Színház

Így búcsúztak tisztelői Babicsek Bernáttól – VIDEÓ

2022.02.08. 14:20
Ajánlom
A tragikus körülmények között elhunyt zenész-színésztől a Turay Ida Színházban, egy emlékesten vettek búcsút kollégái, barátai, tisztelői február 6-án.

Az eseményen olyan neves művészek tették tiszteletüket, mint Détár Enikő, Fehér Adrienn, Keresztes Ildikó, Pokorny Lia vagy Szulák Andrea, akik mind egy-egy Bernáthoz kötődő dallal álltak színpadra, de fellépett a Paddy and the Rats is.

A nézőtéren elsősorban családtagok és közeli solymári ismerősök foglaltak helyet, a szervezők csak azután nyitották meg a jegyértékesítési felületet a nagyközönség előtt, hogy a minden érintettet értesítettek – tudatta a Turay Ida színház, hozzátéve, hogy bár nagy volt az érdeklődés a koncert iránt, nem fogják megismételni.

Az emlékestre többen egy szál virággal, illetve gyertyával érkeztek, így búcsúzva Babicsek Bernáttól.

„Ez az est emlékeztet arra, hogy azért vagyunk a világon, hogy érezzünk és néha a legfájdalmasabb sebek felpiszkálása adja meg azt a felszabadító erőt, amitől egyszerre kinyílik a szívünk és itt, ennyi ember együttléte segít elfogadni az elfogadhatatlant”

– mondta Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház alapító igazgatója.

Az est bevételéből a színház díjat alapít, melyet minden évben egy 41 év alatti, tehetséges művész vehet majd át.

Összefoglaló az emlékestről:

 

Fejléckép: Babicsek Bernát emlékfal a Turay Ida Színháznál (forrás: Paddy And The Rats / Facebook)

Elhunyt Babicsek Bernát

Kapcsolódó

Elhunyt Babicsek Bernát

A fiatal előadóművészt, aki színészként és harmonikaművészként is ismert volt, január 1-jén, tragikus körülmények között érte a halál.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Klasszikus

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.
Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Könyv

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi elismeréseit

2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.
Klasszikus

Elhunyt Cser László hegedűművész

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagjától Gál-Tamási Mária hegedűművész búcsúzott a zenekar közösségi oldalán, és megható sorokkal idézte fel mindazt a támogatást, amit az együttes a muzsikustól kapott.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kiss Mari visszatér Szombathelyre

Kihirdette jubileumi, 15. évadának új előadásait a szombathelyi Weöres Sándor Színház: 10 bemutatót tartanak a következő szezonban. Új tagokkal is bővül a társulat: Mari Dorottya és Domonkos Zsolt mellett újra az alkotógárdát erősíti majd a teátrum egyik alapítótagja, Kiss Mari.
Színház ajánló

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bábfesztivált Békéscsabán

Öt nap alatt tizennyolc társulat húsz előadása mutatkozik be június 22. és 26. között a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.
Színház magazin

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Színház hír

Klasszikusok új köntösben – hat bemutatót tart a jövő évadban a József Attila Színház

A következő szezon műsorán a drámák és a vígjátékok mellett a zenés színház kedvelői számára is kínál újdonságokat a József Attila Színház, a Made in Hungáriából ízelítőt is kaphattak a sajtó képviselői.
Színház hír

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.