Színház

Götz Anna díjat alapított elhunyt férje, Böröndi Tamás emlékére

2023.03.14. 17:35
Ajánlom
Böröndi Tamás előtt tisztelegve emlékdíjat alapított Götz Anna, a Vidám Színpad művészeti vezetője, a 2020-ban koronavírus-fertőzésben elhunyt színházigazgató, színművész felesége. Első alkalommal két alkotó vehette át az elismerést: Akerl László ügyvezető igazgató és Végh Judit színművész.

Böröndi Tamás márciusi születésnapja alkalmából a március 10-ei Ölelj át! című előadást a Vidám Színpad társulata az ő tiszteletére játszotta. A kezdés előtt Szőlőskei Timea színművész idézte fel a színházigazgató személyiségét, színészi játékát, színházszeretetét, és arra kérte a nézőket, úgy emlékezzenek rá, ahogy a társulat tagjai teszik: mosolyogva.

bt_dij_01-163948.jpg

Böröndi Tamás-emlékdíj (Fotó/Forrás: Vidám Színpad)

A tapsrend után Götz Anna művészeti vezető elmondta, hogy szeretne hagyományt teremteni, és ezután minden évben Böröndi Tamás-emlékdíjjal kívánja elismerni a társulat tagjainak munkáját. „A díj egy saját vagyonból elindított magánkezdeményezés, amelynek célja, hogy Böröndi Tamás emlékét méltó módon megbecsüljük és életben tartsuk.

Tamás csodálatos szellemi és fizikai örökséget hagyott maga után: a Vidám Színpad újrateremtését.

Missziómnak tekintem, hogy ezt a hatalmas értéket tovább éltessem és fejlesszem sokak örömére. Célom: lehetőséget adni remek alkotók és szívbéli színházi emberek számára” – mondta a díjalapító.

A Böröndi Tamás-emlékdíjat első alkalommal Akerl László ügyvezető igazgató és Végh Judit színművész vehette át. „Mindkét munkatárs szívügyének tartja a Vidám Színpad újrakezdését és megújulását” – hangsúlyozta Götz Anna a díjátadásakor.

Fejléckép: Böröndi Tamás (forrás: Vidám Színpad)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.
Színház ajánló

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.