Színház

Ketten pályáznak a Trafóra

2011.12.05. 15:01
Ajánlom
2011. október 27-i dátummal tette közzé a Budapest főváros főpolgármestere a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. vezetői posztjára kiírt pályázatot. A 30 napos beadási határidő december 2-án járt le.

A pályázat nyertese a 2012. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakban irányítja a Liliom utcai intézményt. A Főpolgármesteri Hivatal Humán Erőforrás Menedzsment Főosztályának tájékoztatása szerint ketten adták le határidőre pályázatukat. A Fidelio információi szerint pályázik a Trafóra Szabó György, az intézmény jelenlegi vezetője. Az elbírálási határidő az Előadó-művészeti Törvény által előírtaknak megfelelően a pályázat benyújtását követő 30 nap.

A ferencvárosi kulturális intézményt 13 éve vezető Szabó György az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy ismét pályázott a posztra. Még a pályázat kiírásakor azt közölte, hogy elsősorban az eddigi munkát folytatná, hiszen mindig is keresték és keresni is fogják a változást, újítást, sok ötlete van. Kitért arra is, hogy Szőcs Gézától találkozót kért, amelyen a kulturális államtitkárral meg szeretné ismertetni a Trafót és az intézményben folyó munkát.

Arra a kérdésre, hogy pályázatát mikor teszi közzé, Szabó György úgy válaszolt, hogy amint azt a másik pályázó megteszi, azonnal nyilvánosságra fogja hozni a pályázatát, de legkésőbb a meghallgatás után. Szabó György úgy tudja, a másik pályázat Bozsik Yvette nevéhez kötődik. A táncművész-koreográfust az MTI-nek hétfő délután nem sikerült elérnie.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.
Vizuál

Társadalmi, politikai kérdéseket feszegetnek a 69. Berlinale versenyfilmjei

Összeállt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) versenyprogramja, az Oscar-díjas francia színésznő, Juliette Binoche vezette zsűrinek 17 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat. A magyar filmet Mészáros Márta, Buda Flóra Anna, Tóth Luca és Tasnádi Zsófia képviseli.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Színház kritika

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Színház józsef attila színház

Így ünnepelték Láng József színművész 85. születésnapját

A József Attila Színház a Feketeszárú cseresznye január 10-i előadásán ünnepelte mindenki Dodi bácsiját.
Színház ajánló

Suttogók a FÉMben

A FÉM több lábon áll, hiszen a színház mellett a zene, a képzőművészet szinte ugyanolyan hangsúllyal szerepel a kulturális tér kihasználásában. Ám a legfontosabb, maga a színház is két részre tagolódik: egyrészt a FÉM saját, repertoár előadásaira, s az igencsak színes felhozatalt képviselő vendégelőadások produkcióira.
Színház ajánló

Isten férfi vagy nő? – Halhatatlan a FÉMben

Márton Andrással és Andai Katival a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Halhatatlan című drámáját. Lehet-e sírni az élettel? Lehet-e nevetni a halállal?
Színház hír

Meglepetéssel indítja az évet a Proton Színház

A színházzal nem rendelkező társulat a föld alá csábítja nézőit.