Színház

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

2021.02.23. 16:40
Ajánlom
A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.

A beérkezett pályamunkák közül Deres Péter dramaturg választotta ki a most bemutatásra kerülő jeleneteket, az estek házigazdájaként pedig Bede-Fazekas Annát köszönthetik a nézők. Az alkotások között külön versenyt is hirdetnek, a közönség döntheti el, hogy ki állhat fel a virtuális dobogó legfelső fokára. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

A közvetítések a premier napjától egészen a szavazás lezárultáig elérhetőek lesznek:

2021.02.23. 19:00 Almássy Bettina: Kesztyűs kézzel (Szereplők: Soltész Bözse, Réthy Zsazsa, Tóth János Gergely, Hábermann Lívia, Szatmári Attila. Rendező: Szatmári György)

2021.02.26. 19:00 Tallér József: Történet arról, hogy Nomád Csongor Zagyvarékason járt, és ez keresztülhúzta házassági terveit, hogy másról már ne is beszéljünk (Szereplők: Horváth Anna, Péteri Lilla, Lőrincz Nikol, Kocsis Gábor. Rendező: Keresztény Tamás)

2021.03.02. 19:00 Varga-Bíró Tamás: Csendesen múló idő (Szereplők: Dániel Vali, Kocsis Gábor, Kovács Panka és Kisari Zalán, felvételről Gémes Antos. Rendező: Szatmári György)

2021.03.05. 19:00 Majoros Sándor: Régimódi vásárlás (Szereplők: Tahi József, Tóth Éva, Pavletits Béla, Szurcsik Ádám. Rendező: Fillár István)

2021.03.09. 19:00 Varga Péter Iván: Két lét (Szereplők: Barsi Márton, Kisari Zalán, Kovács Zsuzsanna, Urbán Richárd. Rendező: Gémes Antos)

2021.03.11. 19:00 Rutkai András: Érettségi találkozó (Szereplők: Bede-Fazekas Anna, Bede-Fazekas Szabolcs, Szűcs Sándor, Tóth János Gergely. Rendező: Keresztény Tamás)

2021.03.13. 19:00 Erdődy Adrienn: Oh my God(s)! (Szereplők: Gémes Antos, Barsi Márton, Szűcs Sándor, Szatmári Attila. Rendező: Fillár István)

A legjobb előadásra március 14. és 30. között lehet szavazni a Pesti Magyar Színház Facebook-oldalán, az eredményhirdetésre március 31-én 19 órakor kerül sor.

Fejléckép: Urbán Richárd és Barsi Márton a Két lét próbáján (fotó: Juhász Éva / Pesti Magyar Színház)

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Kapcsolódó

Jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Nagy neveket rendez Török Ferenc a Vígszínházban

A Bella Figura című darabot mutatja be online a Vígszínház Török Ferenc rendezésében. A 21. századi párkapcsolatokról és emberi viszonyokról szóló előadás premierjét február 27-én, szombaton láthatja a közönség.
Színház

Újabb 26 oktató mondott fel az SZFE-n az őszi félév végén

A Színház- és Filmművészeti Egyetem további 26 oktatója mondott fel, Vidnyánszky Attila pedig interjút adott, és sikertelen liberális támadásról és fájó kijózanodásról beszélt, és állította, hogy többen jelentkeztek az egyetemre, mint tavaly.
Zenés színház

Először neveztek ki női zeneigazgatót Szentpétervár történelmi színházában

A szentpétervári Mihajlovszkij Színház zeneigazgatója lett Alevtina Ioffe, aki több rangos német színházban is bemutatkozott már. Ilyen magas pozíciót még nem kapott női dirigens Oroszországban.
Klasszikus

A főváros értéket lát a Budapesti Tavaszi Fesztiválban, és meg fogja menteni

Miután kiderült, a kormány nem segíti a fővárost a Budapesti Tavaszi Fesztivál finanszírozásában, megkérdeztük a feleket, mi lesz a fesztiválok sorsa: azoké, amelyek most bukkanóra hajtanak, és azoké, amelyek most alakulnak. Úgy tűnik, az elválás inkább békés.
Klasszikus

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház magazin

Valóság és képzelet határán – 145 éve színpadon a Peer Gynt

A romantika és a korai modernizmus határán egyensúlyozó Peer Gynt Henrik Ibsen egyik legismertebb és legtöbbet játszott darabja. Bár a szerző a drámát már 1867-ben papírra vetette, bemutatójára egészen 1876. február 24-ig kellett várni.
Színház hír

Podcastsorozat indul a Játékszínben

A streamelt előadások után online hallgatható interjúkkal szeretné közelebb hozni a közönséghez a színészeket a Játékszín. A keddenként jelentkező PodCasting házigazdája Várnai Péter.
Színház interjú

„Úgy érzem, hogy jó helyen vagyok” – interjú Brunczlik Péterrel

Brunczlik Péter kellékesként került a József Attila Színházba, de arcát a közönség is jól ismerheti, hiszen számtalan előadásban találkozhattak már vele kisebb-nagyobb szerepben. Az indulásról és a szakmai kihívásokról is beszélgettünk. (X)
Színház hír

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.
Színház ajánló

Élőben közvetíti a Miskolci Nemzeti Színház a Vadkacsát

A Miskolci Nemzeti Színház februárban indította el saját fejlesztésű stream-oldalát, ahol eddig minden héten két alkalommal várták a nézőket a képernyők elé. A színház korábbi előadásainak felvételei után, március 4-én élő közvetítésre készül, méghozzá a 2019-2020-as évad egyik legjobban várt előadását, a Vadkacsát sugározzák majd élőben.