színházi Szemle a Városmajori Szabadtéri Színpadon, augusztus 25. és szeptember 9. között hat vidéki és határon túli város hat előadása mutatkozott be a szakmai zsűri és a közönség előtt.

A szemle lezárultával elindult a közönségszavazás, melyen a szervezők a nyár kedvenc előadását keresik. A nézők szeptember 16-ig szavazhatnak kedvenc előadásaikra.

A Színházi Szemlét a Szigligeti Színház Napnyugat Expressz című előadása nyitotta augusztus 25-én, a Matei Vișniec drámájából készült előadásban Kelet és Nyugat találkozott, a színpadra varázsolva egy távoli ország egzotikumát és a világhírű Orient Expresszet.

A Budaörsi Latinovits Színház a Figaro házasságával érkezett a Városmajorba: Alföldi Róbert rendezése egyszerre eleveníti fel Beaumarchais világát, miközben a mára reflektál. Egy jóval sötétebb világot vetített a nézők elé a Miskolci Nemzeti Színház vendégjátéka, az Ünnep, amely egy félrecsúszott születésnap történetét meséli el.

Tiszteletét tette a „világ legpechesebb embere is a Szabadkai Népszínház jóvoltából,

a Fekete Péter Mezei Zoltán rendezte. A Szegedi Nemzeti Színház és az Újvidéki Színház koprodukciója, a Parasztopera szintén megrázó képet fest a társadalomról: a vérfertőzés, gyilkosság és eltitkolt utódlás kérdése állt a darab középpontjában.

A Színházi Szemlét a Mohácsi testvérek Farsang avagy ez is mekkora tahó! című előadása zárta, amely a szerzőpárosra jellemző humorral tárta a közönség elé egy dupla szerelmi háromszög bonyodalmait.

A Városmajori Színházi Szemle előadásaira az alábbi oldalon lehet szavazni.

Fejléckép: a Színházi Szemle előadása (montázsképek forrása: Városmajori Szabadtéri Színpad)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Szabálytalan utak szabadsága – beszélgetés Pelsőczy Rékával és Vajdai Vilmossal

Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos pályájuk kezdete óta, megszakítás nélkül a Katona József Színház tagjai, akiket rendezőként és színművészként is, egyaránt jegyez a szakma és a nagyközönség. A két művésszel a Katona első évtizede kapcsán beszélgettünk.
Klasszikus

Dekonstruált dalok

Két egymás utáni napon, január 20-án és 21-én is olyan koncertre került sor a BMC Könyvtárában, amely a dal műfajának modern-kortárs utóéletével, feldolgozásaival foglalkozott.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Plusz

Sztárfellépőkkel érkezik a 20 éves VeszprémFest

Az idén huszadik születésnapját ünneplő prémium zenei fesztivál programjában július 12. és 16. között Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea is a fellépők között szerepel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház magazin

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Színház hír

A STEREO AKT kulturális műhelyt és közösségi teret nyit

A független alkotócsoport a VIII. kerületben talált otthonra. A jövőben alkotóműhelyként és befogadóhelyként is üzemelő STEREO Művház átalakítása még javában tart: az első ütem befejezéséhez közösségi támogatási kampányt indítottak. 
Színház ajánló

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Színház ajánló

Koldusopera – Bagó Bertalan rendezése a József Attila Színházban

Műfaját tekintve: opera, musical, operett és mindezek paródiája – nemcsak ígérik ezt a darabról, de be is váltják február 18-ától a József Attila Színház színpadán, Bagó Bertalan rendezésében.
Színház ajánló

Mit keresett Jakab az ágy alatt? – Dániel András meséje a XV. kerületben

A XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvényházban láthatjuk február 12-én a Hab a tortán!-mesesorozat kövekező előadását: Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt? című meséjét Pető Kata és Porogi Ádám színészpárosa hozza el a gyerekeknek.