Színház

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

2021.05.12. 17:00
Ajánlom
Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.

Az első produkciót, Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabját Gyabronka József egyszeri előadásában a helyszínen és online is lehet követni. Ezen az estén még szűkített nézőtérrel és maszkviselési kötelezettséggel lehet részt venni.

Május 22-én Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című regényének színházi változatát tűzik műsorra az 50 fős Bisztrószínpadon az Átriumban.

Az elbeszélőt Kovács Máté alakítja és az előadást Kocsis Gergely rendezi. Az előadás 23-án és 28-án is műsorra kerül májusban.

„Hogy a világ és a szabadság, minden, amit az élet jelent, az benne lenne ezekben az apró, kétnapnyi szedés után kifejezetten ellenszenves bogyókban – hogyan is hihetné el egy fejében kozmikus méretű gondolatokat forgató kamasz.” - Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia

Június 3-án és 5-én David Javerbaum Isteni végjátékát tekinthetik meg a nézők az Átrium színpadán.

Egy este a Mindenhatóval című darabjának ősszel bemutatott magyar változatát újítják fel, melyben Alföldi Róbert A Mindenható szerepében látható, angyalait pedig Ivanics Tamás és Kovács Máté játssza. 

Június 4-én, pénteken este tartja az Átrium az ÚjraÚjraMegnyitót a Bisztrószínpadon.

Június 27-én mutatják be a Mefisztó című kortárs zenés kabarét.

A Klaus Mann regénye nyomán készült Mikó Csaba és Kukk Zsófia színházi átirata, melyet Urbán András állít színpadra. Az előadásban: Alföldi Róbert, Hartai Petra, Huzella Júlia, Nagyabonyi Emese, Péterfy Bori, Tornyi Ildikó látható. 

"De hát ki akar itt változást?
Elég, ha a pozíciónk kényelmes marad, és nem kényszerít senki a bajokra gondolni.
Nincs baj. Everything is all right, baby!

Hol vagyok ebben én? Ugyanott. Nekem is fáj, ha visszanyal a fagyi.
Eladtam a lelkem, mocskos vagyok, lelketlen és megalkuvó. Művész. Tiszta, mint a hó.
Ne bántsatok."

További információk az előadásokkal kapcsolatban, valamint online jegyvásárlás: az Átrium honlapján

Fejléckép: Alföldi Róbert az Isteni végjáték című előadásban (fotó: Lakatos Péter)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Színház hír

Bíró Kriszta első rendezése és Gálffi László önálló estje az Örkény Színház jubileumi évadában

Meghirdette 2024/25-ös évadát az idén húszéves jubileumát ünneplő Örkény Színház. A szezon során a kortárs művek ismét nagy szerephez jutnak, hét ősbemutatóval is készülnek.
Színház ajánló

Jön a Jelen/Lét, a nemzetiségi színházak fesztiválja

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Színház hír

Kórházba került Jordán Tamás

A színművész elmondása szerint egy kisebb beavatkozás miatt szorult kórházi kezelésre, ám várhatóan már vasárnap hazaengedik, rövidesen pedig ismét színpadra állhat.
Színház hír

Meghívást kapott a Nagymamával álmodtam című előadás a Párizsi Olimpia kulturális fesztiváljára

Göndör László a pandémia alatt harminckét napon keresztül folytatott hosszas beszélgetést holokauszt-túlélő nagymamájával, az együtt töltött idejükből készült színházi produkció most egyedüliként képviseli a magyar előadóművészeti szcénát Párizsban.