Színház

Élj a pillanatnak! - IMPRO7 az Ó utcában

2011.04.30. 09:00
Ajánlom
Május 2-8-ig minden este más és más improvizációs társulat játszik a rögtönzés új központjában, az IMPRÓ - kreatív töltőállomáson.

Az alig fél éve működő improvizációs központ, az IMPRO, egy hét rögtönzésnek ad otthont. Az IMPRO7 kedvcsináló és hiánypótló, bárhogyan nézzük: a tavaszi héten az ország különböző pontjairól látogatnak ide a pillanatnak élő társulatok, hogy népszerűsítsék az improvizációs színházat, mely mint műfaj, valahol félúton van a színház és a stand up között. Lényege az interaktivitás és a kreativitás. A szórakoztató, közvetlen hangú előadások ott születnek meg a helyszínen, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem mindig az adott közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek.

Az improvizációs forma külföldön már évtizedek óta népszerű, de az elmúlt években Magyarországon is egyre nagyobb teret hódított. Imprócsapatok alakultak a fővárosban és vidéken, a kezdetben csak alkalomszerűen fellépő társulásokból mára rendszeresen játszó, állandó rajongótáborral bíró társulatok lettek. Az Impró7-en most egy helyen, egy időben lesznek jelen!

A minifeszt különlegessége, hogy egy jeggyel két előadás is megtekinthető! Az Impró7 előadásai közt lesz zenés és prózai, könnyed és lélektani, angol és magyar nyelvű, illetve rövid jelenetekből álló és hosszú történetet mesélő színdarab is. Az öt nap alatt olyan neves művészek szabad játékát is élvezheti a közönség az IMPRÓ színpadán, mint Palya Bea, Nagy Ervin vagy Tabeira Iván.

A programban szereplő előadások: Ütközet, RögvEst (Momentán Társulat), Minden Rossz Varieté (TÁP Színház), Import Impró (Győr), Déjà Vu (Pszínház Playback Színházi Társulat), A hét főbűn (Play Grund), Scallabouche Company, ImPro és Kontra (Operettszínház művészeinek improvizációja), Improvokál (Pécs).

Találd meg a hozzád leginkább közel eső formát, hiszen a cél közös: a lazítás, a szórakoztatás és a felszabadítás. Úgyhogy tedd magad szabaddá!

Részletes program és további információ a rendezvény honlapján itt.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Klasszikus

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.
Klasszikus

Elhunyt Cser László hegedűművész

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagjától Gál-Tamási Mária hegedűművész búcsúzott a zenekar közösségi oldalán, és megható sorokkal idézte fel mindazt a támogatást, amit az együttes a muzsikustól kapott.
Könyv

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi elismeréseit

2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.
Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.
Színház ajánló

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bábfesztivált Békéscsabán

Öt nap alatt tizennyolc társulat húsz előadása mutatkozik be június 22. és 26. között a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.
Színház magazin

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Színház hír

Klasszikusok új köntösben – hat bemutatót tart a jövő évadban a József Attila Színház

A következő szezon műsorán a drámák és a vígjátékok mellett a zenés színház kedvelői számára is kínál újdonságokat a József Attila Színház, a Made in Hungáriából ízelítőt is kaphattak a sajtó képviselői.
Színház hír

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.