Színház

Így búcsúztak tisztelői Babicsek Bernáttól – VIDEÓ

2022.02.08. 14:20
Ajánlom
A tragikus körülmények között elhunyt zenész-színésztől a Turay Ida Színházban, egy emlékesten vettek búcsút kollégái, barátai, tisztelői február 6-án.

Az eseményen olyan neves művészek tették tiszteletüket, mint Détár Enikő, Fehér Adrienn, Keresztes Ildikó, Pokorny Lia vagy Szulák Andrea, akik mind egy-egy Bernáthoz kötődő dallal álltak színpadra, de fellépett a Paddy and the Rats is.

A nézőtéren elsősorban családtagok és közeli solymári ismerősök foglaltak helyet, a szervezők csak azután nyitották meg a jegyértékesítési felületet a nagyközönség előtt, hogy a minden érintettet értesítettek – tudatta a Turay Ida színház, hozzátéve, hogy bár nagy volt az érdeklődés a koncert iránt, nem fogják megismételni.

Az emlékestre többen egy szál virággal, illetve gyertyával érkeztek, így búcsúzva Babicsek Bernáttól.

„Ez az est emlékeztet arra, hogy azért vagyunk a világon, hogy érezzünk és néha a legfájdalmasabb sebek felpiszkálása adja meg azt a felszabadító erőt, amitől egyszerre kinyílik a szívünk és itt, ennyi ember együttléte segít elfogadni az elfogadhatatlant”

– mondta Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház alapító igazgatója.

Az est bevételéből a színház díjat alapít, melyet minden évben egy 41 év alatti, tehetséges művész vehet majd át.

Összefoglaló az emlékestről:

 

Fejléckép: Babicsek Bernát emlékfal a Turay Ida Színháznál (forrás: Paddy And The Rats / Facebook)

Elhunyt Babicsek Bernát

Kapcsolódó

Elhunyt Babicsek Bernát

A fiatal előadóművészt, aki színészként és harmonikaművészként is ismert volt, január 1-jén, tragikus körülmények között érte a halál.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze

A Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én, adta hírül a Szinház Online.
Vizuál

Öt Donald Sutherland-film, amit látni kell

Filozofikus sci-fi, háborús szatíra, feszült kémjátszma vagy éppen sokkoló erejű horrordráma: Donald Sutherland számtalan műfajban bizonyította rendkívüli tehetségét. Kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a kanadai színészlegendára.
Zenés színház

„Brünnhilde szerepe olyan, mintha maratont futnánk” – villáminterjú Iréne Theorinnal

A kiváló svéd szoprán a Budapesti Wagner-napok rendszeresen visszatérő vendége, akit a magyar közönség különösen érzékeny, lelki finomságokra kihegyezett szerepformálása miatt zárt a szívébe. Iréne Theorin egy nappal színpadra lépése előtt válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Ifjú versenygyőztesek hangversenye a Pesti Vigadóban

Június 25-én este a Szent István Filharmonikusok fiatal tehetségei mutatkozhatnak be a Pesti Vigadóban. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Vizuál

Wim Wenders-filmhetet tartanak az Art+ Cinemában

Június 28. és július 2. között a német rendező 1984 és 2000 közötti filmográfiájából öt alkotást lehet majd elcsípni mozivásznon szinkronnal, majd ezek után legfrissebb alkotását, immár felirattal.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

„Arról a pánikról szerettem volna beszélni, amit ma a felnövés jelent” – interjú Kovács D. Dániellel

Az [ESCAPE] – A Donkihóte-projekt című előadás július 5-én debütál a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ősztől pedig az Örkény Színház repertoárján lesz látható. A színdarab rendezőjévelegyebek közt a világot jobbá tenni akaró hősökről és a videójátékok stigmatizáltságáról is beszélgettünk.
Színház hír

Bocsárdi László nyerte a legjobb rendező díját az Országos Színházi Találkozón

A kaposvári Csiky Gergely Színházban megrendezett seregszemlén mások mellett Zsigmond Emőke, Karácsony Gergely, if. Vidnyánszky Attila és Tokai Andrea is elismerést vehetett át.
Színház ajánló

Életútinterjúk alapján készül a MáSzínház női sorsokat bemutató előadása

A KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” című produkcióban három generáció tesz fel magának kérdéseket identitással, hozott mintákkal, önazonossággal és szabadsággal kapcsolatban.
Színház ajánló

Mit áldozunk fel jól megszokott kényelmünkért? – beszélgetés a Csónak című előadás alkotóival

Presznyakov Oleg & Vlagyimir Csónak, avagy előttünk az özönvíz című kortárs drámája a modern társadalom látleletét is adja. Az előadás rendezőjével, Bocsárdi Lászlóval, valamint két szereplővel, a főszerepben látható László Csabával és a volt feleségét alakító Berekméri Katalinnal beszélgettünk.
Színház interjú

Tompagábor Kornél: „Végtelenül élvezem a színész szabadságát”

Tompa Gáborral, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatójával, aki Tompagábor Kornél néven rendez, többek között az idei kínálatról, a „tompagáborság” mibenlétéről, a nyári esték varázsáról, üveggolyókról, rendezői koncepcióról és a Kvártélyház titkairól beszélgettünk.