Színház

Hét bemutatóval és új társulati tagokkal készül a jövő évadra a Thália Színház

2024.04.24. 10:30
Ajánlom
Cselvetés, szerelmi bohózat, maffia, ősbemutató, visszatérő sikerdarab – ezek a Thália Színház 2024/25-ös évadának repertoárjában szereplő friss premierek hívószavai. A teátrum a következő szezonnak a Visszatérések évada címet adta, ugyanis számos kedvelt színész, szerző, rendező és történet is újra feltűnik a színház kötelékében.

Nagy Viktor, a Thália Színház művészeti vezetője az április 22-én megtartott sajtóeseményen bejelentette a Thália Színház 2024/25-ös évadának bemutatóit, valamint a társulat visszatérő és új tagjait is köszöntötték. A következő évad a Visszatérések évada címet kapta, ugyanis a színház két szeretett művésze, Szabó Erika, valamint Tóth Eszter is visszatér a társulat kötelékébe, több új bemutatóban is találkozhat velük a közönség.

Új tagokkal is bővül a társulat. Az idei szerződtetési tárgyalások alkalmával a színház vezetősége szerződést ajánlott Sóvári-Fehér Annának, aki eddig egyetemi hallgatóként erősítette a társulatot. A színésznő nem ismeretlen a Thália Színház nézői számára, legutóbbi munkája a Nyakamon a nászmenet című, friss bemutató női főszerepe volt Jaskó Bálint oldalán.

437544925_805666681593083_7520010012811627797_n-095642.jpg

Jaskó Bálint és Sóvári-Fehér Anna a Nyakamon a nászmenet című előadásban (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / Thália Színház)

Ugyancsak új tagként csatlakozik a színházhoz Katona Péter Dániel, aki a következő évadban két új előadásban is látható lesz, az egyikben főszerepet tölt majd be.

A Thália Színház 2024/25-ös bemutatói

NAGYSZÍNPAD

Október 12-én a színház főrendezője, Kelemen József rendezésében érkezik Georges Feydeau A Hülyéje című, több színen játszódó, fergeteges szerelmi bohózata, amely egy megcsalás körüli eseményeket járja körbe. Főbb szerepekben: Katona Péter Dániel, Hevesi László, Czakó Julianna, Jámbor Nándor, Jaskó Bálint, Vida Péter, Mórocz Adrienn, Kövesi Csenge, Udvarias Anna, Szabó Erika, Hunyadkürti István.

December 7-én debütál Bernard Slade Romantikus Komédia című vígjátéka, amely Szervét Tibor rendezésében kerül bemutatásra. Főbb szerepekben: Zayzon Zsolt, Sóvári-Fehér Anna, Mózes András, Udvarias Anna, Gubás Gabi, Tóth Eszter.

2025. február 22-én egy közkedvelt darabot mutatnak be Tasnádi Csaba rendezésében: Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatát. Főbb szerepekben: Görög László, Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Szabó Erika, Udvarias Anna, Szervét Tibor.

434043419_794811829345235_4476514813904965379_n-095642.jpg

A Budapesti Színházak Éjszakájához kapcsolódóan tartott esemény a Thália Színházban (Fotó/Forrás: Kállai-Tóth Anett / Thália Színház)

TÉLIKERT

Szeptember 27-én egy ősbemutatót tartanak, A Madám Bizsu című, képzeletbeli dokumentumjáték az Arizona mulató századeleji világába repíti a nézőket Molnár Piroska címszereplésével. Az előadást írta és rendezi Göttinger Pál, a további szerepekben Mórocz Adrienn, Hevesi László és Bordás Barbara m.v. látható.

November 22-én a Nézőművészeti Kft.-vel közös koprodukcióként érkezik Örkény István Tóték című remekműve, amelynek majd hatvan évvel ezelőtt a Thália Színházban volt az ősbemutatója. A Kovács Lehel rendezésében, Mucsi Zoltán főszereplésével készülő előadásban színpadra lép továbbá Csarnóy Zsuzsanna, Kovács Krisztián, Kövesi Csenge és Tamási Zoltán.

2025. február 14-én magyarországi ősbemutató érkezik a Télikertbe: Zayzon Zsolt rendezésében készül George F. Walker Bűnözőzsenik című, csavaros vígjátéka, amely a maffia világába vezeti be a közönséget. Főbb szerepekben: Bede-Fazekas Szabolcs, Katona Péter Dániel, Csarnóy Zsuzsanna, Domokos László, Kövesi Csenge.

2025. április 25-én, az évad utolsó premierje Friedrich Dürrenmatt A csendestárs című darabja lesz Szikszai Rémusz rendezésében, amely egy sötét világot mutat majd be. Főbb szerepekben: Görög László, Jaskó Bálint, Bede-Fazekas Szabolcs, Czakó Julianna, Tamási Zoltán, Jámbor Nándor, Mózes András.

Fejléckép: Szabó Erika, Katona Péter Dániel, Sóvári-Fehér Anna és Tóth Eszter (fotó/forrás: Kállai-Tóth Anett / Thália Színház)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Faültetéssel ünnepelte pályafutásának ötvenedik évfordulóját Kobayashi Ken-Ichiro

Egy japán cseresznyefát ültetett el a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében nemzetközi karrierje ötvenedik évfordulója alkalmából a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro.
Vizuál

Miért kellett saját példaképe elől az asztal alá rejtőznie Lars von Triernek?

Soha ne találkozz a hőseiddel, tartja a régi mondás. Úgy látszik, van, aki komolyan is gondolja ezt: a dán filmművészet egyik legnagyobb alakja ugyanis szó szerint elbújt, hogy elkerülje a találkozást – az amerikai filmművészet szintén egyik legnagyobb alakjával.
Jazz/World

Ha uralod a csöndet, a tiéd lehet – beszélgetés João Camarero brazil gitárművésszel

João Camarero rendkívül kellemes beszélgetőpartner és hihetetlenül kifinomult játékú előadóművész, akiből a világ legtermészetesebb módján árad a zene. A brazil gitárművésszel a budapesti fellépését megelőző napon beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Chaplin és Einstein barátságának történetéről szól a Rózsavölgyi Szalon augusztusban érkező bemutatója

Megtartották a Rózsavölgyi Szalon soron következő bemutatója, az Albert és Charlie olvasópróbáját Ujj Mészáros Károly rendező vezetésével. Az augusztusi bemutatóban színpadra lép Epres Attila, Pál András és Nagy Dóra.
Színház hír

Komédia, horror és romantikus musical is helyet kapott a Karinthy Színház új évadában

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztivállal, az első Karinthy New Wave Festivallal júniusban, az új évadban pedig több bemutatóval várja a közönséget a Karinthy Színház.
Színház ajánló

Milyen hatással van hat ember életére egy váratlan terhesség? – új bemutató a 6SZÍN-ben

Csákvári Krisztián írta és rendezte a 6SZÍN legújabb bemutatóját, amely egy váratlan terhesség körül forog. A Kontraszt című előadás története egy fiatal felnőtt férfi útkereséséről szól a modern világ talajvesztett zűrzavarában.
Színház interjú

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Színház interjú

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.