Színház

„Élvezem a szabadságot”

2016.09.25. 09:46
Ajánlom
Trokán Nóra az elmúlt időszakban több fontos szakmai elismerésben részesült: 2015-ben az FHB Bank támogatásával tehetségét Junior Prima Díjjal ismerték el, a POSZT-on pedig alakításáért elhozta a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

A jelenleg szabadúszóként dolgozó színésznővel több színházban is találkozhat a közönség. Játszik az Átriumban a Fehér Balázs Benő által jegyzett Sirály című előadásban, ahol Nyinát alakítja, fellép a Nemzeti Színház Brand és Galilei élete című előadásaiban, amelyeket Zsótér Sándor rendezett, továbbá szerepel korábbi anyaszínházában, a kecskeméti Katona József Színházban is. „Élvezem a szabadúszással járó szabadságot, sok új emberrel dolgozhatok együtt. Mindig az a fontos, hogy csapatban alkothassak, ahol közös a cél és mindenki hisz abban, amit csinál” – vallja.

Trokán Nóra

Trokán Nóra (Fotó/Forrás: Takács Csilla / FHB Bank)

Trokán Nóra színészcsaládban nőtt fel, édesanyja Papadimitriu Athina színésznő, édesapja Trokán Péter színművész. Nővéréhez, a szintén színésznő Trokán Annához hasonlóan hamar kialakult benne a színház iránti vonzódás. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2009-ben végzett Marton László, Forgács Péter és Hegedűs D. Géza osztályában. Fontos mesterei között említi még Zsótér Sándort, akivel hamarosan újra együtt dolgoznak majd: Kecskeméten a Hedda Gablerben, a budapesti Nemzeti Színházban pedig Euripidész Hippolütoszában.

Az elmúlt hónapok folyamatos elfoglaltsággal jártak a fiatal színésznő számára. „Még a nyaramat is végigdolgoztam, úgyhogy azt érzem, rám férne egy kis pihenés, de erre most biztosan nem lesz időm. Mégsem panaszkodom, élvezem, hogy jó előadásokban léphetek színpadra” – teszi hozzá. Az említett nyári munka ifj. Vidnyánszky Attila gyulai III. Richárd-rendezése volt, amelyhez Vecsei Miklós készített vadonatúj fordítást. Ezt megelőzően a kecskeméti Macska a forró bádogtetőn című előadásban kapott fontos szerepet Zsótér Sándortól. Magával ragadó alakításáért az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Trokán Nóra a Junior Prima Díj átvételekor

Trokán Nóra a Junior Prima Díj átvételekor (Fotó/Forrás: Halász Nóra)

Legközelebbi premierje ismét Kecskeméthez kötődik: Shakespeare klasszikusában, a Vízkeresztben Violaként lép majd színpadra. Az előadást Mohácsi János rendezi. Bár sok fontos szerep és igazán jó színészi lehetőség talált már rá, Trokán Nóra régi vágya, hogy egyszer együtt játszhasson a szüleivel, vagy a testvérével. „Eleinte biztos nehéz lenne feloldódnom, de nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen lenne megtapasztalni velük a közös játékot.”

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.