Színház

Februárban is Pszichoszínház

2013.01.25. 13:00
Ajánlom
Február 10-én, a JátszMAMAnipuláció. Ezt kitől tanultad? című előadásban a pszichológus Bácskai Juli vendége Györgyi Anna és Nagy Zsolt színművészek lesznek az Eötvös10-ben. Az esten Hegedűn közreműködik Bóna János.

A Hangulat- és Kapcsolatjavító Vándorszínház legújabb bemutatóját JátszMAMAnipuláció. Ezt kitől tanultad? címmel rendezik meg. A két meghívott színész, Györgyi Anna és Nagy Zsolt ez alkalommal is az előadást kitaláló, megíró és levezényelő pszichológus, Bácskai Juli irányításával improvizálnak.

A 13. évadában járó Pszichoszínházban a néző előtt születik az előadás. A színészek alapos szakértelemmel megírt karaktereket kapnak, játszható szituációkkal. A játszók egyrészt szabadok, mert önálló alkotói minden jelenetnek, másrészt viszont meg vannak kötve, hogy biztonságban legyenek az improvizációban. Az est során a nézőket nem "inzultálják", mindenki maga döntheti el, hozzá kíván-e szólni a látottakhoz.

"Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk!" (a Pszichoszínház mottója)

Györgyi Annát jelenleg is több fővárosi és vidéki színház színpadán láthatja a közönség, köztük a Rózsavölgyi Szalonban, ahol két előadásban is szerepel. Október 26-án mutattak be G címmel monodrámát Hidvégi Nóra rendezésében. A Goethe szerelmi viszonyának történetét feldolgozó előadás Peter Hacks Beszélgetés a Stein-házban a távollevő von Goethe úrról című darabja alapján készült, melynek nyelvezetéről a színésznő úgy fogalmazott, nehéz, ám gyönyörű; Charlotte csodálatos körmondatokban beszél, de ugyanazokról a női problémákról szól, amelyekkel ma is küzd mindenki. Ugyanitt látható a Szerettem őt című előadás, melyben Szilágyi Tibor partnereként egy elhagyott meny és egy - a feleségét megcsaló, de soha el nem hagyó - após felkavaró történetét játssza el életszerű dialógusokkal, vitákkal és kitárulkozásokkal.

Nagy Zsolt épphogy csak túl van legutóbbi, január 19-20-án a Trafóban megtartott bemutatóján Az álom féltestvére című produkcióval, máris új előadáson dolgozik. Február 23-án tartják Kleist Amphitryon című drámájának nemzeti színházi premierjét a Gobbi Hilda Színpadon, melyet Gothár Péter rendez.

A két színész Bácskai Juli Pszichoszínházában február 10-én 20 órától látható együtt. Az esten "közbe-közbehegedül" Bóna János. Március 10-én SuliBuli címmel meglepetés előadás tartanak a Pszichoszínház 250. előadása alkalmából.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Elhunyt Heller Ágnes

A filozófus kilencven éves volt, a 444 értesülése szerint Balatonalmádiban érte a halál.
Klasszikus

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Zenés színház

Jesszumpeppi, az előzetes alapján borzasztónak tűnik a Macskák filmváltozata

Olyan világsztárok főszereplésével jön a Macskák című Lloyd Webber-musical filmváltozata, mint Taylor Swift, Ian McKellen és Judi Dench. Nem tűnik jónak.
Plusz

Sokkal több ilyen kölyök kéne ebbe az országba

Szokatlanul kulturált fesztiválozókra bukkantam, összebarátkoztam egy csigával, de aztán hamar tempót váltottam, ficamodott bokával toltam a Middlemist Redre. Színházat alapítottak egy erdő szélén. Bánkitó-napló négy napról.
Színház

Kulka, Bodrogi és Jakab Tamás a felújított Újszegedi Szabadtéri nyitóelőadásában

Molière Don Juanját láthatják a nézők július 19-21. között három alkalommal az új technikával újranyitó Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Kulka, Bodrogi és Jakab Tamás a felújított Újszegedi Szabadtéri nyitóelőadásában

Molière Don Juanját láthatják a nézők július 19-21. között három alkalommal az új technikával újranyitó Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
Színház ajánló

Karinthy kedvenc műfaja a Szentendrei Teátrum műsorán

Július 21-én a Ferenczy Múzeum udvarán Udvaros Dorottya, Kamarás Iván, Elek Ferenc és Hajdu Steve főszereplésével Karinthy legendás kabaréjeleneteiből készült felolvasószínház-előadást tartanak, Seres Tamás rendezésében.
Színház ajánló

Csákányi, Grecsó, Lackfi és a Sztalker Zsámbékon

Telt házzal mennek Zsámbékon a nyári színházi és felolvasószínházi előadások, amelyek a város több, emblematikus helyszínén várják a közönséget a Romtemplom és a Bázis vonzásában.
Színház hírek

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.
Színház galéria

Ilyen volt a Sztalkert csoport új Vízkeresztje - Galéria

A Shakespeare Fesztiválon mutatták be a Sztalkert Csoport második önálló produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadást, amely legközelebb a Szentendrei Teátrum FRISS programsorozatában, majd Zsámbékon vendégeskedik.