Színház

Hárman pályáznak az egri színház igazgatói posztjára

2011.01.11. 18:44
Ajánlom
Hárman jelentkeztek az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatra. A jelenlegi igazgató, Csizmadia Tibor nem adott be pályázatot.

Kovács Csaba, a fideszes irányítású Heves Megyei Önkormányzat aljegyzője nem erősítette meg, de nem is cáfolta az MTI azon értesülését, hogy az igazgatói tisztségre Blaskó Balázs, a teátrum színművésze, Barta Dóra, a színház tánctagozatának vezetője és Szíki Károly színművész pályázik. Csizmadia Tibor, aki 2001 óta igazgatta a teátrumot, nem adta be pályázatát.

A pályázatokat január 17-én egy szakmai bizottság értékeli, ezt követően az egri, majd a Heves Megyei Önkormányzat kulturális bizottsága hallgatja meg a jelentkezőket. A közgyűlés január 28-án dönt a direktor személyéről, akit február 1-jei hatállyal neveznek ki, ám csak augusztus 1-jén kezdi meg a munkát.

Szíki Károly vezéralakja volt annak a demonstráció-sorozatnak, amelynek keretében civil szervezetek tiltakoztak a korábban szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés azon terve ellen, hogy magánműködtetésbe adja az egri kórházat. Maga Szíki Károly volt az, aki a döntés meghozatalakor egy kismalacot engedett szabadjára a közgyűlésnek otthont adó teremben, azt szimbolizálva, hogy "disznó döntés született".

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.