Színház

Frenetikus humorú vacsoraszínházi előadás az Orfeumban

Ágyban Párban
2020.01.31. 12:00
Ajánlom
A decemberi premier óta folyamatosan telt házzal van műsoron az Ágyban Párban, az Orfeum saját vacsoraszínházi produkciója. Ha önfeledt szórakozásra vágyik, a zenei betétekkel tarkított darab tökéletes választás.

2016-ban az Anyád Kínja című darabbal indította útjára vacsoraszínházi estjeinek sorát a belváros élő zenés és színházi műsorokat is kínáló szórakozóhelye, az Orfeum. Az ezt követő Apád Füle 2018-ban, majd egy évvel később az Ágyban Párban robbant be a teátrumlátogatók legnagyobb örömére. Az Orfeum a saját rendezésű produkcióiknak köszönhetően a színház rajongók kedvencévé vált. A 2016-ban megszületett új műfaj, a vacsoraszínházi est komplex élményt nyújt, a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhetik a kényelmes szórakozást, nem kell dönteniük, hogy színházba vagy vacsorázni mennek.

Az előadás felvonásai előtt, közben és után háromfogásos vacsorát szolgálnak fel.

IMG_4558-130335.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Orfeum)

Az Anyád Kínja négy különböző karakter megformálásával enged betekintést az anyaság mikéntjébe, míg az Apád Füle a férfi, az apa szemszögéből láttatja a dolgokat. Erre a tartalmi vonalra illeszthető az új darab is. Az Ágyban Párban rendhagyó módon mutatja be a férfi-női kapcsolat alakulását, dinamikáját. (A darabot Arthur Smith: Live Bed Show című műve alapján rendezte Tallós Rita).

Az Ágyban Párban – ahogy a címe is mutatja – egy pár (Parti Nóra és Hevér Gábor) életének állomásait mutatja be, egy ágyban.

Az ágy a helyszíne monológoknak és ez egymást váltó dialógoknak, amiket zenei betétek is színesítenek. A nő és a férfi osztja meg tapasztalatait, álmait, előítéleteit, történeteit a közös és saját múltjából.

IMG_4783-204155.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Rédei Ferenc / Orfeum)

Az idővel és a személyiség fejlődéssel folyamatosan változó karakterek - a férfi hol hétköznapi férj, hol flegma sztár, máskor féltékeny szerelmes, vagy épp neandervölgyi ősember; a nő pedig, mint feleség, mint diáklány, mint naiv rajongó, vagy hercegnő jelenik meg – az idősíkok és élethelyzetek rajzolják ki végül egy párkapcsolat árnyalatait.

A darabban elsöprő alakítást nyújt a színészpáros: Hevér Gábor a nagybetűs férfit, Ádámot formálja, Parti Nóra pedig Éva bőré bújik. A páros összeszokottsága teszi hitelessé a darabot és fűszerezi meg az egyébként is itt-ott pikáns témát. Az Ágyban Párban nemtől és kortól függetlenül mindenki számára élvezhető, aki volt valaha szerelmes, vagy vágyott a szerelemre, vagy próbálta megőrizni a szerelem lángját… és ki ne dédelgetné az első szerelem emlékét? Az est végig kíséri a vendégeket a saját kapcsolati fejlődésükön, és mindenki számára egyértelművé válik, hogy nem a jeleneteken, hanem saját magukon nevetnek, és mi lehetne ennél felszabadítóbb.

IMG_4354-204155.jpg

Ágyban Párban (Fotó/Forrás: Rédei Ferenc / Orfeum)

Az intelligens humorral átszőtt, zenei aláfestésekkel és betétdalokkal tarkított darab könnyed szórakozás, őszinte jelenetekkel. Az Ágyban Párban című előadást februárban kétszer tűzte műsorára az Orfeum.

A darab minden hónapban látható az Orfeumban, februárban 6-án és 27-én 20:00 órakor emelkedik fel a függöny, de a vendégeket már 19:00 órától várják, hogy az első felvonás előtt, kényelmesen fogyaszthassák el az előételt.

Támogatott tartalom

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A nagyorrú Beatle – Ringo Starr 80 éves

A Beatles egykori dobosa virtuális jótékonysági koncerttel ünnepli a kerek évfordulót.
Vizuál

Vastag porréteg alól bukkant elő az értékes Rubens-festmény

A flamand mester maga készítette azt az alkotást, amely július végén kerül kalapács alá Londonban.
Klasszikus

„Nincs rossz zenekar, csak rossz karmester” – vallotta a ma 160 éve született Gustav Mahler

160 éve született a budapesti Operaház egykori igazgatója, a későromantikus zene utolsó nagy mestere, Gustav Mahler.
Vizuál

„A szolgája vagyok a könyveknek” - Interjú Gálos Viktor fotóssal

Hatvan egérfogó, kétszáz tojás, egy halfarok, esetleg egy kiszuperált tévé porcelánnyuszival, felkészülésként pedig több ezer oldalnyi szépirodalmi szöveg elolvasása – alig két hét alatt. Gálos Viktor fotós mesél a néhol vidám, néhol szürreális munkáról, ami a Libri irodalmi díj köteteinek fotói mögött áll.
Plusz

Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

A neurobiológus a hat év után leköszönő Lovász Lászlót váltja a Magyar Tudományos Akadémia élén.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Télig tart a nyár Szentendrén

A Szentendrei Teátrum augusztusban két ősbemutatóval indul és a nyár végével sem zárul. A kőszínházi évadban további bemutatók és előadások várják a közönséget Szentendrén.
Színház kultkikötő

Mindenki kedvenc játék mackója a Balatonra érkezik!

Mindenki kedvenc játék mackója ismét életre kel a színpadon. A Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, színész, bábszínész játssza.
Színház ajánló

A nyáron is látható az év egyik legfelkavaróbb előadása Molnár Piroskával

A dokumentumfilmként, majd könyv változatban is megjelent, mélyen elgondolkodtató Egy német sorsot február elején, nagy szakmai és közönségsikerrel mutatta be az Orlai Produkciós Iroda Molnár Piroska tolmácsolásában, Máté Gábor rendezésében. Az előadás – ami igazi kuriózum, hiszen a színésznő élete első monodrámáját játssza – júliusban és augusztusban hét alkalommal látható a Hatszín Teátrumban.
Színház ajánló

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka vasárnap újra a MOMkultban!

Újraindul a színházi élet a MOMkultban is, július 12-én dupla Hogyan értsük félre a nőket? előadással várják a nézőket, 17.00 és 20.00 órai kezdéssel is megtekinthető Csányi Sándor önálló estje.
Színház hír

Idén is meghirdették a STAFÉTA pályázatot

Az ötödik alkalommal kiírt pályázat célja független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása Budapesten.