Színház

Forgács Péter a győri színigazgató-jelölt

2011.05.20. 01:01
Ajánlom
Eperjes Károly pályázatáról még nem dőlt el, hogy érvényes-e vagy sem.

Forgács Péter színházigazgatóvá választását támogatta szerdai ülésén nagy többséggel a győri közgyűlés kulturális bizottsága. Ezt megelőzően a szakmai bizottság a két pályázóval történt egy-egy órás beszélgetés után 7:1 arányban Forgács Péter pályázatát támogatta. A szakmai bizottság tagjai közt voltak a színház munkavállalóinak képviseleti szervei, az illetékes minisztérium és a városháza munkatársai, Szikora János, Béres Attila és Csizmadia Tibor rendezők, valamint Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, ahol Eperjes jelenleg művészeti tanácsadó. (Oberfrank Pál végül nem vett részt a szakmai bizottság ülésén.)

Eperjes Károly pályázatában formai hibaként értékelték, hogy nem jelölte meg, mekkora fizetést kér, így előfordulhat, hogy pályázatát érvénytelennek nyilvánítják. Erről a következő ülésen, május 27-én döntenek. Közvetlenül ez után derül ki az is, hogy végül ki lesz a Győri Nemzeti igazgatója.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház nagyvárad

220 éves a nagyváradi magyar színjátszás

Két bemutatóval, színháztörténeti beszélgetésekkel, nyílt társulati gyűléssel, megemlékezésekkel eleveníti fel Nagyvárad magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház.
Színház interjú

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Színház börtönszínház

Újra börtönszínházi társulatoké a József Attila Színház színpada

A produkciókat a színjátszó fogvatartottak hozzátartozói is megtekinthetik.
Színház vidék

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Színház ajánló

„A betyárromantika örök” – Bonnie&Clyde a Városmajorban

A nyáron bemutatott musical augusztus 28-án és 29-én ismét látható lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.