Színház

Idő van - POSzT 8. nap

2010.06.12. 16:17
Ajánlom
Selmeczi György zenés élettörténete és három pályakezdő színész előadása. Komolyan kéne venni.

Selmeczi György azt mondta, szomorú esténk lesz. Tévedett, nagyon jól szórakoztunk. Elmesélte színházi pályafutását, dalokkal, sanzonokkal kísérve. Sztorizott, végtelen természetes humorral. Harag Györgytől Miskolcon és Kaposváron át eljutottunk a jelenig. Mesélt a zenéi születéséről, a lehetetlennek tűnő feladatok megoldásáról (egy énekelni nem tudó színésznek például első felvonás finálét kellett írnia, ütőset, erre ő egy hangra írta meg az egészet, de fölétette a Marseilles dallamát), barátságokról, alkoholos estékről, fontos emberekről, csalódásokról, az alkotásról. Vendégnek hívta Igó Évát, akivel harminc éve dolgoznak együtt rendszeresen.

Este a Pinceszínház előadása érkezett a Horvát Színház apró színpadára. A Mr. Pöpec érettségiző fiatalokról szól, az élet kezdetének nehézségeiről, az életre szóló barátság és az első szerelem közti választásról, féltékenységről, célokról és vágyakról. Barabás Richárd, Juhász Lujza és Mohai Tamás most végzősök a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Gálffi László osztályában. Figyeli kell rájuk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Felszabadító érzés, ha meg tudod nevettetni a nézőt” – Interjú Kovalik Ágnessel

Komoly lénye egy melegszívű, humoros, életvidám nőt takar. Minden szerepben sugárzik róla a finomság. Kovalik Ágnessel, a József Attila Színház színművésznőjével beszélgettünk.
Színház gyász

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Színház nekrológ

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház hír

A fenntartható jövőért kampányolnak a színházak

Immár 16 színház csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projektjéhez, melynek célja, hogy öko-tudatos színházi társulások jöjjenek létre.
Színház pályázat

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.