Színház

Élő színházi élmény a kanapén – indul a SzínházTV

2020.11.05. 17:00
Ajánlom
Az új színházi streamingszolgáltató platform indul, amin keresztül bárhonnan elérhetővé válnak a legnépszerűbb produkciók. A kezdeményezéshez olyan nagynevű társulatok és színházak csatlakoztak, mint az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín vagy a Centrál Színház.

Az oldal célja, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akiknek valamilyen okból kifolyólag nincs lehetőségük személyesen jelen lenni a színházban.

A SzínházTV november 12-én este 19:00 órakor nyitja meg virtuális kapuit

a Jurányi Ház Egy őrült naplója című előadásával. Gogol kisemberét november 19-én a Centrál Színház New York-i komédiája, november 26-án pedig a Játékszín Hatan pizsamában című produkciója követi, amik a premier után 24 órán keresztül lesznek elérhetőek. A közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész , aki pár perces bevezetővel avatja majd be a nézőket a kulisszatitkokba, a szünetben pedig húsz perces beszélgetést láthatnak az érdeklődők.

A SzínházTV megálmodásakor az motivált, hogy mindenkihez eljuttassam az élő színházi előadások élményét.

Nagy reményekkel és szenvedéllyel dolgozunk a SzínházTV-n, és remélem a nézőink is ilyen lelkesedéssel használják majd a platformunkat. Szeretném, ha az előadásokra a világ minden részéről be tudnának csatlakozni a színházkedvelők, és azokhoz is el tudnánk juttatni a magyar előadásokat, akiknek nincs lehetőségük elutazni és személyesen megnézni egy-egy darabot”mondta Radnai Márk, a SzínházTV megálmodója.

Az előadásokat a platform hat kamerával, 4K Ultra HD minőségben rögzíti, hogy a nézők a legmagasabb színvonalon élvezhessék a produkciókat. Hosszútávú terveik között szerepel, hogy fórumot szerveznek, ahol a nézők beszélgethetnek egymással, a darab alkotóival, valamint

exkluzív tartalmakhoz is hozzáférhetnek.

„Izgalommal és lelkesedéssel várom a munkát, hiszen a streamingszolgáltatás újdonság mindannyiunk számára. Fantasztikus ötletnek tartom eljuttatni az előadásokat és a magyar kultúrát mindenki otthonába Amerikáról Ausztráliáig” – mondta Kovács Patrícia, színművész.

A novemberi előadások után műsorra tűzik még többek között a Katona József Színház Jeanne d’Arc és a Játékszín A szőke ciklon című előadását is, valamint az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések, Second Life, avagy kétéletem és a Hogy szeret a másik című darabjait is.

A SzínházTV innen érhető el.

Fejléckép: az Erkel Színház nézőtere (fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Megkezdte munkáját Antal Zsolt az SZFE Elméleti Intézetének élén

Sára Balázs és Bodolay Géza után újabb intézetvezető kezdte meg munkáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Jazz/World

Három napon át minden a jazz körül forog

A kilenc éve minden évben április 30-án megrendezett Nemzetközi Jazznap (International Jazz Day) magyar eseményeit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, azonban a szervezők most online pótolják az elmaradt koncerteket, amiket három napon keresztül, öt budapesti és egy felvidéki helyszínről közvetítenek.
Színház

Online tartja legújabb bemutatóját a Pesti Színház

Elmesélhető-e a 20. század történelme egyetlen család, ház vagy kő történetén keresztül? Marius von Mayenburg A kő című drámájában generációról generációra hagyományozott titkok, falakba eltemetett történetek kerülnek felszínre, megértetve valamit saját múltunkból, de leginkább a jelenünkből. Michal Dočekal, a Prágai Városi Színházak igazgatójának rendezése december 5-én látható élő stream formájában.
Jazz/World

„Lesz még, aki rákérdez a hamisságra?” – Megérkezett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új klipje

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint úgy döntöttek, hogy a pandémia okán lelassult időben nem egyben adják ki új lemezüket, hanem havonta bemutatnak egy-egy dalt. Íme a legújabb.
Színház

Auksz Éva: Szerencsére az élet visszaigazolta, hogy jó úton vagyok

A Partitúra december 5-én, szombaton 14.30-tól Dunaújvárosban kalandozik. Itt született a zenés és prózai előadásokban is emlékezetes alakításokat nyújtó Auksz Éva, aki színházi elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni a Partitúra dunaújvárosi forgatásán, egykori néptáncos fellépéseinek helyszínén, a Bartók Kamaraszínházban, ahol Őze Áron, az intézmény igazgatója vitte körbe a stábot. Auksz Éva ugyanakkor a Fidelio.hu-nak mesélt fiatalkori útkereséséről, mesteréről, Iglódi Istvánról, és egy különleges előadásról, amely a Rózsavölgyi Szalonban megy majd – a korlátozó intézkedések feloldása után.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Online vezeti tovább Zsámbéki Gábor a Lear király próbáit

A művészek egészségének megóvása érdekében online folytatódnak a Lear király próbái a Katona József Színházban.
Színház hír

Harmadszorra is megállapították, hogy jogszerű a sztrájk az SZFE-n

Az SZFE Sztrájkbizottsága közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla újabb végzése állapította meg sztrájkjuk jogosságát. Felszólítják a munkáltatót a tárgyalások megkezdésére.
Színház hír

Ismét verset mondanak a telefonban az Örkény színészei

A társulat tagjai személyre szóló költeményekkel készülnek, amit telefonon mondanak el a programban résztvevőknek.
Színház hír

Kétszer is látható lesz Pintér Béla népszerű előadása

Pintér Béla és Társulata online térbe költözik a leállás idején, egyik legnépszerűbb előadásukat, a Szívszakadtigot két alkalommal, december 6-án és 9-én is közvetítik.
Színház hír

Vidnyánszky kuratóriuma rendelkezhet az SZFE minden pénze felett

A felsőoktatási törvény legújabb módosítása nyomán a jövőben az alapítványi egyetemekhez jutottatt állami támogatások milliárdjai felett a fenntartók, tehát a kuratóriumok rendelkezhetnek majd