Színház

Kép-Hang-Szinkron est a Szigeten 2.

2010.08.13. 11:16
Ajánlom
A vetítése előtt Gigor Attila Nyomozó című filmjét értelmezte újra Márton Péter és Vicsek Viktor közösen, hangokban és képekben.

A Medence Csoport szervezésében a magyar játékfilmekre épülő kép és hanginstallációk három estéje közül a másodikon Gigor Attila Nyomozó című filmjét értelmezte újra Márton Péter és Vicsek Viktor.

A Nyomozó ritka. A műfajfilm a magyar alkotóknak ugyanis ritkán sikerül jól, vagy egyáltalán. Az elsőfilmes rendezőkkel egészen hasonló a helyzet. Gigor Attila 2008-ban bemutatott filmje viszont kifejezetten krimi és kifejezetten első. És kifejezetten jó. Csütörtök éjjel a Sziget Fesztiválon az Octopus Összeművészeti Helyszínen a filmre lassan gyűltek az emberek. A  vetítés kezdete előtt kényelmesen elhelyezkedhettek a közelben fellelhető párnákon, vagy egymáson. 

A képes-hangos újraértelmezés kikezdte a dobhártyákat, a vásznon pedig képfoszlányok és filmkocka csúszkáláshoz hasonló geometriai alakzatok váltották egymást. Talán a szalag szakadt.

2010. augusztus 12. 00:00
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2010

Gigor Attila: Nyomozó (színes magyar játékfilm, KMH FILM, 2008)
Forgatókönyvíró: Gigor Attila, Zeneszerző: Melis László, Operatőr: Herbai Máté, Jelmeztervező: Hoffmann Beáta, Producer: Pusztai Ferenc, Gyártásvezető: Bánki Orsolya, Vágó: Kovács Zoltán
Szereplők: Anger Zsolt (Malkáv Tibor), Rezes Judit (Edit), Kerekes Éva (Noszfer Ágnes), Tóth Ildikó (Szirmainé), Terhes Sándor (Szirmai Ferenc), Czene Csaba (Köpcös), Zágoni Zsolt (Küklopsz)

Feldolgozta: Márton Péter és Vicsek Viktor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház rómeó és júlia

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Színház kritika

Kapitalista rémuralom és forróvérű balkáni ösztönvilág

Átalakult a TESZT (Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó) válogatási rendszere, ennek következtében talán „közönségbarátabb” lett a programja. De szellemiségéből, merészségéből, izgalmasságából mit sem veszített.
Színház szeged

Izgalmas színházi merítéssel és workshoppal vár augusztusban a THEALTER

Az idén 28. alkalommal jelentkező szegedi fesztivál a független színházak egyik legfontosabb hazai fóruma, amely a hazai és határon túli előadások mellett kritikusműhellyel is várja a színházkedvelőket augusztus 3-11. között.
Színház interjú

„Egyszerre szívbemarkoló és komikus” – Interjú Horváth Csabával

Izgalmas és sűrű időszakot jelent a nyár a Forte Társulat számára: május végén mutatták be Az öngyilkos című fekete komédiát a Szkénében, majd fesztiválszereplés fesztiválszereplést ér. A társulat vezetőjével, Horváth Csaba rendező-koreográfussal beszélgettünk.
Színház óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.