Színház

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

2021.02.23. 16:40
Ajánlom
A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.

A beérkezett pályamunkák közül Deres Péter dramaturg választotta ki a most bemutatásra kerülő jeleneteket, az estek házigazdájaként pedig Bede-Fazekas Annát köszönthetik a nézők. Az alkotások között külön versenyt is hirdetnek, a közönség döntheti el, hogy ki állhat fel a virtuális dobogó legfelső fokára. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

A közvetítések a premier napjától egészen a szavazás lezárultáig elérhetőek lesznek:

2021.02.23. 19:00 Almássy Bettina: Kesztyűs kézzel (Szereplők: Soltész Bözse, Réthy Zsazsa, Tóth János Gergely, Hábermann Lívia, Szatmári Attila. Rendező: Szatmári György)

2021.02.26. 19:00 Tallér József: Történet arról, hogy Nomád Csongor Zagyvarékason járt, és ez keresztülhúzta házassági terveit, hogy másról már ne is beszéljünk (Szereplők: Horváth Anna, Péteri Lilla, Lőrincz Nikol, Kocsis Gábor. Rendező: Keresztény Tamás)

2021.03.02. 19:00 Varga-Bíró Tamás: Csendesen múló idő (Szereplők: Dániel Vali, Kocsis Gábor, Kovács Panka és Kisari Zalán, felvételről Gémes Antos. Rendező: Szatmári György)

2021.03.05. 19:00 Majoros Sándor: Régimódi vásárlás (Szereplők: Tahi József, Tóth Éva, Pavletits Béla, Szurcsik Ádám. Rendező: Fillár István)

2021.03.09. 19:00 Varga Péter Iván: Két lét (Szereplők: Barsi Márton, Kisari Zalán, Kovács Zsuzsanna, Urbán Richárd. Rendező: Gémes Antos)

2021.03.11. 19:00 Rutkai András: Érettségi találkozó (Szereplők: Bede-Fazekas Anna, Bede-Fazekas Szabolcs, Szűcs Sándor, Tóth János Gergely. Rendező: Keresztény Tamás)

2021.03.13. 19:00 Erdődy Adrienn: Oh my God(s)! (Szereplők: Gémes Antos, Barsi Márton, Szűcs Sándor, Szatmári Attila. Rendező: Fillár István)

A legjobb előadásra március 14. és 30. között lehet szavazni a Pesti Magyar Színház Facebook-oldalán, az eredményhirdetésre március 31-én 19 órakor kerül sor.

Fejléckép: Urbán Richárd és Barsi Márton a Két lét próbáján (fotó: Juhász Éva / Pesti Magyar Színház)

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Kapcsolódó

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

95. életévében elhunyt Párkai István kóruskarnagy

A Kossuth- és Liszt-díjas kóruskarnagy, a nemzet művésze, a Zeneakadémia karmester és karvezető tanszékének egykori tanszékvezető tanára 1963-ban alapította meg a Liszt Ferenc Kamarakórust, amelynek harminc évig vezető karnagya volt.
Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Vizuál

Petőfi 200 – Vetítéssorozat indul a Toldi Moziban

Március 23. és június 8. között klasszikus filmek és szakértői beszélgetések segítségével idézhetjük meg a kétszáz éve született költő alakját, emlékezetét.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Egri Márta és Péter Kata szerepelnek a Gólem Színház új bemutatójában

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: egy nő találkozik a kómában fekvő anyjával. De vajon tényleg találkoznak?
Színház ajánló

Egy punkoperával indítja a tavaszt a Független Színház

A roma és nem roma színházi alkotókból álló társulat Rothadó madarak címmel Balogh Rodrigó valós történet alapján született darabját állítja színpadra. Az előadás bemutatója március 25-én lesz a társulat új színházi helyszínén, a FüSziben.
Színház ajánló

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Színház ajánló

Színes nemzetközi programmal ünnepli fennállásának 200. évfordulóját a Miskolci Nemzeti Színház

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, ugyanis a város több kulturális intézménye is idén jubilál: a Csodamalom Bábszínház 30, a Miskolci Szimfonikus Zenekar 60, a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200 éves.
Színház interjú

„A színésznők miatt lettem színész” – beszélgetés Epres Attilával új bemutatója, a Szívhang kapcsán

Epres Attila első alkalommal lép fel a Rózsavölgyi Szalonban. Az évtizedeken át az egyik legtöbbet foglalkoztatott színésztől megtudtuk, miért örül a beugrásoknak, mi a különbség számára munka és játék között és mit szeret a szumóban.