Színház

Frenetikus humorú vacsoraszínházi előadás az Orfeumban

Ágyban Párban
2020.01.31. 12:00
Ajánlom
A decemberi premier óta folyamatosan telt házzal van műsoron az Ágyban Párban, az Orfeum saját vacsoraszínházi produkciója. Ha önfeledt szórakozásra vágyik, a zenei betétekkel tarkított darab tökéletes választás.

2016-ban az Anyád Kínja című darabbal indította útjára vacsoraszínházi estjeinek sorát a belváros élő zenés és színházi műsorokat is kínáló szórakozóhelye, az Orfeum. Az ezt követő Apád Füle 2018-ban, majd egy évvel később az Ágyban Párban robbant be a teátrumlátogatók legnagyobb örömére. Az Orfeum a saját rendezésű produkcióiknak köszönhetően a színház rajongók kedvencévé vált. A 2016-ban megszületett új műfaj, a vacsoraszínházi est komplex élményt nyújt, a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhetik a kényelmes szórakozást, nem kell dönteniük, hogy színházba vagy vacsorázni mennek.

Az előadás felvonásai előtt, közben és után háromfogásos vacsorát szolgálnak fel.

IMG_4558-130335.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Orfeum)

Az Anyád Kínja négy különböző karakter megformálásával enged betekintést az anyaság mikéntjébe, míg az Apád Füle a férfi, az apa szemszögéből láttatja a dolgokat. Erre a tartalmi vonalra illeszthető az új darab is. Az Ágyban Párban rendhagyó módon mutatja be a férfi-női kapcsolat alakulását, dinamikáját. (A darabot Arthur Smith: Live Bed Show című műve alapján rendezte Tallós Rita).

Az Ágyban Párban – ahogy a címe is mutatja – egy pár (Parti Nóra és Hevér Gábor) életének állomásait mutatja be, egy ágyban.

Az ágy a helyszíne monológoknak és ez egymást váltó dialógoknak, amiket zenei betétek is színesítenek. A nő és a férfi osztja meg tapasztalatait, álmait, előítéleteit, történeteit a közös és saját múltjából.

IMG_4783-204155.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Rédei Ferenc / Orfeum)

Az idővel és a személyiség fejlődéssel folyamatosan változó karakterek - a férfi hol hétköznapi férj, hol flegma sztár, máskor féltékeny szerelmes, vagy épp neandervölgyi ősember; a nő pedig, mint feleség, mint diáklány, mint naiv rajongó, vagy hercegnő jelenik meg – az idősíkok és élethelyzetek rajzolják ki végül egy párkapcsolat árnyalatait.

A darabban elsöprő alakítást nyújt a színészpáros: Hevér Gábor a nagybetűs férfit, Ádámot formálja, Parti Nóra pedig Éva bőré bújik. A páros összeszokottsága teszi hitelessé a darabot és fűszerezi meg az egyébként is itt-ott pikáns témát. Az Ágyban Párban nemtől és kortól függetlenül mindenki számára élvezhető, aki volt valaha szerelmes, vagy vágyott a szerelemre, vagy próbálta megőrizni a szerelem lángját… és ki ne dédelgetné az első szerelem emlékét? Az est végig kíséri a vendégeket a saját kapcsolati fejlődésükön, és mindenki számára egyértelművé válik, hogy nem a jeleneteken, hanem saját magukon nevetnek, és mi lehetne ennél felszabadítóbb.

IMG_4354-204155.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Rédei Ferenc / Orfeum)

Az intelligens humorral átszőtt, zenei aláfestésekkel és betétdalokkal tarkított darab könnyed szórakozás, őszinte jelenetekkel. Az Ágyban Párban című előadást februárban kétszer tűzte műsorára az Orfeum.

A darab minden hónapban látható az Orfeumban, februárban 6-án és 27-én 20:00 órakor emelkedik fel a függöny, de a vendégeket már 19:00 órától várják, hogy az első felvonás előtt, kényelmesen fogyaszthassák el az előételt.

Támogatott tartalom

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A nomádok földjén - Chloé Zhao történelmet ír

A fiatal kínai-amerikai rendezőnő rekordok sorát dönti meg harmadik játékfilmjével, A nomádok földjével. Április végén az is kiderül, hogy hat jelölésből hányat vált díjra az Oscar versenyében. Bemutatjuk Chloé Zhaót.
Jazz/World

„Szíven üt, hogy EP már soha többé nem ülhet itt” – Interjú Lukács Miklós cimbalomművésszel

Esterházy Péter születésnapján, április 14-én az E(gy)P(ercesek) – Esterházy-fragmentumok című online produkcióval tiszteleg a Katona József Színház az író emléke előtt. EP írásai Máté Gábor hangján szólalnak meg, játszótársa Lukács Miklós cimbalomművész.
Könyv

Egyedülálló vers- és regényadatbázist hoztak létre az ELTE kutatói

A különleges gyűjtemény a szerzői jogi védelem alatt már nem álló, a Magyar Elektronikus Könyvtár állományában megtalálható magyar műveket listázza és elemzi nyelvi jellemzőik alapján.
Könyv

Kortárs írók kedvenc EP-idézetei lepték el Óbudát

Köztéri plakátokkal, 40 hazai író, költő kedvenc EP-idézetével, korábban nem publikált fotókkal és felolvasással ünnepli a harmadik kerület Esterházy Péter születésnapját.
Vizuál

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A film alkotói az író szülőfalujából indulva mutatják be Fekete István életének legfontosabb színhelyeit, történészek, kutatók és szakértők segítségével elevenítve fel egy kivételes írói pálya legfontosabb és legérdekesebb mozzanatait.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Egy kellően őrült ötlet – interjú Pass Andreával és A Vándorkutya olasz fordítójával, Várnai Dórával

2021-ben Pass Andrea A Vándorkutya című drámája is felkerült az EURODRAM (European network for drama in translation) publikációra és megrendezésre ajánlott darabjainak listájára. A bizottság 343 mű közül választotta ki a legérdekesebb munkákat, köztük a Vígszínházban is sikerrel futó előadásnak alapul szolgáló dráma olasz változatát. A szerzővel, Pass Andreával és a fordítóval, Várnai Dórával beszélgettünk.
Színház nekrológ

Elhunyt Bodori Anna rendezőasszisztens

"A színházi ember az olyan, akinek elhiszed, hogy körülötted minden pont az, aminek lennie kell" - olvasható Sándor Erzsi nekrológjában, amelyben a március 22-én elhunyt munkatársára, Bodori Annára emlékezik.
Színház ajánló

Online közösségi játékot indít az Orlai Produkciós Iroda

A kapcsolatfelvétel és találkozás jegyében, Állj bele! címmel közösségi játékra invitálja nézőit az Orlai Produkciós Iroda, melynek fókuszában a társadalmunkat érintő kérdések állnak. Az első játszótárs Kovács Patrícia lesz.
Színház hír

Júniusban nyit a Margitszigeti Színház

Derűvel és optimistán várja a korlátozások feloldását a Margitszigeti Színház, amely szabadtéri és ültetett nézőterű játszóhelyként az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A színház vezetősége reméli, hogy a járványügyi intézkedések lehetővé teszik a mielőbbi nyitást, és a nézők – a mindenkori szabályok betartása mellett – júniustól újból élőben élvezhetik a színházi előadásokat.
Színház ajánló

Shakespeare újragondolva

A Webszínház 2021-ben újragondolja Shakespeare drámáit, és az avantgárd szellemű Dogma-filmekből inspirálódva a 21. századba helyezi a műveket. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt 20 perces etűdöket a reneszánsz mester darabjai nyomán.