Színház

Ethan Coen elfordul a filmtől?

2011.11.02. 10:38
Ajánlom
Az Oscar-díjas Coen testvérpár tagja újabb színművekkel jelentkezik: három egyfelvonásosát novemberben mutatják be New Yorkban.

A Happy Hour című művet november 16-án kezdik játszani az Atlantic Színházi Társulat produkciójában, és hat héten át szerepel majd a Signature Theatre műsorán. A Neil Pepe rendezésében születő előadás három különböző történetet mutat be: egy megkeseredett törzsvendég, két magányos ember és egy szállodai szobájában "mindennel leszámolni készülő" utazó üzletember drámáját. Ethan Coentől harmadszor láthat egyfelvonásosokból színre vitt előadást a közönség. Emellett egyik szerzője a Broadway-n most is futó Relatively Speaking című, ugyancsak egyfelvonásosokból álló darabnak, amelyet rajta kívül Woody Allen és Elaine May jegyez.

Ethan Coen forgatókönyvíró, rendező, producer 1957-ben született. Fivérével, Joellel összesen 15 filmet forgatott, köztük a Hollywoodi lidárcnyomásA nagy Lebowski, a Fargo, valamint a Nem vénnek való vidék, az Égető bizonyíték, az Egy komoly ember, A félszemű című produkciókat. Ethan Coen eddigi pályafutása során négy Oscar-díjat kapott.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.