Színház

Jótékonysági felolvasás a háborús áldozatok megsegítésére

2022.09.16. 13:55
Ajánlom
Szeptember 21-én, a Béke Nemzetközi Napján színésznők olvasnak fel, hogy felhívják a figyelmet az ukrajnai háború áldozataira, és adományokat gyűjtsenek számukra.

2022. február 24-e óta több mint 15 ezer anya és gyerek menekült Kárpátaljára a bombázások elől. Szeptember 21-én, a Nemzetközi Béke Napján őket segítik színésznők, nők, anyák – Fátyol Kamilla kezdeményezésére – ezzel a jótékonysági felolvasássorozattal, amely Magyarország több színházában és intézményében párhuzamosan zajlik.

Hisznek abban, hogy közös összefogással kiállhatunk a béke mellett.

Tények, beszámolók, tudósítások, szépirodalmi mozaikok segítségével próbálják megmutatni azt a szörnyűséget, amit ártatlan emberek átélnek ma Ukrajnában.

Az előadás minden helyszínen ingyenes, az adományokat a kihelyezett perselyekbe gyűjtik, majd eljuttatják az Oltalom Karitatív Egyesülethez, a szervezet munkatársai pedig személyesen viszik el Beregszászra az adományokat.

KÉK–SÁRGA – Háborús asszociáció egy órában
2022. szeptember 21.

Speciális Színházi Művelet – jótékonysági felolvasóest

Felolvasnak:

Győri Nemzeti Színház, 17 óra: Janisch Éva, Molnár Judit, Sík Frida, Molnár Ágnes
Szombathely, Weöres Sándor Színház, 18 óra: Csonka Szilvia, Keller-Dénes Emőke, Nagy Cili,Nagy-Bakonyi Boglárka
Pécs, Művészetek és Irodalom Háza, 19 óra: Bacskó Tünde, Darabont Mikold, Várnagy Kinga, Herczeg Adrienn
Szegedi Nemzeti Színház, 19 óra: Farkas Andrea, Csomor Ágnes, Molnár Erika, Sebők Maja
KuglerArt Szalon, 19 óra: Gryllus Dorka, Péter Kata, Trokán Anna, Huszárik Kata, Nagy Dóra, Fátyol Kamilla
Katona József Színház, 20 óra: Kanyó Kata eh, Szirtes Ági, Pelsőczy Réka, Kiss Eszter, Pálos Hanna

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Nagy oratóriumokat játszik a Zeneakadémián a Haydneum

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Magyar Régizenei Központ, a jövőre különösen nagyszabású Zeneakadémia Bérlet mellett továbbra is lesz Őszi, illetve Egyházzenei Fesztivál, és a fortepianót a középpontba állító sorozatukat is folytatják.
Zenés színház

Történelmi pszichothriller operai köntösben – közeleg a Borisz Godunov bemutatója

A Kossuth-díjas Bretz Gábor címszereplésével viszi színre április 27-én a Magyar Állami Operaház Muszorgszkij Borisz Godunov című alkotását, amely az 1869-es ősváltozatban először hangzik el Magyarországon.
Könyv

„A gyermeknevelésnél is fontosabb lesz a szülőnevelés” – Steigervald Krisztián a Lírástudók vendége

Közgazdászként fordult a figyelme a pszichológia felé, az utóbbi hónapokban pedig a bestsellerlistára is felkúszott Generációk harca a figyelemért című könyvével. Podcastunkban Steigervald Krisztiánnal beszélgetett Grisnik Petra.
Vizuál

Fellini klasszikusait vetítik a Puskinban

Május 2. és 23. között az olasz filmművészet egyik legjelentősebb rendezőjének három alkotását vetítik a budapesti Puskin Moziban. A közönség újra nagyvásznon élheti át Az édes élet, a 8 és ½, valamint az Amarcord című filmeket.
Könyv

All You Need Is Love – új könyv jelent meg a Beatlesről

A kötetben korábban nem publikált interjúkon keresztül ismerhetjük meg egyebek közt a banda feloszlásának okait is. Ötven évvel mozis bemutatása után májustól egy streaming szolgáltáson ismét látható lesz az együttesről készült Let It Be című dokumentumfilm.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

April De Angelis: Színésznők – továbbra is műsoron a Pinceszínház előadása

Az idei évad nagy sikerű előadása a Színésznők Sztarenki Pál különleges rendezésében. Minden szempárt a színpadra szegez, lényeges mondanivalója a mai társadalom embereinek is fontos üzenetet hordoz.
Színház ajánló

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.
Színház hír

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Színház ajánló

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Színház interjú

Nincs ideális pillanat – interjú Horváth Patríciával, a HATAN Társulat alapító tagjával

Horváth Patrícia férjével, Nyári Zoltán operaénekessel közösen két évvel ezelőtt indította el független magánszínházi formációját, a HATAN Társulatot. Az alapító páros női tagjával a színházcsinálás fenséges és kevésbé dicsőséges pillanatairól is beszélgettünk.