Színház

Junior Prima: Szlávik Juli

2012.12.03. 14:00
Ajánlom
A novemberben elismert alkotókat bemutató sorozatunkban ez alaklommal egy fiatal jelmeztervezőt ismerhetnek meg. Legközelebb az Ódry Színpadon lesznek láthatók munkái új bemutatóban. VIDEÓVAL

„Valószínűleg minden '85-ben, azzal a Három nővérrel kezdődött" - állítja a frissen kitüntetett Szlávik Juli, akinek legutóbbi munkái közt szerepel az idei évadban bemutatott nemzetis Angyalok Amerikában, Andrei Şerban rendezésében.

„Varrodában lenni izgalmas volt. Hulladékanyagból baba haute couture. A fodrásztárban meg a hajak szaga. Parókát fésülni jó móka. És a jelmezraktár, a kalapos, a maszkos, a bolhapiac, a turkáló, a műhely. Ezekhez képest mi egy játszótér? Nem beszélve a nézőtérről, ahol a széksorok alján lehet a legnagyobb titkokat megtalálni."

Eddigi pályája során olyan filmes produkciókban dolgozott, mint Szabó Csilla Turisztja vagy Sarlós Dávid Versmob 0411 Virrasztás című alkotása. „A forgatás meg úgy jött, hogy meghalt a Nyuszikám. Kellett sírni a Krisztának, ment. Kaptam egy szerepet a Ködben. Egy nyár egy stábbal. Együtt lenni, egyért lenni, utazni. Tessék. Ennyi."

A magyar színház- és filmművészet kategóriában november 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban az FHB Bank támogatásával megtartott gálán díjazott alkotót minden érdekel, amiből meríteni tud munkája során. „Irodalom, film, színház, fotó, festészet, színek, formák, anyagok, ruhák, emberek érdekelnek főleg. Amúgy meg minden. Mi legyen? Ez lett." Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez tartozó Ódry Színpadon készülnek bemutatni december 13-án Soós Attila rendezésében A kastély című előadást, melyhez Szlávik Juli készíti a jelmezeket.


Színházi munkái:

Yerma (rend.: Székely Kriszta), Színház- és Filmművészeti Egyetem
Mizantróp (rend.: Radnai Márk), Színház- és Filmművészeti Egyetem
Angyalok Amerikában (rend.: Andrei Şerban), Izsák Lilivel, Nemzeti Színház
Lepsénynél még megvolt (rend.: Radnai Márk), Ódry Színpad
Átváltozások (rend.: Rusznyák Gábor), Kecskeméti Katona József Színház

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.
Színház fesztivál

Csak érzed, hogy jó, és itt a helyed – Megérkezett az idei Katlan-himnusz

Immár tizenegyedik alkalommal rúghatjuk le a cipőnket és adhatjuk át magunkat a változatos, emberarcú és nyitott Ördögkatlan Fesztiválnak július 31. és augusztus 4. között.