Színház

Előadások maradnak el Kulka János állapota miatt

2016.04.14. 15:27
Ajánlom
Kulka János kórházba kerülése miatt több előadás is elmarad a Katona József Színházban. A jegyeladás júniusra április 15-én pénteken, 11 órakor kezdődik, és erősen korlátozzák A bajnok című darab iránti óriási érdeklődés miatt - a nézők érdekében.

A Godot-ra várva, A nép ellensége és a Faust I-II. produkciók április-május-júniusra tervezett előadásai elmaradnak, elmarad továbbá június 6-án a Mártírok a Kamrában. Az előadásokra szóló jegyek a Katona József Színház jegypénztárában visszaválthatóak az előadások időpontját követő 5. munkanap végéig. A két Korea újraegyesítése előadásokat Kocsis Gergely beugrásával megtartják.

A Katona József Színház épülete

A Katona József Színház épülete (Fotó/Forrás: Vajda Virág)

A műsorváltozás miatt pótelőadásokat hirdetnek meg:

Április 30. szombat, 16h:   A bajnok

Május 3. kedd, 19.30h: Rükverc a Nagyszínpadon

Június 6. hétfő, 20h: A bajnok

Június 6. hétfő, 20h: Ahogy tetszik

Június 12. vasárnap, 20h: A két Korea újraegyesítése

Június 13. hétfő, 19.30h: Minden jó, ha vége jó

A meghirdetett pótelőadásokra a jegyelővétel április 15-én délelőtt 11 órakor, a júniusi elővétellel egy időben kezdődik meg. A bajnok című darabra azonban előadásonként egy vevő csak két jegyet vásárolhat mind az irodában, mind pedig online. A korlátozás az internetes jegyvásárlásnál az összes darabra vonatkozik.

718A0497-2895-4840-8C01-9B6B33714B7D

718A0497-2895-4840-8C01-9B6B33714B7D

Pintér Béla félelemben él rendezése miatt

A bajnok sokak szerint egyértelműen köthető egy vidéki polgármesterről szóló pletykához. A rendező a Heti Válasznak adott interjút. A folytatásért kattintson!

"Nagy örömünkre az elmúlt hónapban bemutatott A bajnok című produkciónk iránt szinte példátlan érdeklődést tapasztalunk" - fogalmaznak közleményükben, mely szerint a korlátozásokat a nézők érdekében hajtják végre, hogy minél többen meg tudják nézni a darabokat.

Az Orlai Produkciós Iroda is változtatni kényszerül előadásrendjén áprilisban és májusban Kulka János sajnálatos betegsége miatt; az Ez a hely című darab április 23. 20 órai, és május 25. 20 órai előadásai elmaradnak, a jegyek visszaválthatók, vagy más előadásra cserélhetők. Az előbbi előadás jegyeit május 2-ig, az utóbbit június 3-ig lehet cserélni. A május 8. 19 órára meghirdetett Amadeus című előadás helyett a Hitted volna? című darabot játsszák, a jegyek érvényesek, vagy visszaválthatók az előadás napjáig.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Tánc

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában

Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.
Klasszikus

Kurtág György életműve előtt tisztelegnek a BMC-ben

A zeneszerző fia, ifjabb Kurtág György, Kiss Péter zongoraművész, valamint egy francia művészekből álló kamaraegyüttes ad koncertet a Budapest Music Centerben február 18-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Nem kell mindenkinek egyformának lennie” – interjú Balázs Andreával

Január 28-án mutatja be a Karinthy Színház a Budapest Playhouse független produkciós műhellyel közösen, Iványi Árpád rendezésében Neil LaBute szatirikus komédiáját, melynek főszerepét Balázs Andrea alakítja. Az Olivier-díjra is jelölt FAT PIG (Kövér disznó) a mai társadalmat veszi górcső alá, és többek között azt a kérdést feszegeti, hogy milyen hatással vannak ránk a társadalmi elvárások. A színésznővel idealizálásról, testképzavarról és az előadás mély mondanivalójáról is beszélgettünk.
Színház ajánló

Önmegvalósítás kutyabőrben – monodráma Kafka nyomán a 3K-ban

Vadász Krisztina előadása a fizikai és a prózai színház nyelvén beszél az önmegvalósítás és önállóság nehézségeiről, a megerősítésekről, illetve azok hiányáról, szabadságról és az igazság fáradhatatlan kutatásáról. A monodráma február 18-tól látható a 3K Kulturális Központban.
Színház hír

Megszűnik a k2 Színház

A független színházi műhely tizenkét év után fejezi be működését – áll a társulat rövid közleményében.
Színház ajánló

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Színház hír

Márciustól csillag őrzi Kaszás Attila nevét a komáromi mozi előtt

Alig pár hónappal azután, hogy a városhoz kötődő művészek előtt tisztelegve felavatták az első csillagot, új névvel gazdagodik a mozi előtti tér – jelentette be közösségi oldalán Keszegh Béla polgármester.