Színház

Keresztes Attila mellett kiáll a szatmárnémeti színház

2011.11.18. 09:55
Ajánlom
Kiáll a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Keresztes Attila művészeti igazgató mellett, akivel folytatni akarja a munkát - olvasható a színház csütörtöki közleményében.

A társulat színészei és munkatársai által aláírt közleményt azt követően juttattak el a sajtónak, hogy a társulat két színésze, Rappert Gábor és Nagy Csongor felmondott. A hír november elején látott napvilágot az erdélyi magyar sajtóban, amely szerint a felmondások háttérében személyes konfliktusok, valamint a színház munkatársainak alacsony fizetése áll. A sajtóinformációk szerint a társulat tagjai közül többen kifogásolják Keresztes Attila művészeti igazgató szerintük gyakran bántó megnyilvánulásait, bár elismerik, hogy jó szakember. A Transindex hírportál által idézett csütörtöki közleményben a társulat tagjai kifejtették, hogy két vezető színész hirtelen távozása megingathat egy évadot, de egy művészeti igazgató meggondolatlan eltávolítása romba is döntheti azt. A társulat színészei és munkatársai arra kérik a sajtó képviselőit, a helyi politikusokat és a közönséget, hogy biztosítsák számukra a tisztességes alkotómunkához szükséges nyugalmat és háborítatlanságot, és leszögezik, hogy a jelenlegi felállásban és társulati összetételben - Keresztes Attila művészeti igazgatóval együtt - folytatják a munkát. A társulat tagjai jelezték, hogy bármikor készek visszafogadni a felmondásukat benyújtó két kollégájukat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Társadalmi, politikai kérdéseket feszegetnek a 69. Berlinale versenyfilmjei

Összeállt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) versenyprogramja, az Oscar-díjas francia színésznő, Juliette Binoche vezette zsűrinek 17 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat. A magyar filmet Mészáros Márta, Buda Flóra Anna, Tóth Luca és Tasnádi Zsófia képviseli.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.