Színház

Határokon átívelő szerelem a SzínházTV-n

2021.02.01. 12:40
Ajánlom
Leonyid Zorin lírai darabjával folytatódik a SzínházTV közvetítés-sorozata. A Varsói melódia két fiatal szerelmének történetét dolgozza fel, akiket a politika sodort egymás mellé, és a politika választ el végül.

Helga egy jobb élet reményében a II. világháborúban elpusztult Varsóból Moszkvába menekül. Énekesnőnek tanul, és rendszeresen látogatja a moszkvai koncerttermeket. Így ismerkedik meg a borásznak készülő Viktorral.

Szerelmüket azonban beárnyékolja a háború utáni politikai helyzet, egy törvény pedig – amely tiltja a különböző nációk közötti házasságot – végképp elvágja előlük a boldog jövő ígéretét.

Az egymástól elszakadó fiatalok új életet kezdenek, karriert építenek, és úgy tűnik, hogy mindketten túlléptek a múlton. Egy évtized múlva azonban egy véletlen folytán újból találkoznak, és lehetőséget kapnak arra, hogy tisztázzák a múltat.

A Varsói melódia Tompos Kátya és Adorjáni Bálint előadásában megkapta a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon a legjobb kamara-előadás díját, Tompos Kátyát pedig a legjobb női főszereplőnek választották.

A Varsói melódia előadása február-én (csütörtökön) látható a SzínházTV oldalán, de visszatér két korábbi előadás is: a Second Life avagy Kétéletem február 5-től (péntek), az Egy őrült naplója február 6-tól (szombat) érhető el. Aki pedig lemaradna, a stream után 24 órán keresztül visszanézheti egy alkalommal.

Fejléckép: Tompos Kátya és Adorjáni Bálint a Varsói melódiában (forrás: jegy.hu)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Vizuál

KÉP-regény: Sztalker Óbudán

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal azt eleveníti fel, amikor 1992-ben úgy döntött, besurran az Óbudai hajógyár területére, és megörökíti a csendben rothadozó épületeket. 
Klasszikus

Duplalemezzel ünnepli fennállása hatvanadik évét a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Az együttes új dupla albumán közönségkedvenc felvételek is helyet kaptak. A jubileum alkalmából jelent meg Egy viharos nap című zenés mesekönyvük is. 
Vizuál

Varázslatos bábanimáció érkezik a mozikba karácsonykor

A cseh-szlovák-magyar koprodukcióban készült Tomi, Polli és a varázsfény című bábanimáció olyan örökzöldekhez hasonlítható, mint a Mirr-Murr, a kandúr vagy a Misi Mókus kalandjai. Cikkünkben elérhető a film első hivatalos előzetese. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Evangéliumi történetek felolvasásával emlékeztek Jézus életére

A székesfehérvári Vörösmarty Színház hagyományos Újszövetség Maratonján negyven helyi lakos olvasott fel evangéliumi szövegrészeket advent első vasárnapján.
Színház hír

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Színház ajánló

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
Színház ajánló

Tabutémákat is feszeget a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadása

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék hajú lányt. Az előadás után a közönség fiatal tagjai színházpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.
Színház hír

Vidnyánszky Attila maradt a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság.