Színház

Herczeg Adrienn és Urbán Tibor távozott a pécsi színháztól

2010.10.14. 11:00
Ajánlom
A két színész váratlanul mondott föl, a holnap esti bemutatón már más játssza a szerepeiket.

A házaspár hirtelen távozásának körülményeiről nem kívánt nyilatkozni Simon István, a teátrum igazgatási igazgatója. A Pécsi Nemzeti e heti bemutatójában, Az arany ára című darabban is játszott volna a két színész, ám a csütörtöki főpróbán már Kovács Mimi és Götz Attila látható helyettük, s az eredeti elképzelésekkel szemben nem lesz nyilvános az előadás; a pénteki bemutatót azonban megtartják.

Balikó Tamás, a színház vezetője elmondta: október 12-én, kedden reggel mondott fel Herczeg Adrienn és Urbán Tibor, amit ő elfogadott, így közös megegyezéssel váltak el egymástól. A távozás okairól nem kívánt többet mondani. "Váratlanul ért minket távozásuk, megfeszítve dolgozunk azon, hogy ne maradjanak el előadások" - hangsúlyozta Balikó. A két színész többek között a múlt héten bemutatott Gettóban, a műsoron lévő Anconai szerelmesekben és a Pletykákban játszik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház

Most már ilyen is van: férfi spicc-cipő

A nemi egyenlőség kérdése a balettet is utolérte: egyre több férfi vágyik új magasságokba, néhányan már spicc-re is felmerészkednek.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.
Színház videó

Mi ezen a sírnivaló? – Platonov a Kamrában (VIDEÓ)

Javában tartanak a Katona József Színház új Csehov-bemutatójának a próbái Székely Kriszta rendezésében. Bepillanthattunk a munkába.