Színház

Eszenyi Enikő szilánkos csuklótörése miatt elmarad a Játékszín bemutatója

2023.02.23. 14:10
Ajánlom
A színésznőt a Csodálatos vagy Júlia! előadás fotóspróbáján érte baleset. A Játékszín közleménye szerint Eszenyi Enikőt még aznap este meg is operálták, a bemutatót pedig május elejére halasztották.

A Csodálatos vagy, Júlia! című előadás William Somerset Maugham regénye alapján készült, a színpadi változatot Németh Ákos jegyzi. Szikora János rendezését az eredeti tervek szerint február 25-én mutatták volna be. Mint arról korábban hírt adtunk, Eszenyi Enikő, miután visszavonta a pályázatát a Vígszínház igazgatói posztjára, több év kihagyás után első alkalommal a Játékszínben kapott szerepet Budapesten.

A darab igazi jutalomjáték Eszenyi lehet számára: a történet főszereplője ugyanis egy szellemes és csodálatos színésznő, akinek mindene a színpad és a játék. Férje színházigazgató, és mindenben támogatja őt, még olyan szeszélyeit is megértően fogadja, mint például a legutóbbit: a nő beleszeret a jóképű, fiatal könyvelőjükbe. Szikora János rendező korábban elmondta, hogy a vígjátéki alaphelyzet ellenére „ez nem afféle könnyed darab, amelyet már a ruhatárban elfelejtünk, hanem olyan, amelynek pillanatai és élethelyzetei még jó ideig foglalkoztatják az embert”.

CsodalatosVagyJullia_Olvaso-W15-102626.jpg

A Csodálatos vagy, Júlia! című előadás csapata (Fotó/Forrás: Juhász G. Tamás / Játékszín)

Értesülésünk szerint a baleset a második jelenet közben történt a fotóspróbán, a színésznő megcsúszott egy tócsában, a víz akkor került a földre, amikor Eszenyi Enikő, korábban a szerepében hevesen gesztikulálva, feldöntött egy kancsót az asztalon. A Játékszín közlése szerint a színésznő állapota a műtétet követően kielégítő.

A színház újratervezte a március-áprilisi műsorrendet, az elmaradó előadásokat májusban és júniusban pótolják  addig többek közt a Menopauza című produkciót játsszák a szabaddá vált estéken. A közönség az új időpontokról és az újonnan kitűzött előadásokról a színház online felületein talál részletes információkat. 

Fejléckép: Eszenyi Enikő a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás olvasópróbáján (forrás: Játékszín)

Megkezdődtek az Eszenyi Enikő főszereplésével készülő bemutató próbái a Játékszínben

Kapcsolódó

Megkezdődtek az Eszenyi Enikő főszereplésével készülő bemutató próbái a Játékszínben

A Csodálatos vagy, Júlia! című Maugham-adaptációt február 25-én mutatják be, a címszerepet Eszenyi Enikő játssza, a rendező Szikora János, a jelmezeket Zoób Kati tervezi.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Vizuál

Petőfi 200 – Vetítéssorozat indul a Toldi Moziban

Március 23. és június 8. között klasszikus filmek és szakértői beszélgetések segítségével idézhetjük meg a kétszáz éve született költő alakját, emlékezetét.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Vizuál

Nemes Márton képviseli hazánkat a 2024-es Velencei Biennálén

A Ludwig Múzeum 2024-ben Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a Velencei Képzőművészeti Biennálén.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Egri Márta és Péter Kata szerepelnek a Gólem Színház új bemutatójában

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: egy nő találkozik a kómában fekvő anyjával. De vajon tényleg találkoznak?
Színház ajánló

Egy punkoperával indítja a tavaszt a Független Színház

A roma és nem roma színházi alkotókból álló társulat Rothadó madarak címmel Balogh Rodrigó valós történet alapján született darabját állítja színpadra. Az előadás bemutatója március 25-én lesz a társulat új színházi helyszínén, a FüSziben.
Színház ajánló

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Színház ajánló

Színes nemzetközi programmal ünnepli fennállásának 200. évfordulóját a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, ugyanis a város több kulturális intézménye is idén jubilál: a Csodamalom Bábszínház 30, a Miskolci Szimfonikus Zenekar 60, a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200 éves.
Színház interjú

„A színésznők miatt lettem színész” – beszélgetés Epres Attilával új bemutatója, a Szívhang kapcsán

Epres Attila első alkalommal lép fel a Rózsavölgyi Szalonban. Az évtizedeken át az egyik legtöbbet foglalkoztatott színésztől megtudtuk, miért örül a beugrásoknak, mi a különbség számára munka és játék között és mit szeret a szumóban.