Színház

Eszenyi Enikő szilánkos csuklótörése miatt elmarad a Játékszín bemutatója

2023.02.23. 14:10
Ajánlom
A színésznőt a Csodálatos vagy Júlia! előadás fotóspróbáján érte baleset. A Játékszín közleménye szerint Eszenyi Enikőt még aznap este meg is operálták, a bemutatót pedig május elejére halasztották.

A Csodálatos vagy, Júlia! című előadás William Somerset Maugham regénye alapján készült, a színpadi változatot Németh Ákos jegyzi. Szikora János rendezését az eredeti tervek szerint február 25-én mutatták volna be. Mint arról korábban hírt adtunk, Eszenyi Enikő, miután visszavonta a pályázatát a Vígszínház igazgatói posztjára, több év kihagyás után első alkalommal a Játékszínben kapott szerepet Budapesten.

A darab igazi jutalomjáték Eszenyi lehet számára: a történet főszereplője ugyanis egy szellemes és csodálatos színésznő, akinek mindene a színpad és a játék. Férje színházigazgató, és mindenben támogatja őt, még olyan szeszélyeit is megértően fogadja, mint például a legutóbbit: a nő beleszeret a jóképű, fiatal könyvelőjükbe. Szikora János rendező korábban elmondta, hogy a vígjátéki alaphelyzet ellenére „ez nem afféle könnyed darab, amelyet már a ruhatárban elfelejtünk, hanem olyan, amelynek pillanatai és élethelyzetei még jó ideig foglalkoztatják az embert”.

CsodalatosVagyJullia_Olvaso-W15-102626.jpg

A Csodálatos vagy, Júlia! című előadás csapata (Fotó/Forrás: Juhász G. Tamás / Játékszín)

Értesülésünk szerint a baleset a második jelenet közben történt a fotóspróbán, a színésznő megcsúszott egy tócsában, a víz akkor került a földre, amikor Eszenyi Enikő, korábban a szerepében hevesen gesztikulálva, feldöntött egy kancsót az asztalon. A Játékszín közlése szerint a színésznő állapota a műtétet követően kielégítő.

A színház újratervezte a március-áprilisi műsorrendet, az elmaradó előadásokat májusban és júniusban pótolják  addig többek közt a Menopauza című produkciót játsszák a szabaddá vált estéken. A közönség az új időpontokról és az újonnan kitűzött előadásokról a színház online felületein talál részletes információkat. 

Fejléckép: Eszenyi Enikő a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás olvasópróbáján (forrás: Játékszín)

Megkezdődtek az Eszenyi Enikő főszereplésével készülő bemutató próbái a Játékszínben

Kapcsolódó

Megkezdődtek az Eszenyi Enikő főszereplésével készülő bemutató próbái a Játékszínben

A Csodálatos vagy, Júlia! című Maugham-adaptációt február 25-én mutatják be, a címszerepet Eszenyi Enikő játssza, a rendező Szikora János, a jelmezeket Zoób Kati tervezi.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Vizuál

Öt Donald Sutherland-film, amit látni kell

Filozofikus sci-fi, háborús szatíra, feszült kémjátszma vagy éppen sokkoló erejű horrordráma: Donald Sutherland számtalan műfajban bizonyította rendkívüli tehetségét. Kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a kanadai színészlegendára.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.
Színház

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjével egyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Vizuál

Ezekkel a programokkal hangolódhatunk a dívákra a Zene Házában

Már eddig is sok kapcsolódó esemény vezette fel a Dívák & Ikonok kiállítást, de ezután is számos izgalmas előadással, tárlatvezetéssel, egyéb programmal hangolódhatunk a dívákra. (GALÉRIÁVAL!)

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjével egyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Színház hír

Bocsárdi László nyerte a legjobb rendező díját az Országos Színházi Találkozón

A kaposvári Csiky Gergely Színházban megrendezett seregszemlén mások mellett Zsigmond Emőke, Karácsony Gergely, if. Vidnyánszky Attila és Tokai Andrea is elismerést vehetett át.
Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.
Színház interjú

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.