Színház

Júniusban jön a III. Bondoró Utcaszínházi Fesztivál

2021.03.22. 08:40
Ajánlom
Bár a nagyobb nyári könnyűzenei fesztiválok közül már kettőt is lefújtak a járványhelyzet miatt, a kisebb kulturális – képzőművészeti, színházi, valamint zenei – szemlék szervezői azonban még reménykednek benne, hogy idén megnyithatják kapuikat a látogatók előtt, így többek között a kapolcsi Bondoró Utcaszínházi Fesztivál is időpontot kapott.

A június 11. és 13. között megrendezésre kerülő programsorozaton koncertekkel, utcaszínházi előadásokkal és karneváli forgataggal várják az érdeklődőket. Virág Zsóka, a fesztivál igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy nyolc helyszínen több mint száz programmal készülnek, illetve arra is van tervük, ha a nyári fesztivál meghiúsulna: szeptember 3. és 5. között pótolják majd a rendezvényt.

MCS3245-1-165213.jpg

Gólyalábasok a Bondoró Fesztiválon (Fotó/Forrás: Bondoró Fesztivál)

A magyar társulatok és zenekarok mellett a határon túlról is érkeznek fellépők, a Szabadkai Gyermekszínház a legkisebbeket szórakoztatja majd, de bemutatkozik a szicíliai Gaia Santuccio és Georgina Cassels is, akik közös légtornászprogrammal készülnek. A Bondoró Fesztivál egyébként is jó viszont ápol az Olasz Kultúrintézettel, akik ezúttal operaáriákkal is kedveskednek majd az érdeklődőknek. Az Opera Guitta szenvedélyes és örömteli tisztelgés lesz a legnagyobb operaszerzők előtt Donizettitől Mozartig, Rossinitól Verdiig.

A fesztivál záróeseményén Tompos Kátya és Hrutka Róbert zenél majd.

A III. Bondoró Utcaszínházi Fesztivál részletes programja már elérhető a fesztivál hivatalos honlapján.

Fejléckép: Tűzzsonglőrök a Bondoró Fesztiválon (forrás: Bondoró Fesztivál)

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.
Zenés színház

„Akkor is mosolyogni kell, amikor valami fáj” – interjú Széles Flórával

A mosoly országa Mi hercegnője után Széles Flóra egy kultikus mű, a Veszedelmes viszonyok Tourvelnéjeként debütál a Budapesti Operettszínházban. A zenedráma ősbemutatóként kerül színre a teátrumban, a két előadás közti párhuzamokról, szerelemről és az új bemutató különleges technikai megoldásairól beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Új elnökséget választott a Színházi Kritikusok Céhe

Puskás Panni és Kovács Bálint társelnökségével folytatják a működést, az új vezetők mandátuma 2025-ig szól.
Színház kritika

Nincs lezárva – kritika Az ember tragédiája 2.0-ról

Ilyet még nem láttunk. Éva a Titanic első tisztjével, Ádám a nagyváradi gettóban, Lucifer a spanyol kommunista párt főtitkáraként. Aztán mindhárman fennakadnak egy csendes-óceáni szemétszigeten. Négy kortárs író variációja Az ember tragédiájára.
Színház ajánló

Lázadónak születtek – az egyik legizgalmasabb erdélyi csapat vendégjátéka Budapesten

Sebestyén Aba rendezése, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Lázadni veletek akartam című előadása január 24-én érkezik az Aranytízbe.
Színház hír

A Freeszfe Egyesület a változások úttörői között

A Martin E. Segal Theatre díjjal jutalmazta egyesület munkáját, kiemelve az alapítvánnyá alakulás alatti erőteljes és kreatív tiltakozást is.
Színház ajánló

A Gál Tamás vezette Csavar Színház a 10. Vendégváró Fesztivál meghívottja

Tizedik alkalommal rendezi meg az éppen tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a szlovákiai Csavar Színház. A Gál Tamás vezette felvidéki társulat két felnőtt és két családi előadással érkezik a Bethlen térre. A minden évben a magyar kultúra napja köré szerveződő kisfesztivál célja, hogy a határon túli magyar színházi műhelyeket minél teljesebben megismertesse a budapesti közönséggel.