Színház

Indul a Pécsi Nemzeti Színház évada

2011.08.22. 14:45
Ajánlom
A felújított Nemzeti Színház keddtől tárt kapukkal várja a színházlátogató közönséget Pécsett!

Augusztus 23-án 11 órakor a Pécsi Ércbányász Fúvószenekar dallamaira kitárulnak a felújított színház kapui.

Az idei év nyarán az épület ismét felújításra került. A munkálatok magukba foglalták az erkély megerősítését, kicserélték a teljesen elkorrodált tartókonzolokat, visszahelyezték és részben újragyártatták az erkély díszítőelemeit. Az erkélyt szigetelték és újrabetonozták, a kupolát is felületkezelték, kicserélték a bádogozást és megújult a teljes homlokzat.

A pécsi vállalkozók jóvoltából belül is megújult az épület. Nemcsak az impozáns előcsarnok került felújításra, hanem az összes  közönségforgalmi helyiség. Ragyognak a frissen festett falak a büfében, csillognak az aranyozott stukkók mindenütt, a páholyok ismét régi fényükben pompáznak.

Az évadnyitó napján 11 és 12 óra között lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy körbejárják a felújított épületet, és miközben a látogatók a térzenét hallgatják és a színházban gyönyörködnek, szomjukat is csillapíthatják 'egy pikoló világossal', a Pécsi Sörfőzde jóvoltából. Pontban 11 órakor megkezdődik a bérletek árusítása is. A bérletrendszer átszerkesztésre került: megtartva a jól működő, bevált elemeket, új lehetőségekkel gazdagították a kínálatot, hogy mindenkinek jobban megérje.

Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Csizi Péter és Nagy Csaba alpolgármesterek, Dr. Hoppál Péter az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, valamint Dr. Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között, a 12 órakor kezdődő évadnyitón veszik át a már megvásárolt Premier bérletüket a Pécsi Nemzeti Színház 2011/2012-es évadára.

A program részeként augusztus 23-án 17 órakor a nemrég elhunyt N. Szabó Sándor tiszteletére a Szobaszínházat N. Szabó Sándor Teremnek keresztelik át.

Az évadnyitó nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak a karzatra.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.
Színház fesztivál

Csak érzed, hogy jó, és itt a helyed – Megérkezett az idei Katlan-himnusz

Immár tizenegyedik alkalommal rúghatjuk le a cipőnket és adhatjuk át magunkat a változatos, emberarcú és nyitott Ördögkatlan Fesztiválnak július 31. és augusztus 4. között.