Színház

Junior Prima 2014 - Rétfalvi Tamás

2014.11.14. 13:30
Ajánlom
A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni. 2014-ben Rétfalvi Tamás színművész is megkapta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok díját. 2014-ben Rétfalvi Tamás színművész is megkapta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok díját.

Gyerekkoromban tanulmányaim mellett tizenkét évig táncoltam. Így alakult ki a kötődésem a színpadhoz. Gimnázium után harmadik próbálkozásra felvettek a Színművészeti Egyetemre. Magam sem hittem el, de ha már megtörtént, gondoltam, mindent eltanulok a tanáraimtól, mestereimtől, amit csak tudok. Szerencsés utam volt. Már az egyetem alatt több színházban dolgozhattam, sok eltérő gondolkodású rendezőtől tanulhattam meg a szakmám alapjait, irányait, fortélyait. Az egyetem után újra sok lehetőség nyílt előttem, amiket igyekeztem kihasználni.

Minden energiámat szeretem az aktuális feladatokra koncentrálni, legyen az próba vagy előadás. Így jött létre több alakításom, amelyek nagyon fontosak az életemben. Az egyik ilyen a Vaknyugat, amiért kollégámmal-barátommal, Ficza Istvánnal 2013-ban a VIDOR Fesztivál legjobb férfi alakításáért járó díját kaptuk. Nem várt öröm volt ez számunkra... Másik fontos munkám a Simeon című előadás címszerepe, a Duda Éva Társulattal. Igazán üdítő volt számomra táncosokkal dolgozni, ami teljesen más, mint egy prózai színházi munka. Mindezek mellett az anyaszínházamban, a Radnóti Színházban is egyre több izgalmas feladatot kapok: Oresztész megformálása mérföldkő számomra.

"Inkább elégek, mint hogy berozsdásodjak."

Az egyetem csak dobbantó az élethez, aztán az életet élni kell. Hogy ki-ki hogyan teszi ezt, az a saját döntése. Én igyekszem folyamatosan képezni magam, például fejleszteni fizikai kondíciómat: heti öt ADD (parkour) edzésem van a reggeli próbák előtt, táncos workshopokra járok, ha éppen ráérek, és elkezdtem ismerkedni a zsonglőrködéssel is. Azt gondolom, minél nyitottabb, sokoldalúbb, rugalmasabb vagyok, annál jobban tudok dolgozni. Sok mindennel szeretnék még megismerkedni a nagyvilágból, amelyeknek akár a színpadon is hasznát vehetem. Nincs megállás.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Színház lázár kati

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Színház Radioaktív

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.