Színház

Idén is indul dramaturg szak Marosvásárhelyen

2011.07.07. 09:30
Ajánlom
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen teatrológia/színháztudományi szak néven ismert képzés céljai gyakorlatiak és elméletiek.

A szakon nemcsak gyakorló dramaturgokat, hanem színházi kritikusokat, művészeti és irodalmi titkárokat, szakmai referenseket, színháztudományi szakembereket képeznek ebben az oktatási formában. A diákok ennek megfelelően a szakismereteken kívül a kommunikációs és médiaismereteket is szereznek, sok gyakorlattal egybekötve. A felvételire 2011. július 20-23. közötti időszakban kerül sor.

A színház- és zeneművészeti karokon szín-, báb- és mozgásművészet, teatrológia, rendezés, továbbá audiovizuális kommunikáció-multimédia és zenetanár szakokat oktató Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem több jól felszerelt épületben fejti ki tevékenységét, saját kollégiummal, színház- és bábszínházépülettel rendelkezik. A képzésrendszer a bolognai folyamatra épülő, azaz alap- és mesterképzést is magában foglal, és az egyetemen doktori iskola is működik.

A város Budapestről repülővel, vonattal és autóbusszal egyaránt megközelíthető. Marosvásárhely több egyetem otthona, kulturális élete gazdag: színházak, bábszínház, filharmónia, hivatásos néptáncegyüttes működik, itt rendezik meg évente a Félsziget Fesztivált és az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált is.

A szakra vonatkozó  információk a www.szini.ro honlapon a Felvételi menüpont Teatrológia/Színháztudományi szaknál találhatók meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Színház

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.
Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Már lehet jegyet venni az idei Színházak Éjszakájára

Egyetlen éjszaka alatt akár 34 budapesti színházba is ellátogathatnak a legkitartóbb színházrajongók szeptember 21-én, a nyolcadik Színházak Éjszakáján. Budapest egyik kötelező kulturális programjára online már megválthatók a kedvezményes jegyek.
Színház hír

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Színház hír

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.
Színház ajánló

Idén nyáron is Siófokra költözik a Játékszín

Tavaly debütált a budapesti Játékszín előadássorozata a siófoki Színparton. Idén július 6-tól hat szombat estén ismét várják a déli part legnagyobb szabadtéri játszóhelyének közönségét.
Színház ajánló

Shakespeare rafinált történetét próbálják Kaszásdűlőn

A lehetetlen és a valószínűtlen válik valósággá a Tévedések vígjátékában, amelyet Dicső Dániel rendezésében láthat a közönség július 6-án a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti téren.