Színház

Junior Prima: Szlávik Juli

2012.12.03. 14:00
Ajánlom
A novemberben elismert alkotókat bemutató sorozatunkban ez alaklommal egy fiatal jelmeztervezőt ismerhetnek meg. Legközelebb az Ódry Színpadon lesznek láthatók munkái új bemutatóban. VIDEÓVAL

„Valószínűleg minden '85-ben, azzal a Három nővérrel kezdődött" - állítja a frissen kitüntetett Szlávik Juli, akinek legutóbbi munkái közt szerepel az idei évadban bemutatott nemzetis Angyalok Amerikában, Andrei Şerban rendezésében.

„Varrodában lenni izgalmas volt. Hulladékanyagból baba haute couture. A fodrásztárban meg a hajak szaga. Parókát fésülni jó móka. És a jelmezraktár, a kalapos, a maszkos, a bolhapiac, a turkáló, a műhely. Ezekhez képest mi egy játszótér? Nem beszélve a nézőtérről, ahol a széksorok alján lehet a legnagyobb titkokat megtalálni."

Eddigi pályája során olyan filmes produkciókban dolgozott, mint Szabó Csilla Turisztja vagy Sarlós Dávid Versmob 0411 Virrasztás című alkotása. „A forgatás meg úgy jött, hogy meghalt a Nyuszikám. Kellett sírni a Krisztának, ment. Kaptam egy szerepet a Ködben. Egy nyár egy stábbal. Együtt lenni, egyért lenni, utazni. Tessék. Ennyi."

A magyar színház- és filmművészet kategóriában november 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban az FHB Bank támogatásával megtartott gálán díjazott alkotót minden érdekel, amiből meríteni tud munkája során. „Irodalom, film, színház, fotó, festészet, színek, formák, anyagok, ruhák, emberek érdekelnek főleg. Amúgy meg minden. Mi legyen? Ez lett." Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez tartozó Ódry Színpadon készülnek bemutatni december 13-án Soós Attila rendezésében A kastély című előadást, melyhez Szlávik Juli készíti a jelmezeket.


Színházi munkái:

Yerma (rend.: Székely Kriszta), Színház- és Filmművészeti Egyetem
Mizantróp (rend.: Radnai Márk), Színház- és Filmművészeti Egyetem
Angyalok Amerikában (rend.: Andrei Şerban), Izsák Lilivel, Nemzeti Színház
Lepsénynél még megvolt (rend.: Radnai Márk), Ódry Színpad
Átváltozások (rend.: Rusznyák Gábor), Kecskeméti Katona József Színház

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!
Vizuál

Angyallal a vállán – Hajduk Károly a Kult50-ben

Hisz benne Hajduk Károly, hogy a színész, amikor valami igazán lényegit érez meg szerepében, akkortól az a nehezen megmagyarázható „valami” kisangyalként ül a vállán, és játéka minden egyes pillanatában a fülébe sugdos. Hajduk Károly alakítását látva, minden bizonnyal ezt a segítséget is megkapta, amikor az Akik maradtak című, számtalan rangos elismerést begyűjtő film főszerepét forgatta.
Vizuál

Akár telefonról is bejárhatóak a Nyitott Műhelyek az idei Budapest Design Weeken

Online cukorvirág-készítés, környezettudatos esőkabát előállítás, vicces kerámiák vagy kézműves cipők műhelytitkai. Az idei Design Hét félig a netre költözött, így a nyitott műhelyekbe akár otthonról is bepillanthatunk! Mutatjuk, hogyan!
Színház

Kiosztották a MOST FESZT díjait

A legjobb monodrámát, stúdiószínházi előadást és a legjobb alakítást ismerte el a zsűri, de a közönségzsűri is osztott ki díjat.
Klasszikus

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház hír

Egy katonatiszt lett az SZFE új kancellárja, de nem engedték be az egyetemre

Szarka Gábor a honvédelmi miniszter kabinetfőnöke volt korábban.
Színház hír

Kiosztották a MOST FESZT díjait

A legjobb monodrámát, stúdiószínházi előadást és a legjobb alakítást ismerte el a zsűri, de a közönségzsűri is osztott ki díjat.
Színház magazin

Hát én nem vagyok magyar? – Kondor Ernő, a pesti kabaré „feltalálója”

A magyar kabaré története szomorú históriákkal teli, a nagy nevettetők élete sokszor egyáltalán nem volt vidám. De talán az egyik legigazságtalanabb sors a honi kabaré alapítójának, Kondor Ernőnek jutott. Őt már az életében elfelejtették. Pedig pályatársa, Kellér Dezső joggal nevezte őt a műfaj feltalálójának, ugyanis az általa megteremtett irodalmi kabaré a világon egyedülálló volt.
Színház kult50

Mindent újra kell gondolni – Garai Judit a Kult50-ben

Garai Judit kiváló színházi dramaturg. Egyetemi oktató. Műfordító. Aki szüntelenül olvas és ír. Nem is akárhogyan.
Színház ajánló

Kortárs magyar ősbemutató született a Radnóti Színházban

Az egy éve nyitott Radnóti Tesla Labor hatodik bemutatója Schwechtje Mihály Gina című darabja szeptember 26-án, szombaton. A hatból három Radnóti produkció, három pedig a függetleneké.