Színház

Februártól sűrített K.O.-sorozat a Nemzetiben

2013.02.01. 11:39
Ajánlom
A Színházi Kritikusok Céhe februártól az évad végéig extra Kritikus Órákat szervez a Nemzeti Színházba, hogy még több lehetőséget teremtsen az alkotókkal való találkozásra és az előadásokról való beszélgetésre.

A színházi kritikusok a Nemzetivel való együttműködésnek köszönhetően 2009 óta folyamatosan szerveznek K.O.-kat a színház friss bemutatóihoz kapcsolódóan. A Színházi Kritikusok Céhe a februári extra Kritikus Órák gesztusával szeretné megköszönni az évad végén leköszönő vezetőségnek a szakmai bizalmat, az elmúlt évek munkáját és legfőképpen az előadásokat, amelyek nélkül, mint írják, sokkal szegényebb lenne színházi múltunk és jelenünk.

A K.O. - Kritikus Óra nem más, mint egy adott előadást követő beszélgetés vagy közönségtalálkozó, amit a céh tagjai moderálnak és amelyen részt vesznek az alkotók, előadók is. Az elmúlt évek során a K.O.-k rendszeres kiegészítő programként voltak jelen a színház kínálatában, aminek sikerességét a nézők egyre nagyobb érdeklődése és aktív közreműködése igazolt. Az, hogy érdekes és szakmai szempontból is érdemi beszélgetések alakultak ki, az elsősorban a magas művészi értéket képviselő és gondolkodásra késztető előadásoknak köszönhető, valamint a színészek, az alkotók és a társulat nézői és kritikai véleményre egyaránt nyitott kíváncsiságának. A kölcsönös párbeszédre, a beszélgetésre való igénynek, hajlandóságnak.

2013 februárjától a Nemzeti Színházban nemcsak az új bemutatók, hanem a régebb óta repertoáron lévő előadások után is szerveznek K.O.-kat, emellett februárban folytatódnak a Kritikus Órák a Budapest Bábszínházban és a Jurányi Inkubátorházban, valamint a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház három előadását a Vendégváró Fesztivál keretében bemutató Bethlen Téri Színházban is.


Februári K.O.-menetrend:

61A7B703-2BB2-4906-AFAD-BF396A9A1E2E

Hamlet - Nemzeti Színház - Szabó Kimmel Tamás

február 1. 19 óra - Nemzeti Színház: Hamlet - vezeti: Kállai Katalin

3BACE6C0-8AEF-4C35-94E6-49F21BEF2000

A Nemzeti Színház 2010/2011-es évada - Én vagyok a Te - Molnár Piroska, Znamenák István

február 2. 19 óra - Nemzeti Színház: Én vagyok a Te - vezeti: Jákfalvi Magdolna

24CABE33-0822-4346-BC74-0EAC2E3A0838

Figura Stúdió Színház: Arany-légy

február 3. 19:30 - Bethlen Téri Színház (Vendégváró Fesztivál) - Figura Stúdió: Arany-légy - vezeti:  Sebestyén Rita

február 4. 19:00 - Budapest Bábszínház: Übü király és a magyarok - vezeti: Budai Katalin

február 7. 19 óra - Nemzeti Színház: A tanítónő - vezeti: Kelemen Orsolya és Miklós Melánia

február 9. 15 óra - Nemzeti Színház: Úri muri - vezeti: Koltai Tamás

február 23. 19 óra - Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - SZFE: A hideg gyermek - vezeti: Sztrókay András

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Veszélyben van a szimfonikus zenekar intézménye?

Számos veszély fenyegeti a szimfonikus zenekarokat, de ha túlélik, az biztos, hogy a jövő zenekara nem olyan lesz, mint a mai. Fischer Iván szerint ideje megreformálni a zenekarok működését, hogy megfeleljen a következő generációk korszakának.
Klasszikus

Rácz Ödön nagybőgős rekordot döntött A dongóval

Rimszkij-Korszakov eredetileg hegedűre és zongorára írt darabját már majd' minden hangszercsoport képviselői eljátszották, most egy extra gyors nagybőgő verziót mutatunk. Videó!
Vizuál

Sikerfilmek unalmas leírásai

Kitalálod, melyik filmet foglalták össze a netezők egyetlen mondatban? A jellemzésekben csak valós információk szerepelnek - abból viszont a lehető legérdektelenebbek.
Zenés színház

Élő közvetítések sorozata New York-i Metropolitan Operából

Tizenkét élő közvetítésből álló sorozatot indít a New York-i Metropolitan Opera (MET) festői európai és amerikai helyszínekről olyan világsztárok szereplésével, mint Anna Netrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann.
Jazz/World

Az augusztus végi tömegrendezvények is elmaradhatnak

Elsodorhatja a járvány második hulláma a nyár végére halasztott rendezvényeket és az augusztus 20-i ünnepségeket - mondta Palkovics László.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kultkikötő

Idén is vár kicsiket és nagyokat a balatonszárszói Csukás Színház

Sorban érkeznek a szárszói teátrumba az elismert művészek és a minőségi gyerekprogramok.
Színház a tanú

Kállai Ferenc, az egyik legsokoldalúbb magyar színész

Tíz éve, 2010. július 11-én halt meg Kállai Ferenc Kossuth-díjas színész, a nemzet színésze. 
Színház dunaújvárosi bartók kamaraszínház

Sándor Mátyás – musical ősbemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház

Jules Verne nagyszerű regényéből, a Sándor Mátyásból készül musical a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban, a zeneszerző Szemenyei János, a rendező pedig Léner András.
Színház ajánló

Télig tart a nyár Szentendrén

A Szentendrei Teátrum augusztusban két ősbemutatóval indul és a nyár végével sem zárul. A kőszínházi évadban további bemutatók és előadások várják a közönséget Szentendrén.
Színház kultkikötő

Mindenki kedvenc játék mackója a Balatonra érkezik!

Mindenki kedvenc játék mackója ismét életre kel a színpadon. A Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, színész, bábszínész játssza.