Színház

Kaposvári díszpolgár lett Molnár Piroska

2020.01.24. 10:20
Ajánlom
A Kossuth- és Jászai-díjas színművész, a Nemzet Színésze szerdán kapta meg a kitüntetést a város polgármesterétől.

Molnár Piroska lett idén Kaposvár díszpolgára – írja a kapos.hu.

A színésznő 1945-ben született Ózdon, meghatározó gyerekkori emlékei Kunágotához kötik. 1964-68 között tanult a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd 1971-78 között a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott. Olyan rendezőkkel dolgozott itt, mint Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás és Babarczy László. A színpad partnerei között volt Koltai Róbert, Csákányi Eszter, Lázár Kati, Máté Gábor, Jordán Tamás, Pogány Judit, Lukáts Andor. Ebben a korszakban szerepelt a legendás Árvácska című filmben, amely Karlovy Varyban díjat nyert.

82934997_3216041405078915_3848678524172894208_o-101906.jpg

Szita Károly, Kaposvár polgármestere díszpolgári kitüntetésben részesíti Molnár Piroska színművészt (Fotó/Forrás: Szita Károly / Facebook)

1984-től tizennyolc éven át újra a kaposvári társulatnál volt, 2002-2013 között pedig a Nemzetinél, ahonnan Alföldi Róbert leváltásával távozott. Azóta a Thália Színház tagja.

A Kaposvár Díszpolgára kitüntetést Szita Károly polgármester adta át Molnár Piroskának 2020. január 22-én.

Molnár Piroska Kaposvár díszpolgára

Posted by Thália Színház on Wednesday, January 29, 2020

 

Fejléckép: Molnár Piroska a Kései találkozás olvasópróbáján. Fotó: Gordon Eszter / Rózsavölgyi Szalon

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház hír

Kaposváron rendezik meg jövőre az Országos Színházi Találkozót

A kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont 2024. június 10. és június 16. között az Országos Színházi Találkozónak.
Színház interjú

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Színház gyász

Elhunyt Szilágyi Mária színházi dramaturg, producer

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.
Színház interjú

Felfedezni az életet a mese mögött – interjú Csiby Gergellyel a Diploma előtt kapcsán

A Bartók Színház előadásának főszereplőjével egyebek közt arról beszélgettünk, hogyan készült fel a szerepre, miért fontos, hogy minden karakter igazsága megjelenjen a színpadon, valamint milyen hatással volt az ő életére ez a produkció.
Színház ajánló

Ifj. Vidnyánszky Attila és Ötvös András főszereplésével mutatja be az Amadeust a Pesti Színház

Peter Shaffer darabját, amelyben egy művészeti hagyományokat tisztelő, sikeres alkotó kerül szembe egy újító zsenivel, Hegedűs D. Géza rendezésében mutatják be a Pesti Színházban, november 25-én.