Színház

Kedvezménykártyák és új pártolói rendszer a Katonában

2011.09.16. 16:53
Ajánlom
Elindult a budapesti Katona József Színház új párolói bérleteinek értékesítése.

Működésének első két napján sikeresnek bizonyult a Katona József Színház jelentősen kibővített pártolói rendszere: a szeptember 2-tól megvásárolható Katona-kártyákra (Pártoló, Támogató és Mecénás) már az indulást követő órákban rendkívüli érdeklődés mutatkozott a közönség részéről.

„A megoldás alapja egy többszintű pártolói rendszer, melyben a Katona barátai lehetőségükhöz mérten támogathatják a színházat” - mondta Máté Gábor, a színház igazgatója. Emellett kiemelte: a mai gazdasági helyzetben nem lehet eléggé értékelni a gesztust, amit egy-egy támogatói kártya megvásárlása jelent, éppen ezért a Katona nem csak kedvezményes jegyárakkal, de többek közt előadásokhoz kapcsolódó exkluzív eseményekkel, és a Katona kulturális partnerintézményeibe, a
Budapesti Fesztiválzenekar programjaira és a Szépművészeti Múzeumba szóló kedvezményekkel igyekszik vonzóvá tenni a pártolói tagságot.

Szintén újdonság az új pártolói rendszerrel egy időben bevezetetett diák- és nyugdíjas kedvezménykártya, mellyel az eddigiektől eltérően az érintettek már az interneten is olcsóbban vásárolhatnak jegyet a Katonába, emellett több egyéb kedvezményt is igénybe vehetnek.

A közönségkutatási adatok és nézői visszajelzések alapján átalakított pártolói rendszer bevezetése fontos lépés abban a folyamatban, melynek célja, hogy a Katona szorosabb, közvetlenebb kapcsolatot alakítson ki a nézőivel, és a színpadon túl is értéket, többet tudjon nyújtani.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

80 éves korában elhunyt Bartalus Ilona zenepedagógus, karvezető

Az Artisjus-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett zenepedagógust, karvezetőt, a Duna Televízió egykori főszerkesztőjét és zenei vezetőjét hosszan tartó betegség után, 81. életévében érte a halál.
Klasszikus

A legendák köztünk élnek – Búcsú Orczi Géza előadóművésztől

Az Artisjus-díjas ütő- és pengetős hangszeres művész április 9-én, 65 éves korában hunyt el. Orczi Géza hangszerkészítő mesterként és restaurátorként is tevékenykedett, halálával kifejezhetetlen űrt hagy maga után.
Jazz/World

Vers és elektronika a költészet napján – páros interjú Pátkai Rozinával és Fenyvesi Mártonnal

Elektronika teszi emlékezetessé Pátkai Rozina új lemezén a magyar verseket. Elektronikai eszközökre Fenyvesi Mártonnak is szüksége van, aki az utóbbi időben hangmérnökként és producerként legalább annyit dolgozott, mint gitárosként. Az életben egy párt alkotnak, kézenfekvő volt, hogy együtt ültetjük őket mikrofon elé.
Könyv

Szállj költemény – Kortárs költemények, katonás színészek előadásában

A Katona öt színművésze, Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Rezes Judit, Tasnádi Bence és Vizi Dávid mondják el kedvenc kortárs költőik egy-egy versét a költészet napja alkalmából.
Vizuál

Látogatás a Pokolban: bűnökről született alkotások kerültek kirakatba

A Dante-emlékévet is elhalványítja a pandémia, ám a Kispont Galéria most az utcáról megtekinthető kirakatkiállítással dolgozza fel Dante Pokol című művét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Shakespeare újragondolva

A Webszínház 2021-ben újragondolja Shakespeare drámáit, és az avantgárd szellemű Dogma-filmekből inspirálódva a 21. századba helyezi a műveket. 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, illetve költő írt 20 perces etűdöket a reneszánsz mester darabjai nyomán.
Színház magazin

Egy olasz művész életre kelti a szobrokat – így nézhetett ki az egyik legismertebb ókori drámaíró

Az ókor nagy költői és énekmondói ma már csak fehér márványszobrokról és stilizált képekről néznek vissza ránk üveges szemmel, és elképzelni is nehéz, hogy egykor ők is homlokráncoló, keményen dolgozó, vagy éppen kocsmákban mulatozó, élvezeteket hajszoló emberek voltak.
Színház szfe

Az SZFE szerint szabályt szegve zárhatták ki őket az Európai Színházi Iskolák és Akadémiák Uniójából

Az E:UTSE márciusban úgy határozott, hogy kizárja tagjai közül a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Döntésüket azzal indokolták, hogy a vezetőtestületben történt jelentős változások miatt az egyetem már nem tekinthető ugyanannak az intézménynek, melyet korábban felvettek. Az SZFE szerint a kizárás szabályellenes.
Színház hír

Stumpf István: Az SZFE ügye bizonyos értelemben baleset volt

A felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos is megszólalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzet kapcsán, egyfajta balesetnek titulálva a modellváltás körüli ellenállást. Stumpf István reményét fejezte ki aziránt is, hogy a többi modellváltó egyetemen ilyen nem fog előfordulni.
Színház ajánló

Pap Verával és Börcsök Enikővel látható a Pesti Színház nagy sikerű előadása

A Pesti Színház 2010-ben mutatta be Hadar Galron kortárs izraeli író drámáját, a Mikvét, amely tizenegy évvel a bemutató után április 24-én online lesz látható az eSzínház oldalán.