Színház

Európa-szerte Leonce és Léna

2011.05.11. 09:45
Ajánlom
A Maladype Színház fesztiválozással kezdi a nyarat: meghívást kapott Hollandiába és Romániába is!

"Teret és figyelmet biztosítunk az esztétikum minden szempontjának, színének és ízének" - ez a mottója annak az amszterdami fesztiálnak, melyen Balázs Zoltán társulata felép. Június 6-án, 7-én és 8-án három alkalommal látható a Leonce és Léna az amszterdami Frascati Színházban (Nes 63, Amsterdam) a Holland Fesztiválon, az erre az alkalomra meglepetésként tartogatott variációk sorozatával. A Holland Fesztivált azon európai fesztiválok közé tartozik, amely folyamatosan a megújulásra törekszik. Minden évben bátor kísérleteket és nemzetközi szinten neves előadókat, rendezőket mutat be közönségének. Az idei programot olyan jelentős alkotók előadásai színesítik, mint Peter Brook, Christoph Schlingensief, Ivo van Hove, Romeo Castellucci, Krzysztof Warlikowski.

Az idén 18. alkalommal megrendezett Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál Románia legjelentősebb előadó-művészeti ünnepe, melyet idén Balázs Zoltán (a képen) rendezése nyit meg. Az idén május 27. és június 5. között megrendezésre kerülő fesztivál a hagyományokhoz híven kiemelkedő kulturális eseményeket, változatos és gazdag programokat ígér. Jelentős nemzetközi produkciók és a román színházi élet legfigyelemreméltóbb előadásai mellett Nagyszeben festői helyszínein, a történelmi városközpontban, tereken, épületekben, templomokban és a középkori várfalak között naponta utcai és zenés produkciók lesznek láthatók a világ minden tájáról.

A Maladype Színház előadása a Teatrul Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu) színházban látható 2011. május 27-én 17 órakor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.