Színház

Gálvölgyi János üzent a kórházból: „Remélem, hamarosan találkozunk!”

2023.05.23. 22:00
Ajánlom
A színművész lánya, Gálvölgyi Dorka osztotta meg közösségi felületén édesapja sorait, amelyben Gálvölgyi János megköszöni a jókívánságokat és az egészségügyi dolgozók munkáját.

Újabb hírek érkeztek Gálvölgyi Jánosról, akit jelenleg is kórházban ápolnak, miután nehéz légzéssel szállította be családja május 10-én. A színművész lánya, Gálvölgyi Dorka osztott meg új információt édesapja hogylétéről, valamint egy friss fotót is közösségi oldalán. Mint írja, végre nem nekik kell beszélniük Gálvölgyi János helyett, hanem édesapja sorait teheti közzé:

„Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem, köszönöm, hogy hittek a gyógyulásban, köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, melyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha. Köszönöm az értem mondott imákat, és köszönöm a most meglepően kis mértékű alpári üzeneteket. De ők is mi vagyunk.

55 év színpadon eltöltött idő most bebizonyította számomra, ha ennyi embernek okoztam az életében talán pár percnyi örömöt, nem éltem hiába.

És remélem, hamarosan találkozunk!

Gálvölgyi János”

 

Fejléckép: Gálvölgyi Judit és Gálvölgyi János (forrás: Gálvölgyi Dorka közösségi oldala)

„Várjuk, hogy ismét itt legyél” – sokan aggódnak a kórházban ápolt Gálvölgyi Jánosért

Kapcsolódó

„Várjuk, hogy ismét itt legyél” – sokan aggódnak a kórházban ápolt Gálvölgyi Jánosért

A 74 éves színművész május 10-én került kórházba légzési elégtelenséggel, ahol lélegeztetőgépre helyezték. A Pintér Béla és Társulata több előadását lemondta, amelyben Gálvölgyi János is szerepel, a Rózsavölgyi Szalon pedig személyes hangú bejegyzésben fejezte ki aggodalmát. CIKKÜNK FRISSÜLT!

Gálvölgyi János a következő évadtól a Pintér Béla és Társulata tagja lesz

Gálvölgyi János a következő évadtól a Pintér Béla és Társulata tagja lesz

Erről a független alkotócsapat közösségi oldalán adott hírt. Egyben jelezték, elképzelhető, hogy átmenetileg beugrásokkal oldják meg a júniusi előadásokat, amelyekben Gálvölgyi János szerepel, de mihelyst a színművész egészsége engedi, ismét ő fog szerepelni ezekben a produkciókban, és szeptemberi bemutatójukban is számítanak rá.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Idén is Szegeden láthatók a legizgalmasabb színházi előadások – jön a THEALTER

Július 27. és augusztus 2. között rendezik meg a 34. THEALTER színházi fesztivált Szegeden. A jól ismert fellépők mellett új formációkkal, fiatalokból szerveződő csapatokkal is találkozhatnak a szegediek és az ide látogató nézők.
Színház gyász

Elhunyt Szatmári Liza

Az Aase- és Gobbi Hilda-díjas színésznő július 20-án, életének 97. évében hunyt el. Szatmári Liza hetvenhárom éve volt a Vígszínház tagja, halálhírét a társulat közölte.
Színház hír

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Színház gyász

Elhunyt Dobos Ildikó színművész

A Jászai Mari-díjas színművész hosszan tartó betegség után, 82 éves korában hunyt el. Drámai erejű alakításaira az eszköztelenség, a szereppel való teljes azonosulás volt jellemző.
Színház ajánló

Margaret Atwood az asszonyi hűségről szóló mítoszadaptációját is bemutatja a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház fesztiválprogramjának fontos csomópontjai a saját bemutatók, idén például négy olyan előadás, amelyet a színház részben saját fejlesztésben, részben koprodukciós partnerrel hoz létre.