Színház

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

2021.05.12. 17:00
Ajánlom
Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.

Az első produkciót, Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabját Gyabronka József egyszeri előadásában a helyszínen és online is lehet követni. Ezen az estén még szűkített nézőtérrel és maszkviselési kötelezettséggel lehet részt venni.

Május 22-én Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című regényének színházi változatát tűzik műsorra az 50 fős Bisztrószínpadon az Átriumban.

Az elbeszélőt Kovács Máté alakítja és az előadást Kocsis Gergely rendezi. Az előadás 23-án és 28-án is műsorra kerül májusban.

„Hogy a világ és a szabadság, minden, amit az élet jelent, az benne lenne ezekben az apró, kétnapnyi szedés után kifejezetten ellenszenves bogyókban – hogyan is hihetné el egy fejében kozmikus méretű gondolatokat forgató kamasz.” - Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia

Június 3-án és 5-én David Javerbaum Isteni végjátékát tekinthetik meg a nézők az Átrium színpadán.

Egy este a Mindenhatóval című darabjának ősszel bemutatott magyar változatát újítják fel, melyben Alföldi Róbert A Mindenható szerepében látható, angyalait pedig Ivanics Tamás és Kovács Máté játssza. 

Június 4-én, pénteken este tartja az Átrium az ÚjraÚjraMegnyitót a Bisztrószínpadon.

Június 27-én mutatják be a Mefisztó című kortárs zenés kabarét.

A Klaus Mann regénye nyomán készült Mikó Csaba és Kukk Zsófia színházi átirata, melyet Urbán András állít színpadra. Az előadásban: Alföldi Róbert, Hartai Petra, Huzella Júlia, Nagyabonyi Emese, Péterfy Bori, Tornyi Ildikó látható. 

"De hát ki akar itt változást?
Elég, ha a pozíciónk kényelmes marad, és nem kényszerít senki a bajokra gondolni.
Nincs baj. Everything is all right, baby!

Hol vagyok ebben én? Ugyanott. Nekem is fáj, ha visszanyal a fagyi.
Eladtam a lelkem, mocskos vagyok, lelketlen és megalkuvó. Művész. Tiszta, mint a hó.
Ne bántsatok."

További információk az előadásokkal kapcsolatban, valamint online jegyvásárlás: az Átrium honlapján

Fejléckép: Alföldi Róbert az Isteni végjáték című előadásban (fotó: Lakatos Péter)

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Jazz/World

Elhunyt Winand Gábor zenész

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt Winand Gábor fuvolán és zongorán is kiválóan játszó zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Budapest Jazz Club.
Klasszikus

A magyar zenetanárnő, aki generációkat tanított meg szorongás nélkül hegedülni

Havas Kató a saját bőrén tapasztalta meg, milyen káros hatással van egy muzsikusra a szorongás, a megfelelési kényszer és a lámpaláz. Egy balatoni cigányprímás, egy amerikai találkozás és egy majdnem félbeszakadt karrier hatására dolgozta ki hegedűoktatási módszerét, amelynek központi jelszava volt a természetesség, a könnyedség és a belülről fakadó elegancia.
Tánc

Ismét élőben játszik a Recirquel Társulat

A Solus Amor című produkcióval nyitja meg kapuit június 25-én a Müpa Fesztivál Színháza. Nem ez lesz az egyetlen újcirkusz-produkció a színházteremben: a trilógia egy másik darabja, a My Land is színre kerül.
Vizuál

Akik az erdőkből merítettek erőt

A Pálosok című tárlat az egyetlen magyar alapítású és máig működő férfi szerzetesrend, a pálos rend történetéről ad áttekintést. Egyszerre szól a világi és egyházi társadalom valamennyi csoportjához, s nyit azok felé is, akik kevés, vagy semmilyen tudással nem rendelkeznek a pálos rendről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Ősbemutatóra készül Kern András és Hernádi Judit

Június 18-án mutatják be Bess Wohl Válaszfalak című drámáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Magyarországon eddig még nem játszott darab két idős ember történetén keresztül beszél a szeretet és elfogadás erejéről, miközben fellebbenti a fátylat a beteljesületlen álmokról és felszínre törő vágyakról.
Színház ajánló

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül

Cseh Tamás a XX. század krónikásaként vonult be a magyar zenetörténelembe. Szellemének, alkotóerejének hiánya sokak számára máig érezhető. A művész után maradt űrt próbálja betölteni az a színfalak közé álmodott nagyszabású, szcenírozott előadás, amely az első hangjegytől az utolsó hangulatképig Cseh Tamást idézi meg: a Váróterem, Keresztes Tamás rendezésében.
Színház hír

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rassziszta

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Színház hír

Rekordszámú pályázat érkezett a Pinceszínház igazgatói posztjára

A színház vezetésére összesen tizenöten pályáztak, ilyenre évtizedek óta nem volt példa – tudatta Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebook-oldalán.
Színház gyász

Elhunyt Nagy Zoltán színművész

Az Újszínház művészét 78 éves korában érte a halál.