Színház

Előadások maradnak el Kulka János állapota miatt

2016.04.14. 15:27
Ajánlom
Kulka János kórházba kerülése miatt több előadás is elmarad a Katona József Színházban. A jegyeladás júniusra április 15-én pénteken, 11 órakor kezdődik, és erősen korlátozzák A bajnok című darab iránti óriási érdeklődés miatt - a nézők érdekében.

A Godot-ra várva, A nép ellensége és a Faust I-II. produkciók április-május-júniusra tervezett előadásai elmaradnak, elmarad továbbá június 6-án a Mártírok a Kamrában. Az előadásokra szóló jegyek a Katona József Színház jegypénztárában visszaválthatóak az előadások időpontját követő 5. munkanap végéig. A két Korea újraegyesítése előadásokat Kocsis Gergely beugrásával megtartják.

A Katona József Színház épülete

A Katona József Színház épülete (Fotó/Forrás: Vajda Virág)

A műsorváltozás miatt pótelőadásokat hirdetnek meg:

Április 30. szombat, 16h:   A bajnok

Május 3. kedd, 19.30h: Rükverc a Nagyszínpadon

Június 6. hétfő, 20h: A bajnok

Június 6. hétfő, 20h: Ahogy tetszik

Június 12. vasárnap, 20h: A két Korea újraegyesítése

Június 13. hétfő, 19.30h: Minden jó, ha vége jó

A meghirdetett pótelőadásokra a jegyelővétel április 15-én délelőtt 11 órakor, a júniusi elővétellel egy időben kezdődik meg. A bajnok című darabra azonban előadásonként egy vevő csak két jegyet vásárolhat mind az irodában, mind pedig online. A korlátozás az internetes jegyvásárlásnál az összes darabra vonatkozik.

718A0497-2895-4840-8C01-9B6B33714B7D

718A0497-2895-4840-8C01-9B6B33714B7D

Pintér Béla félelemben él rendezése miatt

A bajnok sokak szerint egyértelműen köthető egy vidéki polgármesterről szóló pletykához. A rendező a Heti Válasznak adott interjút. A folytatásért kattintson!

"Nagy örömünkre az elmúlt hónapban bemutatott A bajnok című produkciónk iránt szinte példátlan érdeklődést tapasztalunk" - fogalmaznak közleményükben, mely szerint a korlátozásokat a nézők érdekében hajtják végre, hogy minél többen meg tudják nézni a darabokat.

Az Orlai Produkciós Iroda is változtatni kényszerül előadásrendjén áprilisban és májusban Kulka János sajnálatos betegsége miatt; az Ez a hely című darab április 23. 20 órai, és május 25. 20 órai előadásai elmaradnak, a jegyek visszaválthatók, vagy más előadásra cserélhetők. Az előbbi előadás jegyeit május 2-ig, az utóbbit június 3-ig lehet cserélni. A május 8. 19 órára meghirdetett Amadeus című előadás helyett a Hitted volna? című darabot játsszák, a jegyek érvényesek, vagy visszaválthatók az előadás napjáig.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miért írt új befejezést az Orfeóhoz Fischer Iván?

Valami nem stimmel Monteverdi Orfeójával. Fischer Iván több mint negyven éve ezt érzi, és most tett is érte, hogy ne így legyen: új befejezést írt hozzá. Hogy miért volt erre szükség?
Klasszikus

5 zongoraművész, aki megmutatta, mit jelent a női energia a színpadon

Tudta, hogy Schumann felesége egymaga is zenetörténetet csinált? És hogy Fischer Annie véreskezű diktátorral is szóba állt, hogy megmentse egy ismerősét? Összeszedtünk néhányat a legvagányabb és legbátrabb zongoraművésznők közül.
Könyv

Hallgassa meg a Grecsó Krisztián új regényében előforduló zenéket!

Az író Vera című regénye az 1980-as évek elején Szegeden játszódik, a kiadó egy lejátszási listával tette még átélhetőbbé a könyv atmoszféráját.
Vizuál

Online térképen böngészhetőek híres emberek egykori otthonai

Mindig is érdekelt egy utadba eső épület története? Esetleg az izgatott, hogy hol éltek a magyar kultúra ismert alakjai? A Lechner Tudásközpont két online térképével órákra le fogod foglalni magad.
Színház

Mácsai Pál: „Az egypercesek nem csak intellektuális sziporkák”

Egy nemrégiben tartott irodalmi beszélgetés egyik vendége Örkény István „magyar hangjának” nevezte Mácsai Pált. Az Azt meséld el, Pista! című monológot huszonhárom éve adja elő a legkülönbözőbb helyszíneken. A Zsidó Művészeti Napokra is Örkény-esttel készül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház Íliász

Földrészeken átívelő Íliász maraton az Ódry Színpadon

Éjszakába nyúló Íliász-felolvasást tartanak az Ódry Színpadon pénteken. A mintegy 12 órásra tervezett esemény, ahhoz az 59 ország részvételével zajló világméretű Homérosz-olvasáshoz csatlakozik, amelyet a lyoni École Normale Supérieure kezdeményezésére szerveztek meg.
Színház hír

Berlinben áll színpadra Orosz Ákos

Német nyelvű előadásban szerepel a Vígszínház színművésze. Az Ein Erinnerungstück című darab arról szól, hogyan traumatizálják személyiségünket a huszadik század eseményei mind a mai napig.
Színház világnap

Ma a bábszínházakat ünnepeljük

Új bemutatóval, jubileumi előadással és nyílt próbával ünnepli a bábszínházi világnapot a Budapest Bábszínház március 21-én. A Mire gondol Alma? című új előadás a 3 év alattiakat szólítja meg.
Színház ajánló

Murakami mágikus története, a Kafka a tengerparton a Nemzeti Színházban

Murakami Haruki világhírű, Kafka a tengerparton című regényéből készült szinpadi adaptációt mutat be a Vörösmarty Színház 2019. április 5-én a Nemzeti Színházban. A valóság, a képzelet és az idő határmezsgyéjén játszódó előadás rendezője Szikora János.
Színház ajánló

Ne rejtőzz el!

Irodalmi Kávéházunk adott otthont Fekete Réka Thália önálló estjének. Az előadás ebben az esetben méltón tükrözte Réka színes személyiségét, bájos lényét.