Színház

Előadások maradnak el Kulka János állapota miatt

2016.04.14. 15:27
Ajánlom
Kulka János kórházba kerülése miatt több előadás is elmarad a Katona József Színházban. A jegyeladás júniusra április 15-én pénteken, 11 órakor kezdődik, és erősen korlátozzák A bajnok című darab iránti óriási érdeklődés miatt - a nézők érdekében.

A Godot-ra várva, A nép ellensége és a Faust I-II. produkciók április-május-júniusra tervezett előadásai elmaradnak, elmarad továbbá június 6-án a Mártírok a Kamrában. Az előadásokra szóló jegyek a Katona József Színház jegypénztárában visszaválthatóak az előadások időpontját követő 5. munkanap végéig. A két Korea újraegyesítése előadásokat Kocsis Gergely beugrásával megtartják.

A Katona József Színház épülete

A Katona József Színház épülete (Fotó/Forrás: Vajda Virág)

A műsorváltozás miatt pótelőadásokat hirdetnek meg:

Április 30. szombat, 16h:   A bajnok

Május 3. kedd, 19.30h: Rükverc a Nagyszínpadon

Június 6. hétfő, 20h: A bajnok

Június 6. hétfő, 20h: Ahogy tetszik

Június 12. vasárnap, 20h: A két Korea újraegyesítése

Június 13. hétfő, 19.30h: Minden jó, ha vége jó

A meghirdetett pótelőadásokra a jegyelővétel április 15-én délelőtt 11 órakor, a júniusi elővétellel egy időben kezdődik meg. A bajnok című darabra azonban előadásonként egy vevő csak két jegyet vásárolhat mind az irodában, mind pedig online. A korlátozás az internetes jegyvásárlásnál az összes darabra vonatkozik.

718A0497-2895-4840-8C01-9B6B33714B7D

718A0497-2895-4840-8C01-9B6B33714B7D

Pintér Béla félelemben él rendezése miatt

A bajnok sokak szerint egyértelműen köthető egy vidéki polgármesterről szóló pletykához. A rendező a Heti Válasznak adott interjút. A folytatásért kattintson!

"Nagy örömünkre az elmúlt hónapban bemutatott A bajnok című produkciónk iránt szinte példátlan érdeklődést tapasztalunk" - fogalmaznak közleményükben, mely szerint a korlátozásokat a nézők érdekében hajtják végre, hogy minél többen meg tudják nézni a darabokat.

Az Orlai Produkciós Iroda is változtatni kényszerül előadásrendjén áprilisban és májusban Kulka János sajnálatos betegsége miatt; az Ez a hely című darab április 23. 20 órai, és május 25. 20 órai előadásai elmaradnak, a jegyek visszaválthatók, vagy más előadásra cserélhetők. Az előbbi előadás jegyeit május 2-ig, az utóbbit június 3-ig lehet cserélni. A május 8. 19 órára meghirdetett Amadeus című előadás helyett a Hitted volna? című darabot játsszák, a jegyek érvényesek, vagy visszaválthatók az előadás napjáig.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Zenés színház

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Vizuál

Ilyen volt a karantén nyolc képzőművész szemével

Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK Karantén-naplók címmel. Az új online kiállításon a művészek naplószerűen fogalmazzák meg hogyan hatott életükre, gondolkodásukra a vírus és az elmúlt egy év.
Vizuál

Marion Cotillard és Adam Driver musicaljével nyílik a cannes-i filmfesztivál 

A látomásos és rejtélyes filmjeiről ismert francia rendező, Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik július 6-án a 74. cannes-i fesztivál - jelentette be hétfőn Thierry Frémaux fesztiváligazgató a France Inter rádióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Broadway-plakátokkal segítik a színházi szféra talpra állását

Április elején Paul Rudnick darabjával megnyitott a Broadway egyik színháza, a Broadway Care/Equity Fights AIDS nevű nonprofit szervezet pedig ismét akciót indított a kulturális szektor megsegítésére.
Színház hír

Stumpf István visszalépett, elmaradt az SZFE-s vita

A magyar egyetemi polgárság április közepén beszélgetéssorozatot indított Infosztrájk címmel, hogy választ kapjon a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre. A négynapos programsorozat meghívott vendégei között volt Stumpf István is, aki az esemény előtt egy nappal mondta vissza a részvételt.
Színház ajánló

Online színházi közvetítések Shakespeare születésnapja alkalmából

Április 23-án William Shakespeare születésnapjára, és halálának ugyanerre a napra eső évfordulójára emlékezik a színházi világ. A Pannonia Entertainment online csatornáján két legautentikus Shakespeare-színház: a Royal Shakespeare Company és a Globe Színház egy-egy előadásának felvételével tisztelegnek a világhírű drámaíró előtt.
Színház ajánló

Tóth Krisztina óvodai krimivel debütál a 3K online színpadán

Mit vált ki az emberből, ha a gyermeke óvodai csoportjából eltűnik egy gumidenevér? Milyen régi sérelmek, gyilkos indulatok törnek felszínre az online tér arctalan világában? Tóth Krisztina drámája a jelen valóságát álmodja színpadra, rendhagyó perspektívából.
Színház hír

Megható kisfilm a szeretet erejéről és egymás elfogadásáról

Három ország, három nyelv, három sérült társulat találkozott márciusban az online térben, hogy egy négynapos közös workshop keretében együtt játszanak.