Színház

Hangot adni a néma fájdalomnak – Gyűjtést szerveznek a Minden negyedik című előadás támogatására

2022.11.24. 16:45
Ajánlom
A befolyt összegből a Manna Produkció perinatális gyászról szóló előadását filmre rögzítenék, hogy az előadás minél több emberhez eljuthasson. A felajánlásokat az adjukossze.hu oldalon várják.

Ahogy arról lapunkban korábban beszámoltunk, a megnövekedett rezsiárak miatt sorra zárnak be a színházak, kényszerszünetet tartva a hideg téli hónapokban.

A Manna Produkció megpróbálja életben tartani a Minden negyedik című darabját, mégpedig úgy, hogy filmre rögzíti az előadást, így bárhol az országban vagy akár a határon túl is elérhetővé válik.

Mindehhez azonban szükségük van a nézők támogatására, akik az adjukossze.hu weboldalon keresztül most 1000, 3000, 5000, 10 000, 20 000 forinttal, avagy tetszőleges összeggel támogathatják a perinatális gyászról és a gyermekvállalás veszteségtörténeteit átszövő súlyos tabukról szóló előadást.

Hogyan lehetsz konfliktusban a saját hormonjaiddal? – Beszélgetés Fullajtár Andreával és Csábi Annával

Kapcsolódó

Hogyan lehetsz konfliktusban a saját hormonjaiddal? – Beszélgetés Fullajtár Andreával és Csábi Annával

A Minden negyedik című előadás valós történeteket dolgoz fel a perinatális gyászról: abortuszról, vetélésről, sürgősségi császármetszésről, nehéz terhességről. A darabban játszó hét színésznő sok esetben saját történetével lép a nézők elé, ezzel is növelve a hitelességet.

„Minden negyedik nő elvetél – olvasható a felhívásban. – Minden negyedik család átéli egy meg nem született gyermek elvesztését. Sokan vannak, meglepően sokan. Mégsem beszélünk erről. És felnő egy vagy akár két generáció, akit sokként ér, ha vele is megtörténik. Aki nem érti, miért mondják, hogy »lesz másik«.

A Minden negyedik olyan színházi előadás, amelyben nők történeteit osztjuk meg, akik elveszítettek valakit... vagy azt az álmot, hogy egyszer anyává válhatnak.

Segíts, hogy ez az előadás minél több emberhez eljusson! Hogy több legyen a megértés, a felismerés, az odafordulás. Hogy minden (negyedik) nő tudja, hogy nincs egyedül, és nincs mit szégyellnie. Támogatásoddal a Minden negyedik című előadást filmen is rögzítjük, hogy bárhol az országban vagy akár a határon túl is elérhetővé váljon.

Habár a színházak sorra bezárnak, mi megpróbáljuk életben tartani ezt az előadást, hogy hangot adjunk a néma fájdalomnak.

Támogatásoddal talán egy lépéssel közelebb jutunk együtt ahhoz, hogy egy elfogadóbb, támogatóbb, őszintébb társadalomban éljünk” – írják az alkotók.

Az idén 20 éves Fidelio elkötelezett amellett, hogy minden rendelkezésére álló módon támogassa azokat az előadásokat, amelyek fontos, kibeszéletlen, elhallgatott társadalmi ügyekről szólnak.

Épp ezért 2022 őszén felélesztettük az „Ügy” kategóriát, amelybe minden évben két produkciót választunk be, amelyeket egy éven keresztül médiapartnerként támogatunk abban, hogy minél szélesebb körben ismertek legyenek. Idén a Delta Produkció Darázs című, a bullying témakörét körüljáró előadása mellett a Minden negyedik című darabot támogatjuk.

A Minden negyedik előadást ide kattintva tudod támogatni.

Fejléckép: A Minden negyedik című produkció jelenete (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / Manna Produkció)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Szerb győzelem, magyar második hely a Bartók Világversenyen

A 24 éves Veljko Nenadić kapta az első díjat a 2022-ben komponistáknak meghirdetett megmérettetés gálaestjén, műve szerepel majd a jövő évi, hegedűsöknek szóló forduló választható darabjai között is. A második díjat Thomas Kornél kapta.
Vizuál

Ifjúsági nagydíjat nyert Tallinnban Szakonyi Noémi Veronika filmje

A nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel a Hat hét című film, amely a tallinni zsűri indoklása szerint sikeresen megtalálta a fiatalság hangját, a rendező munkája pedig elképesztően empatikus. További két magyar alkotást is méltattak a rangos Észak-Európai seregszemlén.
Plusz

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance Oscar-díjas énekes-dalszerzője

63 éves korában elhunyt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője – számolt be róla a BBC News.Az amerikai színésznő és énekesnő az 1980-ban bemutatott Fame című film főcímdalával is sikert aratott, de sokan ismerték meg a Flashdance című produkció dalszerző-énekeseként is.
Vizuál

„Mindig rólunk van szó” – Hegedűs D. Géza a Néprajzi Múzeum kiállításáról

Európa egyik legkorszerűbb múzeumépülete, az idén felavatott Néprajzi Múzeum első, időszaki kiállítása a Megérkeztünk című tárlat. A legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig Hegedűs D. Géza színművész „kalauzolja” a látogatókat audio idegenvezetés formájában.
Klasszikus

Andrés Orozco-Estrada lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is felcsendül a Budapesti Fesztiválzenekar és a kolumbiai sztárkarmester, Andrés Orozco-Estrada decemberi koncertjein.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Bíró Kriszta, Módri Györgyi, Ilyés Róbert és Végh Péter kapja idén az Aase-díjat

A legjobb színpadi epizodistáknak járó elismerést még Gobbi Hilda alapította 1987-ben. A díjakat, más kitüntetésekkel együtt, december 12-én adják át az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben.
Színház ajánló

Az öröm útját járhatjuk be a székesfehérvári színház adventi kiállításán

Via Lucis – A feltámadás, az öröm és a világosság útja címmel nyílt meg Párkányi Raab Péter és Sárba Katalin fotográfus fotókiállítása advent első vasárnapján a Vörösmarty Színházban. Az eseményen az aulában lévő adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására is sor került, majd megkezdődött a X. Újszövetség Maraton.
Színház hír

Megszűnik a Színház folyóirat nyomtatott kiadása

Az 55. évfolyamában járó folyóirat nyomtatott kiadása a szerkesztőség kezdeményezésére és a Színház Alapítvány kuratóriumának jóváhagyásával a 2022. decemberi számmal megszűnik, hamarosan megújult online felülettel jelentkeznek.
Színház ajánló

Egy ízig-vérig családtörténet a József Attila Színházban

Milyen egy jó családregény? Érzelmes és szórakoztató. Szabó Magda drámája pont ilyen. Az utóbbi tíz év talán legnagyobb szabású prózai előadása december 10-én érkezik a József Attila Színház színpadára, Molnár Zsuzsanna és Nemcsák Károly főszereplésével.
Színház hír

Hangot adni a néma fájdalomnak – Gyűjtést szerveznek a Minden negyedik című előadás támogatására

A befolyt összegből a Manna Produkció perinatális gyászról szóló előadását filmre rögzítenék, hogy az előadás minél több emberhez eljuthasson. A felajánlásokat az adjukossze.hu oldalon várják.