Színház

Élj a pillanatnak! - IMPRO7 az Ó utcában

2011.04.30. 09:00
Ajánlom
Május 2-8-ig minden este más és más improvizációs társulat játszik a rögtönzés új központjában, az IMPRÓ - kreatív töltőállomáson.

Az alig fél éve működő improvizációs központ, az IMPRO, egy hét rögtönzésnek ad otthont. Az IMPRO7 kedvcsináló és hiánypótló, bárhogyan nézzük: a tavaszi héten az ország különböző pontjairól látogatnak ide a pillanatnak élő társulatok, hogy népszerűsítsék az improvizációs színházat, mely mint műfaj, valahol félúton van a színház és a stand up között. Lényege az interaktivitás és a kreativitás. A szórakoztató, közvetlen hangú előadások ott születnek meg a helyszínen, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem mindig az adott közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek.

Az improvizációs forma külföldön már évtizedek óta népszerű, de az elmúlt években Magyarországon is egyre nagyobb teret hódított. Imprócsapatok alakultak a fővárosban és vidéken, a kezdetben csak alkalomszerűen fellépő társulásokból mára rendszeresen játszó, állandó rajongótáborral bíró társulatok lettek. Az Impró7-en most egy helyen, egy időben lesznek jelen!

A minifeszt különlegessége, hogy egy jeggyel két előadás is megtekinthető! Az Impró7 előadásai közt lesz zenés és prózai, könnyed és lélektani, angol és magyar nyelvű, illetve rövid jelenetekből álló és hosszú történetet mesélő színdarab is. Az öt nap alatt olyan neves művészek szabad játékát is élvezheti a közönség az IMPRÓ színpadán, mint Palya Bea, Nagy Ervin vagy Tabeira Iván.

A programban szereplő előadások: Ütközet, RögvEst (Momentán Társulat), Minden Rossz Varieté (TÁP Színház), Import Impró (Győr), Déjà Vu (Pszínház Playback Színházi Társulat), A hét főbűn (Play Grund), Scallabouche Company, ImPro és Kontra (Operettszínház művészeinek improvizációja), Improvokál (Pécs).

Találd meg a hozzád leginkább közel eső formát, hiszen a cél közös: a lazítás, a szórakoztatás és a felszabadítás. Úgyhogy tedd magad szabaddá!

Részletes program és további információ a rendezvény honlapján itt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.