Színház

Évadzáró a Centrál Színházban

2014.06.11. 13:11
Ajánlom
Öt bemutatót tart a jövő szezonban a Centrál Színház, amely június 10-én tartotta záró társulati ülését: Puskás Tamás igazgató összegezte az elmúlt időszakot, díjakat adott át és ismertette a következő évad bemutatóit.

A Centrál Színház erős és sikeres évadot tudhat maga mögött - írja közleményében a Centrál Színház. A nézőszám már tavaly meghaladta a száz ezret, az idén pedig ennél tíz ezerrel többen váltottak jegyet a Centrál Színházba. Az idei évadban a nagyszínpadon százkilencvennyolc előadást tartottak, tizennyolccal többet, mint az előző évadban. Az évadzárón először adták át az idén alapított Plomba-díjat a társulat legjobb színészének. A díjat Péter Vladimir készítette és a társulat titkos szavazással Ágoston Katalinnak ítélte oda.

A közönségdíj szavazása a Facebook-on és a színházban zajlott, e-mailben és a jegyre felírt névvel lehetett szavazni; a díjat Kovács Krisztián és Botos Éva kapta. A Centrál Színház két nagyszínpadi és három kisszínpadi bemutatót tart a 2014/2015-es évadban. Az első bemutató szeptemberben lesz: felújítják Eisemann-Zágon-Somogyi Fekete Péter című zenés játékát, a darabot - több új szereplővel - Puskás Tamás rendezésében láthatja a közönség a nagyszínpadon. A Kisszínpadon októberben a Nézőművészeti Kft.-nek lesz bemutatója, A halak nem halnak bele a szabad merülésbe címmel, Göttinger Pál rendezésében.

Novemberben zenés ősbemutatót tartanak, szintén a Kisszínpadon: a Centrál Színházhoz eddig is kötődő Kiss Márton művét Broadway felett az ég címmel tűzik műsorra.A másik novemberi bemutató a nagyszínpadon David Lindsay-Abaire Jó emberek című színdarabja Puskás Tamás rendezésében, Básti Juli és Szervét Tibor főszereplésével. A Kisszínpadon 2015. január 17-én, Martin McDonagh Leenane szépe című színdarabjának premierje lesz, a rendező Grigor Attila, a főszerepeket Pogány Judit és Pokorny Lia játssza. Az idei bemutatók mind műsoron maradnak a következő évadban is. A társulattól az idén nem távozik senki, két új tag érkezett: Szabó Éva és Rada Bálint, aki a színművészeti egyetem végzőseként szerződött a színházhoz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Színház nemzeti színház

Cserhalmi György marad a rendezésnél

A Nemzeti Színház új évadában Örkény István Macskajátékát állítja színpadra Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével jövő tavasszal. Színészként viszont továbbra sem találkozunk vele.
Színház thealter fesztivál

Szabadkai előadást is díjaztak az idei THEALTER-en

A közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a fesztivál önkéntesei is díjazták kedvenc produkciójukat, valamint három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.
Színház gyász

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.