Színház

„Ha az első bezár, annak súlya lesz az egész magyar kultúrára nézve” – Gyűjtést szervez a fennmaradásért a Miskolci Nemzeti Színház

2022.10.21. 15:45
Ajánlom
A növekvő energiaárak az élet minden területén éreztetik hatásukat, a téli hónapokban a különböző kulturális intézmények is eddig nem látott kihívásokkal néznek szembe. A jövőre 200 éves Miskolci Nemzeti Színház mindent megtesz, hogy nyitva maradhasson, ehhez pedig a közösség összefogását kéri.

A színház felhívása szerint a támogatók két módon segíthetik az intézményt: az adományokat kezelő alapítvány részére eljuttatott összeggel, valamint a Jóügyekért portálon indított kampányon keresztül.

 

A Miskolci Nemzeti Színház közleményében kitér rá, hogy a jövőre 200 éves teátrum a városban nem csupán egy kikapcsolódási formát jelent a közönség számára, hanem a reményt is, egy esetleges bezárással ez is megszűnne. Ebben a helyzetben tehát a legcsekélyebb anyagi támogatás is sorsdöntő lehet.

A befolyt adományokat a „Hódolván Tháliának, használunk a Hazának” Alapítvány gondozza.

Az ide érkező, nem anonim adományozók nevét – a hála jeleként – a vezetőség réztáblára írva szerepelteti majd az épületben.

A színház a Színházbarátok Egyesületével közösen a Jóügyekért portálon kampányt is indított, amelyhez a már csatlakozott követeken felül is várnak segítőket. Egy regisztrációval bárki lehet követ, és segíthet az adománygyűjtés lefolytatásában.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatban további információ az alábbi oldalon olvasható.

Fejléckép: A Miskolci Nemzeti Színház nézőtere (forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar származású festő, akinek a képe a francia elnök dolgozószobájában lóg – Kamaratárlat nyílt Hantai Simon munkáiból

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás a világhírű, magyar származású festő munkái mellett az őt inspiráló alkotók műveit is bemutatja a Szépművészeti Múzeum.
Vizuál

Elhunyt Jan Nowicki, A temetetlen halott című Nagy Imre-film főszereplője

A nyolcvanhárom éves korában elhunyt lengyel színész több évtizeden keresztül Mészáros Márta magyar rendező élettársa volt.
Színház

Bosch világát idézi a Vígszínház új bemutatója – jön a Szeget szeggel Rudolf Péter rendezésében

Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátékát tűzi műsorra a Vígszínház Rudolf Péter rendezésében. A főbb szerepekben Kőszegi Ákos, Stohl András, Seress Zoltán, Balázsovits Edit, Wunderlich József és Márkus Luca lép színpadra.
Színház

Újramesélt Találkozás – Fullajtár Andreával a főszerepben érkezik Nádas darabja az eSzínházra

December 8-ától láthatjuk az eSzínház felületén a Katona új előadását, amely Nádas Péter és Vidovszky László Találkozás című darabjából született. A készítők a film nyelvén mutatják be az ötvenes évek diktatúrájában játszódó történetet, amelyben a zene és a dráma elválaszthatatlan egységet alkot.
Tánc

Lábujjhegyen – az ország három pontján is látható lesz Megyeri Léna és Bősze Ádám zene- és tánctörténeti sorozata

Az idei évadban a Nemzeti Táncszínház ad otthont Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész, műsorvezető közös előadás-sorozatának, amely most vidékre is ellátogat.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Előszilveszter a Portugállal a József Attila Színházban

December 30-án Egressy Zoltán Portugál című művével várja az előszilveszterezni vágyókat a József Attila Színház. A darabot Lengyel Ferenc rendezésében Kónya Merlin Renáta, Lábodi Ádám és Lukács Dániel főszereplésével láthatja a közönség.
Színház hír

Papp János vehette át először a Verebély Iván-díjat

A színművész december 8-án, a Network című előadás után vehette át az elismerést a Centrál Színházban.
Színház hír

„Amikor felajánlották nekem a gyűrűt, először azt hittem, viccelnek” – Szombathy Gyula kapta a Karinthy-gyűrűt

Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek, érdemes és kiváló művésznek ítélték oda idén a Karinthy-gyűrűt.
Színház pille tamás

Színpadra állítják a Meseország mindenkié című mesekönyvet

A 2020-ban megjelent könyv színpadi feldolgozását 2023 márciusában mutatja be Bécsben a SVUNG – Bécsi Magyar Színház, számolt be róla a Színház Online.
Színház ajánló

A gyáva – A kábítószer-függőségről láthatunk előadást a Csokonaiban

Hátborzongatóan őszinte hangvételben mutatja be egy fiatal kábítószerfüggő fiú gondolatait a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös, díjat nyert előadása, A gyáva. A Scherer Péter rendezte produkciót december 14-én láthatja a közönség a XV. kerületi Csokonai Művelődési Házban.