Színház

Két év után újra színpadra lép Bodnár Erika

2022.01.11. 11:35
Ajánlom
Tarnóczi Jakab rendezésében, a Melancholy Rooms című előadásban látható újra színpadon Bodnár Erika 2022 márciusában, a Katona József Színházban.

Január 10-én megtartották a Melancholy Rooms olvasópróbáját a Katonában. A próbafolyamat során a társulat közösen hoz létre egy olyan zenei és vizuális kompozíciót, amelynek szereplői egymástól és a világtól elszigetelt alakok – olvasható a színlapon. Az inspirációt az európai kultúra archetipikus alakjai és történetei nyújtják, valamint az elmúlt időszak közös traumája.

„Hányan ülnek most a szobájukban egyedül? Miért vannak ott, és mióta? Meddig lehet ezt kibírni?”

271758770_10165834351525384_7761707267504840254_n-113043.jpg

Tarnóczi Jakab a Melancholy Rooms olvasópróbáján (Fotó/Forrás: Horváth Judit / Katona József Színház)

A produkciót Tarnóczi Jakab rendezi, a színészek között találjuk Bodnár Erika nevét is, akivel néhány hónapja terjedelmes interjút közölt a Fidelio, amely sokakhoz eljutott. A színésznő ebben elmondta, immár két éve nem lépett színpadra a megromlott egészsége miatt. „Az előadásban valószínűleg egy székben fogok ülni, így nem kell szaladgálni. De az az igazság – és ezt sajnos kénytelen vagyok megérteni, akár tetszik, akár nem –, hogy

a kollégák félnek velem dolgozni.”

271749112_10165834351615384_1353891237696314513_n-113043.jpg

Bodnár Erika a Melancholy Rooms olvasópróbáján (Fotó/Forrás: Horváth Judit / Katona József Színház)

Bodnár Erika úgy fogalmazott, az elmúlt éveket úgy élte meg, mint egy „görög sorstragédiát”, amely egy próba során elszenvedett balesettel kezdődött, majd később az egyik előadáson lett rosszul, amely után mentők vitték el. Azóta is fokozott odafigyelést igényel az egészsége.

Emiatt is örömteli, hogy a színésznő ismét próbál a Katonában, amelyet így jellemez: „Ritkán esik meg egy színésszel, hogy olyan helyen van, ahol röpülhet. Ebben a színházban

megtörténhetnek veled a csodák, mert garanciák rá azok az emberek, akik körbevesznek.”

A március 5-re tervezett előadásban Bodnár Erika partnerei: Dankó István, Lengyel Benjámin, Pálmai Anna, Rezes Judit, Szirtes Ági, Takátsy Péter és Tasnádi Bence.

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Kapcsolódó

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Színház ajánló

Menni kéne… – a Fidelio februári premierajánlója

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Színház ajánló

Koldusopera – Bagó Bertalan rendezése a József Attila Színházban

Műfaját tekintve: opera, musical, operett és mindezek paródiája – nemcsak ígérik ezt a darabról, de be is váltják február 18-ától a József Attila Színház színpadán, Bagó Bertalan rendezésében.
Színház ajánló

Mit keresett Jakab az ágy alatt? – Dániel András meséje a XV. kerületben

A XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvényházban láthatjuk február 12-én a Hab a tortán!-mesesorozat kövekező előadását: Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt? című meséjét Pető Kata és Porogi Ádám színészpárosa hozza el a gyerekeknek.
Színház ajánló

Mocskos alkuk és erkölcsi dilemmák a miniszterelnök nyaralójában – válságkomédia tíz éve az Átriumban

Tizedik éve fut lankadatlan sikerrel az Átriumban a folyamatosan új elemekkel bővülő, a kül- és belpolitika aktuális fejleményeit is beépítő, válságkomédiaként aposztrofált Igenis, miniszterelnök úr! című előadás Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével.
Színház interjú

Szabálytalan utak szabadsága – beszélgetés Pelsőczy Rékával és Vajdai Vilmossal

Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos pályájuk kezdete óta, megszakítás nélkül a Katona József Színház tagjai, akiket rendezőként és színművészként is, egyaránt jegyez a szakma és a nagyközönség. A két művésszel a Katona első évtizede kapcsán beszélgettünk.