Színház

Hangot adni a néma fájdalomnak – Gyűjtést szerveznek a Minden negyedik című előadás támogatására

2022.11.24. 16:45
Ajánlom
A befolyt összegből a Manna Produkció perinatális gyászról szóló előadását filmre rögzítenék, hogy az előadás minél több emberhez eljuthasson. A felajánlásokat az adjukossze.hu oldalon várják.

Ahogy arról lapunkban korábban beszámoltunk, a megnövekedett rezsiárak miatt sorra zárnak be a színházak, kényszerszünetet tartva a hideg téli hónapokban.

A Manna Produkció megpróbálja életben tartani a Minden negyedik című darabját, mégpedig úgy, hogy filmre rögzíti az előadást, így bárhol az országban vagy akár a határon túl is elérhetővé válik.

Mindehhez azonban szükségük van a nézők támogatására, akik az adjukossze.hu weboldalon keresztül most 1000, 3000, 5000, 10 000, 20 000 forinttal, avagy tetszőleges összeggel támogathatják a perinatális gyászról és a gyermekvállalás veszteségtörténeteit átszövő súlyos tabukról szóló előadást.

Hogyan lehetsz konfliktusban a saját hormonjaiddal? – Beszélgetés Fullajtár Andreával és Csábi Annával

Kapcsolódó

Hogyan lehetsz konfliktusban a saját hormonjaiddal? – Beszélgetés Fullajtár Andreával és Csábi Annával

A Minden negyedik című előadás valós történeteket dolgoz fel a perinatális gyászról: abortuszról, vetélésről, sürgősségi császármetszésről, nehéz terhességről. A darabban játszó hét színésznő sok esetben saját történetével lép a nézők elé, ezzel is növelve a hitelességet.

„Minden negyedik nő elvetél – olvasható a felhívásban. – Minden negyedik család átéli egy meg nem született gyermek elvesztését. Sokan vannak, meglepően sokan. Mégsem beszélünk erről. És felnő egy vagy akár két generáció, akit sokként ér, ha vele is megtörténik. Aki nem érti, miért mondják, hogy »lesz másik«.

A Minden negyedik olyan színházi előadás, amelyben nők történeteit osztjuk meg, akik elveszítettek valakit... vagy azt az álmot, hogy egyszer anyává válhatnak.

Segíts, hogy ez az előadás minél több emberhez eljusson! Hogy több legyen a megértés, a felismerés, az odafordulás. Hogy minden (negyedik) nő tudja, hogy nincs egyedül, és nincs mit szégyellnie. Támogatásoddal a Minden negyedik című előadást filmen is rögzítjük, hogy bárhol az országban vagy akár a határon túl is elérhetővé váljon.

Habár a színházak sorra bezárnak, mi megpróbáljuk életben tartani ezt az előadást, hogy hangot adjunk a néma fájdalomnak.

Támogatásoddal talán egy lépéssel közelebb jutunk együtt ahhoz, hogy egy elfogadóbb, támogatóbb, őszintébb társadalomban éljünk” – írják az alkotók.

Az idén 20 éves Fidelio elkötelezett amellett, hogy minden rendelkezésére álló módon támogassa azokat az előadásokat, amelyek fontos, kibeszéletlen, elhallgatott társadalmi ügyekről szólnak.

Épp ezért 2022 őszén felélesztettük az „Ügy” kategóriát, amelybe minden évben két produkciót választunk be, amelyeket egy éven keresztül médiapartnerként támogatunk abban, hogy minél szélesebb körben ismertek legyenek. Idén a Delta Produkció Darázs című, a bullying témakörét körüljáró előadása mellett a Minden negyedik című darabot támogatjuk.

A Minden negyedik előadást ide kattintva tudod támogatni.

Fejléckép: A Minden negyedik című produkció jelenete (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / Manna Produkció)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Színház

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.
Klasszikus

Kalló Zsolt lesz az Anima Musicae vendégkoncertmestere

Legutóbbi Nádor termi koncertjükön a zseniális Mendelssohn zenéiből válogattak, február 24-én pedig a szintén csodagyerekként emlegetett Mozart remekművei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar és mostani vendégük, Kalló Zsolt koncertjén.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Az orosz-ukrán háború kitörésének állít emléket a B32 és a TÁP Színház

A Ha háború lenne nálunk című felolvasó színházi produkciót a világhírű dán szerző, Janne Teller azonos című könyve alapján alkalmazták színpadra, az előadást most február 23-án három alkalommal is láthatja a közönség.
Színház ajánló

A Lavina című svéd filmből készül színpadi előadás Pelsőczy Réka rendezésében

A Lavinában a döntések súlyáról, a látszatboldogságról, a 40-es generációt érintő kérdésekről, középkorú férfiak és nők öndefiníciójáról, házastársaikhoz, partnereikhez és gyerekeikhez fűződő viszonyáról fanyar humorral és empátiával esik szó.
Színház interjú

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.
Színház ajánló

Forradalomra uszít az óbudai tanár az Átriumban

A Hannibál tanár úr című, ikonikus Fábri Zoltán-film egy letűnt korszakot idéző történet, amelynek színpadi átdolgozása megdöbbentően pontos és különösen aktuális társadalmi látleletté vált napjainkban.
Színház ajánló

West End-sikerdarab a Karinthy Színházban

Február 24-én mutatja be a Karinthy Színház Sam Steiner brit színdarabíró Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons című sikerdarabját, ami egyenesen a londoni West End színpadáról érkezik a XI. kerületi teátrumba, Olt Tamás igazgató rendezésében.