Színház

Junior Prima 2015 - Pálos Hanna

2015.11.16. 16:15
Ajánlom
A Junior Prima Díj a szárnyaikat bontogató fiatal tehetségeknek kíván jelentős ösztönzést adni. 2015-ben Pálos Hanna színművész is megkapta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára a Prima Primissima Alapítvány és az FHB Bank által adományozott elismerést.

1986-ban születtem Budapesten. Nagy családban nőttem fel, négyen vagyunk testvérek, mindannyian meglehetősen fogékonyak a művészetre. Tizenhárom éves lehettem, amikor először fogalmazódott meg bennem egy színházi előadáson, hogy szívesebben lennék a színpadon, mint a nézőtéren. Tanulmányaimat a Kaposvári Egyetem színész szakán kezdtem, két év elteltével azonban úgy éreztem, hogy mennem kell, mert nem kapom meg azt a tudást és figyelmet, amire szükségem lenne; ezért tíz hónap berlini kávéfőzés után felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2012-ben végeztem Máté Gábor és Dömötör András osztályában.

Pálos Hanna

Pálos Hanna (Fotó/Forrás: Takács Csilla / FHB Bank)

Az Ódry Színpadon minden vizsgaelőadás fontos állomást jelentett számomra. Egyetem után a Katona József Színház társulatához kerültem, ahol úgy érzem, megtaláltam a helyemet, sokat tanulok, és kezdem érteni a színház belső rendszerét. Jólesik társulatban lenni és fontos számomra, hogy tapasztalt kollégák mellett dolgozhatok.

A jó színház számomra az, amikor minden résztvevő a saját ügyének érzi az előadást és a tőle telhető legtöbbet megteszi érte. A próbaidőszakokat különösen kedvelem, szeretek kísérletezni és rátalálni a szerepemre. A színház alapvetően teljes embert igényel, és ha nem figyelünk oda, bekebelez; ezért fontosnak tartom, hogy megtaláljam azt a kiskaput, amivel mindig megőrizhetem a függetlenségemet.

„Az érettség abban is áll, hogy létezni engedjük a másikat." (Liv Ulmann)

Legutóbbi fontos állomások a pályámon a -011- Alkotócsoporttal késztett Garzonpánik című Vinnai András-színdarab, a Katonában pedig Charlotte Corday (Marat Sade), Kattrin (Kurázsi Mama és gyermekei), és Zsuzsi a frissen bemutatott Oszlopos Simeonból. Következő munkámat januárban kezdem, Kovács D. Dániel rendezésében az Ahogy tetszik Céliája leszek. Nagyon várom, ez az egyik kedvenc színdarabom.

2015-ben öt színművész, egy rendező és egy fotográfus vehette át a Junior Prima Díjat és az azzal járó kétmillió forintot jelképező FHB Gold bankkártyát az FHB Bank jóvoltából.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház premier

Nyakunkon a hurok – Hazai ősbemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda

Bagossy László az Orlai Produkciós Iroda színészeivel állítja színpadra Kerékgyártó István szövegét, amely a szerző Puzzle című darabjából és a Hurok című regényből állt össze. A bemutatót február 23-án tartják a Jurányi Házban.
Színház

Most már ilyen is van: férfi spicc-cipő

A nemi egyenlőség kérdése a balettet is utolérte: egyre több férfi vágyik új magasságokba, néhányan már spicc-re is felmerészkednek.
Színház ajánló

Vígjáték vagy dráma: A pillangók még mindig szabadok a József Attila Színház Stúdiójában

Nagy érdeklődés övezi a hazánkban kevéssé ismert Broadway sikerszerző, Leonard Gershe darabját a József Attila Színházban.
Színház ajánló

Az öldöklés istene - Házaspárbaj az Átriumban

Yasmina Reza világhírű komédiája leleplező őszinteséggel beszél a kispolgári álszentségről, és arról, hogy mindannyiunkban mennyi sérelem, előítélet és düh kavarog.
Színház videó

Mi ezen a sírnivaló? – Platonov a Kamrában (VIDEÓ)

Javában tartanak a Katona József Színház új Csehov-bemutatójának a próbái Székely Kriszta rendezésében. Bepillanthattunk a munkába.