Színház

Frenetikus humorú vacsoraszínházi előadás az Orfeumban

Ágyban Párban
2020.01.31. 12:00
Ajánlom
A decemberi premier óta folyamatosan telt házzal van műsoron az Ágyban Párban, az Orfeum saját vacsoraszínházi produkciója. Ha önfeledt szórakozásra vágyik, a zenei betétekkel tarkított darab tökéletes választás.

2016-ban az Anyád Kínja című darabbal indította útjára vacsoraszínházi estjeinek sorát a belváros élő zenés és színházi műsorokat is kínáló szórakozóhelye, az Orfeum. Az ezt követő Apád Füle 2018-ban, majd egy évvel később az Ágyban Párban robbant be a teátrumlátogatók legnagyobb örömére. Az Orfeum a saját rendezésű produkcióiknak köszönhetően a színház rajongók kedvencévé vált. A 2016-ban megszületett új műfaj, a vacsoraszínházi est komplex élményt nyújt, a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhetik a kényelmes szórakozást, nem kell dönteniük, hogy színházba vagy vacsorázni mennek.

Az előadás felvonásai előtt, közben és után háromfogásos vacsorát szolgálnak fel.

IMG_4558-130335.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Orfeum)

Az Anyád Kínja négy különböző karakter megformálásával enged betekintést az anyaság mikéntjébe, míg az Apád Füle a férfi, az apa szemszögéből láttatja a dolgokat. Erre a tartalmi vonalra illeszthető az új darab is. Az Ágyban Párban rendhagyó módon mutatja be a férfi-női kapcsolat alakulását, dinamikáját. (A darabot Arthur Smith: Live Bed Show című műve alapján rendezte Tallós Rita).

Az Ágyban Párban – ahogy a címe is mutatja – egy pár (Parti Nóra és Hevér Gábor) életének állomásait mutatja be, egy ágyban.

Az ágy a helyszíne monológoknak és ez egymást váltó dialógoknak, amiket zenei betétek is színesítenek. A nő és a férfi osztja meg tapasztalatait, álmait, előítéleteit, történeteit a közös és saját múltjából.

IMG_4783-204155.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Rédei Ferenc / Orfeum)

Az idővel és a személyiség fejlődéssel folyamatosan változó karakterek - a férfi hol hétköznapi férj, hol flegma sztár, máskor féltékeny szerelmes, vagy épp neandervölgyi ősember; a nő pedig, mint feleség, mint diáklány, mint naiv rajongó, vagy hercegnő jelenik meg – az idősíkok és élethelyzetek rajzolják ki végül egy párkapcsolat árnyalatait.

A darabban elsöprő alakítást nyújt a színészpáros: Hevér Gábor a nagybetűs férfit, Ádámot formálja, Parti Nóra pedig Éva bőré bújik. A páros összeszokottsága teszi hitelessé a darabot és fűszerezi meg az egyébként is itt-ott pikáns témát. Az Ágyban Párban nemtől és kortól függetlenül mindenki számára élvezhető, aki volt valaha szerelmes, vagy vágyott a szerelemre, vagy próbálta megőrizni a szerelem lángját… és ki ne dédelgetné az első szerelem emlékét? Az est végig kíséri a vendégeket a saját kapcsolati fejlődésükön, és mindenki számára egyértelművé válik, hogy nem a jeleneteken, hanem saját magukon nevetnek, és mi lehetne ennél felszabadítóbb.

IMG_4354-204155.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Rédei Ferenc / Orfeum)

Az intelligens humorral átszőtt, zenei aláfestésekkel és betétdalokkal tarkított darab könnyed szórakozás, őszinte jelenetekkel. Az Ágyban Párban című előadást februárban kétszer tűzte műsorára az Orfeum.

A darab minden hónapban látható az Orfeumban, februárban 6-án és 27-én 20:00 órakor emelkedik fel a függöny, de a vendégeket már 19:00 órától várják, hogy az első felvonás előtt, kényelmesen fogyaszthassák el az előételt.

Támogatott tartalom

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Apukák, korhelyek, Alberich, gonosz vagy borvirágos pasik

Nem is igazi basszus, inkább bariton, mondja magáról. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a legjelentősebb operajátszó helyekre hívják. Pünkösdkor például Salzburgba, de az alábbi beszélgetéshez is Párizsba telefonáltunk. Márciusban A Mester és Margarita premierjén láthatjuk színpadon.
Klasszikus

A 94 éves Kurtág György Mozartot játszik – VIDEÓ

Feleségének, Mártának tett ígéretét teljesíti be azzal, hogy február 19-én előadja Mozart F-dúr szonátáját a BMC-ben.
Zenés színház

Vitray Tamás Händel-operában lép színpadra

Nem mindennapi operabemutatóval készül idei évadára a Szegedi Szabadtéri. Händel vígoperai jellegű művében, az Agrippinában Mester Viktória és Ludovik Kendi mellett Vitray Tamás is színpadra lép.
Klasszikus

Richter, Ojsztrah és Rosztropovics közös Beethoven-felvétele, ami borzalmasan sikerült

Maga Richter is azt mondta rá, nem hajlandó vállalni, de nem volt mit tenni, az EMI klasszikus zenei supergroup-ot álmodott magának.
Klasszikus

Az univerzum titkát tárja fel a Pannon Filharmonikusok

A pécsi zenekar Müpában adott sorozatának negyedik koncertjén Kelemen Barnabás egy finn csemegét játszik, majd csillagközi utazásra csábít Bogányi Tibor vezető karmesterrel március 6-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Házastársi pingpong a Belvárosi Színházban

Stefan Vögel fordulatokban gazdag párkapcsolati vígjátéka Rába Roland rendezésében, Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa előadásában látható február 19-től.
Színház interjú

Ki milyen jövőt képzel el a Szabad Tér Színháznak? – Az aspiránsokat kérdeztük

Hárman adtak be pályázatot a Szabad Tér Színház vezetésére: Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető mellett Benkő Nóra színművész és Somogyi Szilárd rendező. Lapunk megszólaltatta a három jelöltet.
Színház hír

Tom Stoppard utolsó színművét díjazza a PEN

Tom Stoppard brit színműírót is kitünteti márciusban a PEN America irodalmi és emberi jogi szervezet.
Színház hír

Benkő Nóra a Szabad Tér Színház harmadik pályázója

A Pesti Magyar Színház színművésze is beadta pályázatát a Szabad Tér Színház vezetésére.
Színház kritika

A vágy titokzatos trágya

Sötét. Sötét. Még mindig sötét. Alföldi Róbert rendező ilyen abszurdan mulatságosan még nem kezdett előadást. (Megjegyzés: A címben nincs elírás!)