Színház

Kínában vendégszerepel a Vígszínház?

2012.07.05. 16:05
Ajánlom
Július 4-én és 5-én Budapesten vendégszerepel nagy sikerrel a Kínai Nemzeti Nagyszínház a Vörös szikla című előadással. Chen Ping, a színház főigazgatója és munkatársai: a színház művészeti vezetői és rendezői július 4-én a Vígszínházba látogattak, ahol a két intézmény lehetséges együttműködéséről tárgyaltak.

A delegációt Eszenyi Enikő fogadta, aki a 116 éves Vígszínház tradícióiról, hagyományról és megújulásról, és a színház repertoárjáról beszélt a vendégeknek. A küldöttség tagjai elismeréssel adóztak az igazgatónő szavainak, majd Chen Ping úr bemutatta a különleges és modern épületben székelő, ám mindössze 4 éves múlttal rendelkező Kínai Nemzeti Nagyszínház művészi programját. A találkozón a két színház jövőbeli terveiről, kölcsönös együttműködésről, és cserevendégjáték lehetőségéről is szó esett.

90402DFE-6A2A-48F2-AB0B-ACC6BC46DE43

Pekingi Nemzeti Nagyszínház - Vörös szikla

Az együttműködés előkészítése érdekében Eszenyi Enikő meghívást kapott Pekingbe. Az igazgatónő nagy örömmel fogadta a megtisztelő meghívást, és reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a Kínai Nemzeti Nagyszínház és a Vígszínház együttműködése a két ország közötti kulturális és gazdasági kapcsolat erősítésében egy újabb, fontos állomása lehet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Színház interjú

Gyerekek tragédiája – valóságos túszdráma, színházi köntösben

2004-ben a beszláni I. számú iskolát terroristák rohanták le, ezernél is több embert ejtve túszul. A holland Carly Wijs Mi és Ők című kamaradarabja ezen elbeszélhetetlen napok emlékéről szól.
Színház hírek

Ők a Színikritikusok díja várományosai

A Színházi Kritikusok Céhe 39. alkalommal adja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.
Színház magyar színház

Az Operettszínház és a Magyar Színház vezetésére írtak ki pályázatot

A kiírások szerint mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a vezetői pozíciót.
Színház etikett

Focimeccset néztek telefonon egy színdarab közben – a színészek felháborodtak

A két angol hölgyet nem akadályozták a színpadon zajló események abban, hogy megtudják, ki nyerte a büntetőpárbajt. A színészek a Twitteren fakadtak ki a bunkó nézők miatt.
Színház szavazás

Döntsön a Kaszás Attila-díj sorsáról!

Az idei jelöltek: Farkas Ignác, Nagy Csongor Zsolt és Varga Klári. A közönség augusztus 24-én éjfélig szavazhat a három színművészre.